Suriname ALTIJD Dichtbij

Buitenland

Liverpool wint Champions League

Geplaatst

op

door

Liverpool wint de Champions league finale van Tottenham Hotspur met 0-2 in Madrid. Mohamed Salah wist de 0-1 te scoren en Divock Origi de 0-2 voor zijn rekening nam in de slotfase van de wedstrijd. Het is de 6e keer dat Liverpool de Champions League beker weet te winnen in de clubhistorie.

Salah scoort voor Liverpool

Tottenham wist tegen Liverpool geen stand te houden, al vroeg in de wedstrijd werd het 1-0 voor Liverpool. Er werd een penalty gegeven daar Sadio Mane de bal tegen de uitgestoken arm van Moussa Sissoko aan schoot. De penalty werd door Mohamed Salah goed benut.

Tottenham kon zich aanvallend niet terug knokken in de wedstrijd, ondanks de terugkeer van Harry Kane.

Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum begonnen in de basis opstelling van Liverpool. Later in de 2e helft werd Georginio Wijnaldum gewisseld. Virgil van Dijk heeft de wedstrijd van begin tot eind mogen uitspelen.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Buitenland

Morsi overleden in rechtszaal

Geplaatst

op

door

De oud afgezette president van Egypte Mohamed Morsi is gisteren maandag 17 juni 2019 overleden. Volgens de media viel hij flauw in de rechtszaal en overleed ter plekke.

Zijn aanwezigheid in de rechtbank zou voor een spionagezaak zijn geweest. Deze zaak had te maken met vermeende contacten met de Palistijnse Hamas-beweging. Sinds na de staatsgreep was Morsi al veroordeeld tot een gevangenisstraf van twintig jaar. De dood van enkele demostranten was hiervan de oorzaak.

Tot op dit moment is volgens bronnen duidelijk dat de Moslimbroederschap de de Egyptische  autoriteiten verantwoordelijk houden voor de dood van de oud- president. Volgens de Vrijheids- en Rechtvaardigheidspartij (FJP) zouden de autoriteiten Morsi, medicatie onthouden en hem walgelijk eten geven. “De politicus is met opzet een langzame dood gestorven”, aldus een verklaring op de website van de politieke tak van de Moslimbroederschap.

Morsi was 67 jaar en zat vast sinds hij in 2013 was afgezet door het leger.

Lees verder

Buitenland

Frankrijk verslaat Nigeria, met hoofdrol voor VAR

Geplaatst

op

door

Frankrijk wint moeizaam Van Nigeria met 1-0, dankzij een besluit van de VAR. Hierdoor is Frankrijk groepswinnaar in de poule met 3 gewonnen wedstrijden en maakt de stap richting achtste finales.

Het doelpunt viel 10 minuten voor tijd, door dat een Nigeriaanse speelster Ngozi Ebere in de 16 meter een overtreding beging op Vivi Asseyi van Franse kant. Er werd door de VAR een penalty toegekend aan Frankrijk. De 1e penalty werd door Wendy Renard op de paal geschoten.

Het was wederom de VAR die ingreep met het besluit dat de penalty opnieuw genomen moest worden. Reden was dat de keepster Chiamaka Nnadozie van Nigeria, haar voet niet op de lijn had staan tijdens de penalty. De 2e penalty werd wel benut door Wendy Renard, de bal ging rechts hoog in het doel.

Nigeria zit door het resultaat in de wachtkamer of het na de groepsfase nog bij de vier beste nummers drie hoort.

Frankrijk Speelt zondag tegen de nummer 3 uit groep C,D of E.

Noorwegen won met 2-1 van Zuid-Korea en gaat als 2e ook door naar de achtste finales, en speelt zaterdag tegen de nummer 2 van groep C.

Lees verder

Meest gelezen

X