dinsdag 16 april 2024
31 C
Paramaribo
5.9 C
Amsterdam
0
(0)

Kinderen stierven in Gambia na inname hoestdrank uit India

lees ook ...

In het Afrikaans land Gambia zijn 66 kinderen gestorven, nadat zij hoestdranken uit India hebben gekregen. Acuut nierfalen is de oorzaak van de dood bij de meesten. Eerder deze week waarschuwde de wereldgezondheidsorganisatie (WHO) voor vier van deze medicijnen uit India. Men vermoed dat de hoestsiropen Promethazine Oral Solution, Kofexmalin Baby Cough Syrup, Makoff Baby Cough Syrup and Magrip N Cold Syrup geproduceerd door Maiden Pharmaceuticals oorzaak zijn van dit groot verlies aan mensenlevens.

De politie in Gambia is zaterdag begonnen met een onderzoek. President Adama Barrow heeft de gezondheidsautoriteiten opgedragen de vergunning van de vermoedelijke importeur op te schorten. Hij wil de gezondheidscontrole nu anders aanpakken, en de kwaliteitscontrole van geïmporteerde medicijnen opvoeren.

Het land ontbeert op dit moment een laboratorium waar medicijnen getest kunnen worden. Men is hiervoor aangewezen op het buitenland volgens de directeur van de nationale gezondheidsdienst.

Minister van Volksgezondheid Ahmadou Lamin Samateh ‘s positie is in gevaar. “66 doden is een groot aantal. We hebben gerechtigheid nodig, want de slachtoffers waren onschuldige kinderen”, zegt de moeder van een overleden kind tegen de pers.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Buitenland nieuws »

meest gelezen

HomeBuitenlandKinderen stierven in Gambia na inname hoestdrank uit India