Suriname ALTIJD Dichtbij

Buitenland

Londense politie arresteert meer dan 1300 klimaatactivisten

Geplaatst

op

door

Bij een protest van Extinction Rebellion in Londen zijn 1309 mensen opgepakt. Dat heeft de politie van de Britse hoofdstad laten weten. De groep, die actie eist tegen klimaatverandering, protesteert in verschillende steden.

Extinction Rebellion demonstreerde op Trafalgar Square in het centrum van de stad. Op sociale media delen deelnemers beelden van het protest. 

Gisteren was er ook een protest van Extinction Rebellion in Amsterdam. Leden van de actiegroep hadden de Blauwbrug in de hoofdstad urenlang geblokkeerd. Omdat ze weigerden te vertrekken, ging de politie over tot arrestaties.

Daarbij werden 130 mensen opgepakt. Die zijn inmiddels weer op vrije voeten. Ze konden maximaal zes uur worden vastgehouden. De activisten krijgen volgens een woordvoerder van het Openbaar Ministerie allemaal een boete van 380 euro.

Omdat de justitiële keten in Amsterdam opnieuw verstopt raakte door het grote aantal aanhoudingen, werd een grote groep van nog eens 250 activisten door de politie per bus afgevoerd en gedropt bij sportpark Melkweg in Amsterdam-Noord. Zij werden niet gearresteerd.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Buitenland

Maradona blijft toch trainer van Gimnasia

Geplaatst

op

door

Twee dagen nadat hij zijn ontslag had ingediend, is Diego Maradona van gedachten veranderd. De 59-jarige Argentijn besloot toch te blijven als trainer van Gimnasia y Esgrima La Plata. Maradona werkt sinds begin september bij de club uit La Plata.

De voormalige voetbalheld kondigde dinsdag aan te vertrekken, nadat hij te horen had gekregen dat voorzitter Gabriel Pellegrino tijdens de verkiezing op 23 november niet beschikbaar zou zijn voor herbenoeming. Maradona verklaarde zich solidair met Pellegrino. “Ik ben met je gekomen en ik ga ook met je weg”, zei ‘Pluisje’. Twee dagen en een paar gesprekken verder, staat Maradona er weer heel anders in. Onduidelijk is of Pellegrino zich toch herkiesbaar heeft gesteld. “Ik bedank de fans en de spelers, omdat we samen eindelijk voor politieke eenheid bij de club hebben gezorgd”, schrijft Maradona op Instagram.

De man die Argentinië in 1986 de wereldtitel bezorgde, stapte bij Gimnasia in toen de club onderaan stond in de hoogste Argentijnse afdeling. Onder leiding van Maradona is de ploeg uit La Plata twee plekken geklommen op de ranglijst.

ANP

Lees verder

Buitenland

Neymar terug bij Paris Saint-Germain

Geplaatst

op

door

Neymar maakt vrijwel zeker deel uit van de selectie van voetbalclub Paris Saint-Germain voor de wedstrijd tegen Lille, die vrijdag wordt gespeeld. Volgens coach Thomas Tuchel is het Braziliaanse wonderkind voldoende hersteld van een blessure aan een achillespees.

“Hij heeft alweer twee weken goed kunnen trainen”, aldus de Duitser. “Ik verwacht daarom dat hij ook weer kan spelen.” Neymar heeft ongeveer een maand niet meegedaan met de Franse kampioen.

Of Kylian Mbappé meedoet met PSG is onduidelijk. De Franse international is ziek.

ANP

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen

X