Suriname ALTIJD Dichtbij

Buitenland

Liverpool beslist over deelname Salah aan spelen

Geplaatst

op

door

Egypte wil dolgraag dat Mohamed Salah komende zomer meegaat naar Japan voor het olympische voetbaltoernooi, maar de aanvaller zelf en zijn club Liverpool beslissen daarover. Salah behoort tot de voorlopige selectie van vijftig spelers voor de Olympische Spelen. “Maar of hij met ons meegaat naar Tokio is aan hemzelf, aan Liverpool en aan trainer Jürgen Klopp”, zegt Shawky Gharib, bondscoach van het olympisch elftal van Egypte.

De ‘Farao’s’ kwalificeerden zich eind vorig jaar als winnaar van de Afrika Cup voor beloftenteams voor de Olympische Spelen. Bij de mannen doen zestien landen mee aan de Spelen. Iedere selectie bestaat uit achttien spelers, waarvan er drie ouder dan 23 jaar mogen zijn.

De 27-jarige Salah behoort tot de grote sterren van Liverpool, dat in Engeland onbedreigd afkoerst op de landstitel. “We kunnen hem niet dwingen om mee te doen, dat staat de FIFA niet toe”, aldus Gharib. “Salah behoort tot de drie beste spelers ter wereld, iedere ploeg zou iemand met zijn kwaliteiten in de selectie willen hebben. Het is nu aan hem en zijn club.”

ANP

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Buitenland

Manchester City officieel in beroep tegen zware straf UEFA

Geplaatst

op

door

Manchester City is officieel in beroep gegaan tegen een zware straf van twee seizoenen zonder Europees voetbal. Dat meldt het hof van arbitrage voor sport (CAS) op de eigen website.

De Europese voetbalbond UEFA wil de regerend kampioen van Engeland straffen wegens “ernstige schendingen” van financiële regels. City, dat in handen is van een schatrijke Arabische investeringsgroep, zou bewust veel hogere sponsorgelden hebben opgegeven dan daadwerkelijk het geval was, om zo de inkomsten en uitgaven in balans te krijgen. Ondertussen zou de Abu Dhabi United Group veel geld in de club hebben gepompt.

City is het oneens met de UEFA en kondigde al aan in beroep te zullen gaan. De club hoopt de straf te ontlopen door naar het CAS te stappen. Het hof van arbitrage van sport kan nog niet melden wanneer de zaak wordt behandeld en afgerond.

ANP

Lees verder

Buitenland

Kustwacht Aruba onderschept boot met 5 ton drugs uit Venezuela

Geplaatst

op

door

Culturu.com- De kustwacht van Aruba heeft een uit Venezuela afkomstige boot met 5 ton drugs aangehouden. Het schip, de Aressa, vertrok zondag uit Venezuela en was onderweg naar Griekenland meldden plaatselijke media woensdag. 

De tien opvarenden zijn gearresteerd. Het zouden allemaal Europeanen zijn. Het is niet bekendgemaakt om wat voor drugs het gaat. Venezuela is een belangrijk doorvoerland voor cocaïne geworden. Algemeen wordt aangenomen dat Venezolaanse militairen, politici en functionarissen betrokken zijn bij de internationale drugscriminaliteit.

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen