Suriname ALTIJD Dichtbij

Buitenland

Man en vrouw uit Overdinkel verongelukt op Duitse snelweg

Geplaatst

op

door

Op de Duitse snelweg in de buurt van de stad Dorsten zijn afgelopen nacht een Nederlandse man en vrouw om het leven gekomen. Volgens verschillende bronnen zou het gaan om inwoners van Overdinkel. De twee zaten samen op een motor die van achteren werd aangereden door een auto.

Het ongeluk gebeurde rond één uur op de snelweg 31. De vrouw (51) was op slag dood, de man (61) raakte zwaargewond en overleed eveneens ter plaatse aan zijn verwondingen. De automobilist is met zware verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

Er is een onderzoek ingesteld dat duidelijk moet maken wie van de twee de motor bestuurde en hoe het mogelijk was dat de automobilist hun schepte. Er is een expert ingeschakeld voor een reconstructie.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Buitenland

Amerikaanse vrouw doodgeschoten in eigen huis door politieagent

Geplaatst

op

door

Een zwarte vrouw is in haar eigen huis in Wort Forth (Texas) doodgeschoten door een agent. De politieman had in eerste instantie gereageerd op een oproep van haar buur. Die had het verdacht gevonden dat haar voordeur in het holst van de nacht openstond. Toen de agent een silhouet in huis zag, haalde hij in een paniekreactie de trekker over.

De buurman (62) wist dat Atatiana Koquice Jefferson alleen thuis was met haar achtjarig neefje. Vreemd dus dat haar voordeur wagenwijd openstond én de lichten brandden om 2.25 uur ’s nachts. Voor de zekerheid belde hij de politie om eens langs te komen.

Vijftien minuten nadat agenten ter plaatse gekomen waren, hoorde James Smith plots een schot. Met fatale gevolgen, zou later blijken… Hij zit nu met een verpletterend schuldgevoel. “Ik sta te trillen op mijn benen. Ik ben kwaad, dit is deels mijn fout. Als ik niet gebeld had, zou ze nu nog leven.”

Op de beelden van de bodycam is te zien hoe de agent in kwestie met getrokken wapen rond het huis loopt en door de ramen kijkt. Plots ziet hij Jefferson. Hij roept dat ze haar handen in de lucht moet steken, maar bijna onmiddellijk erna vuurt hij. Het 28-jarige slachtoffer had geen schijn van kans.

De agent in kwestie ervoer naar eigen zeggen “een dreiging”. De man, die anderhalf jaar in dienst was, is tijdelijk ontheven van zijn taken.

In het huis van Jefferson werd uiteindelijk wel een wapen gevonden. Of ze dat op het moment van de feiten binnen handbereik had, is niet duidelijk.

Smith is er kapot van. “Als je de politie niet meer kan vertrouwen, hoe moet je je hier dan nog veilig voelen? Of moeten we misdadigers anders zomaar hun gangen laten gaan? ‘Als je iets verdachts ziet, verwittig ons’, zeggen ze dan. Wel, daar heb ik nu dik spijt van.”

De zwarte gemeenschap maakt zich zorgen na de zoveelste dodelijke ‘vergissing’. “We zijn die leugens van de politie beu. Blijkbaar is er enkel sprake van een dreiging als iemand met een zwarte huidskleur erbij betrokken is”, stelt pastoor Michael Bell. Of nog: “Laat er geen misverstand over bestaan: ze werd afgeslacht in haar eigen huis. Dit mag niet zomaar passeren. De politie blijft ons vermoorden.”

Lees verder

Buitenland

Gevangenenkamp in Noord-Syrië beschoten: ‘800 IS-leden ontsnapt’

Geplaatst

op

door

Uit een kamp in het noorden van Syrië dat werd aangevallen zijn zondag honderden IS-strijders ontsnapt. Volgens de Koerdische autoriteiten gaat het om meer dan 700 buitenlanders en familieleden die zich bij de terreurbeweging hadden aangesloten.

In een verklaring zeggen de autoriteiten dat het kamp in Ain Issa werd aangevallen door “huurlingen” en dat de IS-aanhangers die er werden vastgehouden daarna de bewakers hadden aangevallen.

Eerder meldde het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten dat er honderd IS-strijders uit het gevangenenkamp in Ain Issa waren ontsnapt. Volgens Rami Abdulrahman, het hoofd van het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten, heerst er in het kamp een “staat van anarchie”.

Het kamp ligt dicht bij de stad Raqqa, het voormalige bolwerk van de terreurorganisatie. Ain Issa wordt al sinds woensdag door Turkije gebombardeerd. Er zitten zo’n twaalfduizend mensen, onder wie duizend vrouwen en weduwen van IS-strijders en hun kinderen. 

De hulporganisatie Save the Children zegt dat er honderden kinderen en vrouwen onder de ontsnapte aanhangers zijn. Volgens de organisatie bestaat het risico dat kinderen van buitenlanders “verdwalen in de chaos”.

Ook in de stad Suluk, dat ten noord-oosten van Ain Issa ligt, vonden vandaag heftige gevechten plaats. Turkije’s officiële persbureau beweerde dat Syrische strijders geallieerd aan Ankara de stad veroverd hadden, terwijl de Koerdische autoriteiten zeggen dat de strijd nog gaande is.

Het kamp zou vanmiddag veroverd zijn door Turkse militairen en door Turkije gesteunde Syrische milities, zeggen bronnen van de Syrische Democratische Strijdkrachten (SDF), die het kamp bewaakten, en mensenrechtenorganisaties tegen The Washington Post en The New York Times. 

De VS hebben inmiddels een klein aantal militairen weggehaald van een post bij  Ain Issa. Twee Amerikaanse defensiefunctionarissen meldden dat de militairen zijn weggehaald om te voorkomen dat zij in het Turkse offensief worden betrokken.

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen

X