dinsdag 24 mei 2022
26.3 C
Paramaribo
12.8 C
Amsterdam
0
(0)

Leonardo DiCaprio doneert miljoenen aan Oekraïnse vluchtelingen

lees ook ...

Tornado’s richten ravage aan in Duitsland

Tornado’s die de laatste dagen door Duitsland trekken hebben enorme schade aangericht. Er worden windsnelheden verwacht tot 130 kilometer per uur. Tientallen gewonden zijn gevallen en een dode. Huizen...

De acteur Leonardo DiCaprio heeft de oorlogsvluchtelingen uit Oekraïne ondersteund met 10 miljoen dollar. Meerdere media beweren dat hij dit deed  via het International Visegrad Fund, dat werd opgericht door de overheden van onder meer Tsjechië, Polen en Hongarij. Na de invasie van Rusland hebben deze landen honderdduizenden Oekraïense vluchtelingen opgevangen.

Hij staat al bekend om zijn  steun aan goede doelen. De Hollywoodster heeft ook een persoonlijke connectie met het land, omdat zijn grootmoeder in Oekraïne is  geboren. DiCaprio heeft een heel hechte band gehad met zijn grootmoeder, die als kind naar Duitsland emigreerde.

Meerdere grote sterren zetten zich in voor de Oekraïense vluchtelingen. Mila Kuis is in Oekraïne geboren. Zij en haar man Ashton Kutcher houden nu een inzamelingsactie voor dezelfde groep. Ryan Reynolds en zijn vrouw Blake Lively hebben er gedoneerd.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Buitenland nieuws »

meest gelezen

HomeBuitenlandLeonardo DiCaprio doneert miljoenen aan Oekraïnse vluchtelingen