maandag 4 maart 2024
23 C
Paramaribo
6.8 C
Amsterdam
0
(0)

Marokkaanse kleuter die in put viel, onder grote belangstelling begraven

lees ook ...

Rechtbank legt levenslang op aan Taghi en medeverdachten in ...

Ridouan Taghi is veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf door de rechtbank in Amsterdam, als onderdeel van het veelbesproken Marengo-proces. Naast Taghi kregen nog twee medeverdachten, Saïd R....

In het noorden van Marokko werd  Rayan, de vijfjarige kleuter die in een diepe put viel zaterdag na dagen uit de put gehaald. Vandaag is hij onder grote belangstelling van  vooral de plaatselijke bevolking begraven. Ook vanuit het buitenland toonde men medeleven. Koning Mohammed VI heeft de ouders opgebeld en gecondoleerd. De Franse president Emmanuel Macron, paus Franciscus en de Arnhemse burgemeester Ahmed Marcouch spraken allen hun medeleven uit.

Honderden zijn op de begrafenis in de omgeving van zijn dorp Ighrane afgekomen. Dagenlang hebben reddingswerkers alles in hun vermogen gedaan om hem te bevrijden, maar het mocht niet baten. Toen de werkers Rayan zaterdagavond  eindelijk bereikt hadden, was het te laat. Zijn ontzielde lichaam werd daarna naar een militair ziekenhuis naar de hoofdstad Rabat vervoerd. Hoogstwaarschijnlijk  voor een autopsie. Officieel is er geen doodsoorzaak vastgesteld.

Rayan is vorige week dinsdag in een droge put in zijn dorp gevallen en kwam op 32 meter diepte vast te zitten. De schacht was te smal om iemand door te laten.  Reddingswerkers moesten een enorm gat naast de put maken om vervolgens horizontaal naar de jongen toe te graven. Een menigte moedigde hen aan tijdens de reddingswerkzaamheden, met applaus, liederen en gebed.

“Ik ben ouder dan vijftig jaar en heb nog nooit zo veel mensen bij een begrafenis gezien”,  merkte een dorpeling op. “Rayan is de zoon van ons allen.”

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Buitenland nieuws »

meest gelezen

HomeBuitenlandMarokkaanse kleuter die in put viel, onder grote belangstelling begraven