Suriname ALTIJD Dichtbij

Buitenland

Leider Hongkong wil met inwoners in dialoog

Geplaatst

op

door

De leider van Hongkong, Carrie Lam, wil het gesprek aangaan met de gemeenschap van de autonome regio van China. Dat zei ze dinsdag waarbij ze benadrukte dat er een einde moet komen aan het geweld dat de stad al lange tijd teistert.

De dialogen met de inwoners moeten vanaf volgende week plaatsvinden en zullen zo open mogelijk zijn. Inwoners kunnen zichzelf opgeven als ze eraan willen deelnemen. „De samenleving in Hongkong heeft echt veel diepgewortelde economische, sociale en zelfs politieke kwesties opgehoopt, ik hoop dat deze verschillende vormen van dialoog ons een platform kunnen bieden om te discussiëren”, aldus Lam.

Lam staat onder druk van Peking om een einde te maken aan de protesten die inmiddels als drie maanden aanhouden. Vorige week trok ze een omstreden wet in die uitlevering aan China makkelijker maakte. De wet was de directe aanleiding voor de volksoproer, maar het verzet een bredere uiting geworden van onvrede.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Buitenland

Doden door noodweer in Brazilië

Geplaatst

op

door

Noodweer in Brazilië heeft de afgelopen dagen het leven gekost aan zeker dertig mensen. De doden vielen in de zuidoostelijke deelstaat Minas Gerais.

De slachtoffers kwamen om door aardverschuivingen en het instorten van huizen door overstromingen. Zeventien mensen zijn vermist en duizenden inwoners van de regio zijn dakloos geraakt.

In het gebied regent het al dagen vrijwel onophoudelijk. Vrijdag viel in de hoofdstad van de deelstaat, de miljoenenstad Belo Horizonte, 171,8 millimeter neerslag. Nooit sinds het begin van de metingen 110 jaar geleden was daar zo veel regen op een dag. De komende dagen wordt meer regen verwacht in het gebied.

Lees verder

Buitenland

Pep Guardiola:’Liverpool wordt kampioen van Premier League’

Geplaatst

op

door

Guardiola heeft laten weten geen vertrouwen meer te hebben in een landstitel voor Manchester City dit seizoen. Tijdens een persconferentie heeft de oefenmeester de hoop opgegeven voor Manchester City.

“Het is duidelijk dat Liverpool kampioen van de Premier League wordt. Maar ze zouden ook kampioen van Spanje, Italië en Duitsland worden”, legt de Spanjaard uit. “Dat is zo als je na 23 wedstrijden 22 keer hebt gewonnen en een keer gelijk hebt gespeeld.”

Liverpool heeft momenteel een voorsprong van zestien punten op nummer twee Manchester City, met een wedstrijd minder gespeeld dan de regerend landskampioen. Als Liverpool zo door gaat zal het in de zomer een kampioensfeest vieren.

Lees verder

Meest gelezen