Suriname ALTIJD Dichtbij

Buitenland

Kluivert scoort voor AS Roma

Geplaatst

op

door

AS Roma heeft, mede dankzij een doelpunt van Justin Kluivert, gewonnen van Sassuolo. Bij rust stond het 4-0, in de tweede helft maakte Sassuolo het nog een beetje spannend: 4-2.

Bryan Cristante, Edin Dzeko en Henrikh Mkhitaryan waren de andere Romeinse doelpuntenmakers. Kluivert was verantwoordelijk voor de 4-0. In de 33e minuut mocht hij alleen af op doelman Andrea Consigli en de aanvaller schoot de bal langs hem heen in de lage rechterhoek.

Een mooie vrije trap van Domenico Berardi, waarbij de bal via de onderkant van de lat het doel in stuiterde, zorgde voor de 4-1. Berardi was met nog 20 minuten te spelen ook de maker van de tweede treffer van Sassuolo. Even daarvoor was Kluivert gewisseld.

Het is de eerste overwinning van Roma in de Serie A dit seizoen. Tegen Lazio (1-1) en Genoa (3-3) werd gelijkgespeeld.

ANP

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Buitenland

Politici Hongkong uit parlementszaal gehaald

Geplaatst

op

door

De hoogste bestuurder van Hongkong is donderdag opnieuw uitgejouwd in het parlement van de metropool. Beveiligers grepen in en verwijderden meerdere volksvertegenwoordigers.

Leider Carrie Lam kreeg een dag eerder ook al de volle laag in het parlement, de zogeheten Wetgevende Raad (LegCo). Toen ontstonden chaotische toestanden toen ze een belangrijke jaarlijkse toespraak wilde geven. Die was bedoeld om haar beleidsplannen uiteen te zetten, maar moest noodgedwongen worden afgebroken toen critici de toespraak verstoorden.

Later is alsnog een filmpje verspreid van de geplande speech. Lam keerde donderdag terug naar har parlement om vragen te beantwoorden over de inhoud van de toespraak. Haar tegenstanders begonnen echter weer leuzen te scanderen. Lam ligt onder vuur vanwege de aanhoudende onrust in de miljoenenstad, die de afgelopen maanden het toneel was van enorme demonstraties.

Lees verder

Buitenland

Nederlandse zendeling (27) overleden tijdens trektocht in Nepal

Geplaatst

op

door

Het lichaam van een Nederlandse zendeling die al sinds 22 september vermist was in Nepal, blijkt op 4 oktober al te zijn gevonden.

Dat meldt Operatie Mobilisatie aan het Nederlands Dagblad. De zendingsbeweging wil alleen de voornaam van de omgekomen Nederlander prijsgeven. Het gaat om de 27-jarige Thomas, die aan een Nepalese universiteit studeerde en betrokken was bij Operatie Mobilisatie.

Het lijkt erop dat Thomas tijdens een trektocht in het noorden van Nepal verdwaald is in slechte weersomstandigheden. Zijn lichaam werd gevonden aan de voet van een klif. Het lichaam van zijn metgezel, een 42-jarige Zuid-Koreaan, werd acht dagen later in dichtbegroeid gebied gevonden.

Thomas wordt volgens het Nederlands Dagblad vandaag begraven.

Lees verder

Meest gelezen

X