Suriname ALTIJD Dichtbij

Buitenland

Mahrez gidst Algerije in blessuretijd naar finale Africa-Cup

Geplaatst

op

door

De Algerijnen waren met 2-1 te sterk voor Nigeria en Senegal versloeg Tunesië na verlenging met 1-0. De finale van de Afrika Cup gaat vrijdag tussen Algerije en Senegal.

Door een eigen doelpunt van William Troost-Ekong, kwam Algerije op een 1-0 voorsprong tegen Nigeria. Ekong heeft de voorzet van Mahrez niet goed kunnen weg werken waardoor de bal in eigen doel belande.

Een kleine twintig minuten voor tijd bracht Odion Ighalo de ‘Super Eagles’ uit een strafschop op gelijke hoogte. Lange tijd leek het erop dat er een verlenging aan te pas te moest komen, maar in de vijfde minuut van de blessuretijd bezorgde Mahrez zijn land uit een fraaie vrije trap de winst.

De finale wordt aanstaande vrijdag gespeeld in het Cairo Stadium.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Buitenland

Nederland scherpt reisadvies aan, meer dan 4.500 besmettingen

Geplaatst

op

door

Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor China inmiddels aangescherpt. Vanaf vandaag gelden voor heel China veiligheidsrisico’s en niet alleen voor de provincie Hubei. Daarin ligt de miljoenenstad Wuhan.

Het Thaise ministerie van Volksgezondheid meldt dat zes andere mensen positief hebben getest op het virus. Daarmee komt het aantal mensen dat in Thailand het virus onder de leden heeft uit op 14.

De zes nieuwe gevallen betreffen Chinese toeristen die enkele dagen geleden Thailand zijn binnengekomen. Ze komen uit Wuhan, het epicentrum van de uitbraak. De nieuwe gevallen zijn twee vrouwen en vier mannen in de leeftijd van 6 tot 60 jaar. Vijf van de zes nieuwe gevallen zijn familieleden. Alle zes werden opgenomen in een ziekenhuis in de provincie Nonthaburi.

Lees verder

Buitenland

Waarom Kobe Bryant altijd een helikopter gebruikte

Geplaatst

op

door

Kobe Bryant (41) kwam zondag op tragische wijze om het leven. De basketballegende overleefde de helikopter crash niet. De overige 8 inzittenden, onder wie zijn dochter Gigi (13) kwamen om het leven. Maar wat was de reden dat Bryant de helikopter gebruikte en niet gewoon de auto ?


In een interview legt Bryant uit waarom hij ervoor koos om de auto te laten staan en in plaats daarvan een helikopter te gebruiken.

Alles om z’n dochters te zien
Bryant woonde in Newport Beach, een klein plaatsje net onder Los Angeles. Hij had iedere dag dezelfde routine. Rond 4 uur ‘s nachts stond hij op om vervolgens om 5 uur in zijn eigen sportschool te fitnessen. Om 06.30 uur maakte hij zijn dochters wakker en bracht hij ze vervolgens naar school. Daarna ging Bryant met de auto door naar Los Angeles om te trainen. Daar deed hij dan zo’n 45 minuten over.

Na de training ging hij zijn dochters ophalen om vervolgens tijd met ze te spenderen thuis. Maar na een tijdje werd het steeds drukker op de weg en lukte het Bryant niet meer om zijn kinderen op tijd op te halen. “Dus ging ik kijken naar een manier om sneller op en neer te kunnen reizen. En toen kwam ik uit bij helikopters. Daarmee was ik binnen 15 minuten op en neer”, sprak Bryant in het interview.

Door die tijdwinst kon Bryant gewoon zijn dagelijkse routine blijven doen en dus ook de kinderen ophalen van school. Waarom haalde de moeder de kinderen dan niet op? Teams in de NBA zijn vaak een paar weken van huis om een paar uitpotjes te spelen. Bryant zag zijn kinderen daardoor soms een hele tijd niet. Het was voor hem dan ook speciaal om zijn dochters op te halen. Dat was zijn moment om even met zijn kinderen te zijn.

Calabasas
Het helikopterongeluk gebeurde terwijl Bryant met zijn dochter Gianna en de andere inzittenden op weg waren naar de Mamba Sports Academy in Thousand Oaks. Dat ligt een heel stuk van zijn woonplaats Newport Beach af. In Calabasas ging het fout en vloogde helikopter waarschijnlijk tegen een berg aan. Dat kwam door de dichte mist.

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen