maandag 4 maart 2024
25 C
Paramaribo
8.8 C
Amsterdam
0
(0)

Lange rij rouwenden bij koningin Elisabeth tijdelijk afgesloten

lees ook ...

Nachtelijke werkzaamheden verstoren treinverkeer rond Schiph...

De komende twee weken zal het treinverkeer rond Schiphol aanzienlijk worden beïnvloed vanwege werkzaamheden die vannacht zijn gestart en tot en met vrijdag 8 maart zullen duren, zo meldt ProRail. Gedu...

De rij rouwenden die langs de kist van koningin Elizabeth wil lopen in Westminster was vanochtend bijna 8 kilometer, met een wachttijd van minstens veertien uur. Britse gezagdragers waren hierdoor genoodzaakt de rij tijdelijk af te sluiten. Vanaf de aankomst  woensdag jongstleden konden mensen de hele dag de laatste groet brengen tot maandagochtend.

De maximumcapaciteit was bereikt aan het begin van de rij in Southwark Park. “Onze excuses voor het ongemak. Probeer niet in de rij te gaan staan tot hij weer opengaat.” Zo klonk de bekendmaking om 10.50 uur Nederlandse tijd. Het duurt  minstens zes uur.

Het aantal groeit. Ruim 750.000 mensen grijpen de kans om afscheid te nemen van de koningin, die vorige week het leven liet op 96-jarige leeftijd. Meer dan duizend vrijwilligers, stewards en politieagenten handhaven de orde om de rij in goede banen te leiden. Niemand mag blijven staan.

Maandag is de staatsbegrafenis. Een geweldige ceremonie is voorbereid.  Tal van wereldleiders zullen aanwezig zijn. Elizabeth zal worden bijgezet in de St. George’s Chapel in Windsor.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Buitenland nieuws »

meest gelezen

HomeBuitenlandLange rij rouwenden bij koningin Elisabeth tijdelijk afgesloten