woensdag 17 juli 2024
28 C
Paramaribo
20 C
Amsterdam
0
(0)

Leonardo DiCaprio doneert miljoenen aan Oekraïnse vluchtelingen

lees ook ...

Trump gewond bij moordaanslag tijdens campagnebijeenkomst; d...

De Amerikaanse oud-president en huidige presidentskandidaat Donald Trump is gewond geraakt aan zijn rechteroor bij een moordaanslag tijdens een campagnebijeenkomst in Pennsylvania. De FBI heeft bevest...

De acteur Leonardo DiCaprio heeft de oorlogsvluchtelingen uit Oekraïne ondersteund met 10 miljoen dollar. Meerdere media beweren dat hij dit deed  via het International Visegrad Fund, dat werd opgericht door de overheden van onder meer Tsjechië, Polen en Hongarij. Na de invasie van Rusland hebben deze landen honderdduizenden Oekraïense vluchtelingen opgevangen.

Hij staat al bekend om zijn  steun aan goede doelen. De Hollywoodster heeft ook een persoonlijke connectie met het land, omdat zijn grootmoeder in Oekraïne is  geboren. DiCaprio heeft een heel hechte band gehad met zijn grootmoeder, die als kind naar Duitsland emigreerde.

Meerdere grote sterren zetten zich in voor de Oekraïense vluchtelingen. Mila Kuis is in Oekraïne geboren. Zij en haar man Ashton Kutcher houden nu een inzamelingsactie voor dezelfde groep. Ryan Reynolds en zijn vrouw Blake Lively hebben er gedoneerd.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Buitenland nieuws »

meest gelezen

HomeBuitenlandLeonardo DiCaprio doneert miljoenen aan Oekraïnse vluchtelingen