woensdag 24 april 2024
25 C
Paramaribo
4.9 C
Amsterdam
0
(0)

Leerkrachten en leerlingen doodgeschoten op school in Nashville

lees ook ...

Na maanden weer steun aan Oekraïne

Cruciale steun van 61 miljard dollar werd goedgekeurd door het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden na maanden. Deze steun was noodzakelijk. Zelensky de president van Oekraïne verzekert dat uitblijven ...

Tijdens een “nachtmerrie” op een christelijke privé-basisschool in de Amerikaanse stad Nashville zijn drie kinderen en drie volwassenen doodgeschoten. Over de oorzaak tast men nog in het duister. De dader, een transgender, die ex-leerling van de school is kwam om in een vuurgevecht met de politie. De school telt tweehonderd kinderen.

De schutter is geïdentificeerd als de 28-jarige Audrey Hale. Zij bleek een uitgewerkt plan te hebben voor een bloedbad. Een transgender gewapend met twee geweren en een pistool. In het huis van Hale zijn er meer wapens aangetroffen.

“Er zijn aanwijzingen dat er een gevoel van wrok was om naar die school te moeten gaan”, aldus de politie. “Onderzoek moet uitwijzen of het feit dat Hale trans was een rol heeft gespeeld”.

Hale heeft een manifest achtergelaten, die geschreven werd voordat de aanval werd gepleegd. Gedetailleerde plattegronden van het gebouw zijn ook aangetroffen.

Biden, de Amerikaanse president noemde het gebeurde “hartverscheurend, de ergste nachtmerrie van een familie”. Hij riep weer op om de wapenwet aan te scherpen, “Het verscheurt onze gemeenschappen.” De Republikeinen, die  de meerderheid in het Huis van Afgevaardigden hebben, zien geen heil in een strengere wapenwet.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Buitenland nieuws »

meest gelezen

HomeBuitenlandLeerkrachten en leerlingen doodgeschoten op school in Nashville