dinsdag 7 februari 2023
24.4 C
Paramaribo
-0.6 C
Amsterdam
0
(0)

Lijken van 27 mensen langs weg in Zambia gevonden

lees ook ...

Beyoncé nieuwe Grammy-recordhouder

Beyoncé heeft bij de uitreiking van de Grammy Awards in Los Angeles vier nominaties verzilverd. Hiermee is zij een gevestigde recordhouder en heeft in totaal 32 Grammy's op haar naam staan. Beyonce ...

In Zambia zij er 27 lichamen gevonden langs de weg in een landelijk gebied ten noorden van de hoofdstad Lusaka. Ze zagen er uitgeteerd uit. Men vermoed dat het immigranten zijn uit Ethiopië of Somalië, die mogelijk op doorreis waren naar Zuid-Afrika. Zambia is een veel gebruikte doorvoerhaven voor migranten uit deze twee landen. Het land voert al jaren strijd tegen illegale mensenhandel uit deze twee landen.

De Zambiaanse politie vermoed dat de mannen tijdens vervoer zijn gestikt, en daarna zijn “gedumpt” langs de weg. Dit zegt veel van de manier waarop zij worden vervoerd. De slachtoffers zijn tussen de 20 en 38 jaren oud, en hadden Ethiopische documenten bij zich. Verder is niets over hen bekend. Eén man tussen de lijken was nog in leven en hapte naar adem. Hij is met spoed vervoerd naar het hospitaal in Lusaka, volgens politiewoordvoerder Danny Mwale.

VN-vluchtelingenorganisatie UNHCR verklaart dat Zambia meer dan 105.000 vluchtelingen uit buurlanden als Congo, Burundi, Angola en Rwanda telt. De leefomstandigheden van dit land zijn ondanks het zichzelf internationaal failliet heeft verklaard, beter dan dat van deze  omliggende landen.

Er wordt onderzoek gedaan, om achter de juiste informatie te komen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Buitenland nieuws »

meest gelezen

HomeBuitenlandLijken van 27 mensen langs weg in Zambia gevonden