Suriname ALTIJD Dichtbij

Buitenland

Mahrez gidst Algerije in blessuretijd naar finale Africa-Cup

Geplaatst

op

door

De Algerijnen waren met 2-1 te sterk voor Nigeria en Senegal versloeg Tunesië na verlenging met 1-0. De finale van de Afrika Cup gaat vrijdag tussen Algerije en Senegal.

Door een eigen doelpunt van William Troost-Ekong, kwam Algerije op een 1-0 voorsprong tegen Nigeria. Ekong heeft de voorzet van Mahrez niet goed kunnen weg werken waardoor de bal in eigen doel belande.

Een kleine twintig minuten voor tijd bracht Odion Ighalo de ‘Super Eagles’ uit een strafschop op gelijke hoogte. Lange tijd leek het erop dat er een verlenging aan te pas te moest komen, maar in de vijfde minuut van de blessuretijd bezorgde Mahrez zijn land uit een fraaie vrije trap de winst.

De finale wordt aanstaande vrijdag gespeeld in het Cairo Stadium.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Buitenland

Noord-Korea schiet projectielen in Japanse Zee

Geplaatst

op

door

Noord-Korea heeft zaterdagochtend “ongeïdentificeerde projectielen” afgeschoten. Die zijn terechtgekomen in de Japanse Zee, meldt het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap op basis van militaire informatie. De projectielen werden gelanceerd vanuit de oostelijke provincie Hamgyŏng-namdo.

De lancering volgt op een aantal eerdere rakettesten die het regime in Pyongyang heeft uitgevoerd. Noord-Korea heeft het aantal raketproeven opgevoerd nadat gesprekken met de Verenigde Staten over de ontmanteling van het kernprogramma van Pyongyang op niets zijn uitgelopen.

Vrijdag zei een topdiplomaat van het geïsoleerde land dat Noord-Korea klaar is voor zowel een dialoog als een confrontatie met de Verenigde Staten.

Lees verder

Buitenland

OM Noord-Holland wil onderzoek naar dood van Haarlemmer in Lloret de Mar

Geplaatst

op

door

Het Openbaar Ministerie Noord-Holland heeft een Spaanse onderzoeksrechter verzocht strafrechtelijk onderzoek te doen naar het overlijden van Dewi de Koster, een 21-jarige Haarlemmer die in juli omkwam in Lloret de Mar, zo meldt een woordvoerster. 

De Nederlandse justitie houdt er rekening mee dat de jongeman door geweld is overleden en niet door een val, zoals Spaanse autoriteiten eerder concludeerden. Het verzoek aan de Spaanse onderzoeksrechter is eerder deze week gedaan, maar het OM heeft nog geen antwoord op het verzoek ontvangen.

Een Nederlandse forensisch patholoog die het lichaam van de Noord-Hollander onderzocht uitte eerder twijfels over de doodsoorzaak. De Telegraaf citeerde eerder een Nederlandse ooggetuige die zegt dat De Koster voorafgaand aan de val zwaar werd mishandeld.

Hij zou een klap hebben gekregen van een bewaker van een discotheek en ook zou iemand hem tegen zijn hoofd hebben geschopt toen hij op de grond lag. De zus van Dewi de Koster, Amy, zegt tegen de krant blij te zijn met het verzoek van het OM. ,,Dat is geweldig nieuws, hopelijk leidt het tot het achterhalen van wat er is gebeurd.’’

Forensisch patholoog Frank van de Goot trok de verklaring van de Spanjaarden, die al snel na zijn dood meldden dat Kosters dood met de ongelukkige val te maken had, in twijfel. Van de Goot zei dat er mogelijk sprake is van een misdrijf. „Nader onderzoek is hard nodig, en snel ook. Ik heb grote twijfels.” 

Lees verder

Meest gelezen

X