Suriname ALTIJD Dichtbij

Buitenland

‘Killer nurse’ doodt baby en moet levenslang de cel in

Geplaatst

op

door

In de Amerikaanse staat Texas is een bejaarde verpleegster veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf. De 69-jarige Genene Jones, die de bijnaam ‘killer nurse’ heeft, stond terecht voor de moord op een baby van elf maanden. De vrouw wordt verantwoordelijk gehouden voor de dood van zestig jonge kinderen. 

Jones was in de jaren 80 werkzaam in meerdere ziekenhuizen in Texas. Daar diende ze aan verschillende jonge kinderen succinylcholine toe. Die spierverslapper zorgt er bij volwassenen voor dat je niet meer zelfstandig kan ademen. Bij jonge kinderen kan het geneesmiddel zelfs een hartstilstand tot gevolg hebben. 

De vrouw had naar eigen zeggen de spierverslapper toegediend om de noodzaak van intensive care voor kinderen aan te tonen. Op die afdeling was ze zelf werkzaam. Volgens betrokkenen maakte ze haar slachtoffers eerst doodziek om ze vervolgens proberen te genezen. Op die manier wilde ze beroemd worden als een soort van mirakelverpleegster.

In het verleden verscheen Jones meerdere malen voor de rechter. Zo werd ze in 1985 veroordeeld tot een gevangenisstraf van 99 jaar voor de moord op een baby van vijftien maanden. Een jaar later volgde een vonnis van zestig jaar voor de moordpoging op een baby van vier weken.

In 2018 zou Jones echter vrijkomen door een verplichte wet die overbevolking in gevangenissen moet voorkomen. Die vrijlating werd voorkomen met een nieuwe beschuldiging, deze keer voor de moord op Joshua Sawyer, een jongen van elf maanden.

Voor die zaak is Jones gisteren veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf. Ze komt pas in aanmerking voor een voorwaardelijke vrijlating op haar 87ste. De aanklager zei daarom dat de vrouw ‘waarschijnlijk zal sterven in de gevangenis’. De seriemoordenares bleef tijdens haar processen volhouden dat ze onschuldig was.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Buitenland

Manchester City officieel in beroep tegen zware straf UEFA

Geplaatst

op

door

Manchester City is officieel in beroep gegaan tegen een zware straf van twee seizoenen zonder Europees voetbal. Dat meldt het hof van arbitrage voor sport (CAS) op de eigen website.

De Europese voetbalbond UEFA wil de regerend kampioen van Engeland straffen wegens “ernstige schendingen” van financiële regels. City, dat in handen is van een schatrijke Arabische investeringsgroep, zou bewust veel hogere sponsorgelden hebben opgegeven dan daadwerkelijk het geval was, om zo de inkomsten en uitgaven in balans te krijgen. Ondertussen zou de Abu Dhabi United Group veel geld in de club hebben gepompt.

City is het oneens met de UEFA en kondigde al aan in beroep te zullen gaan. De club hoopt de straf te ontlopen door naar het CAS te stappen. Het hof van arbitrage van sport kan nog niet melden wanneer de zaak wordt behandeld en afgerond.

ANP

Lees verder

Buitenland

Kustwacht Aruba onderschept boot met 5 ton drugs uit Venezuela

Geplaatst

op

door

Culturu.com- De kustwacht van Aruba heeft een uit Venezuela afkomstige boot met 5 ton drugs aangehouden. Het schip, de Aressa, vertrok zondag uit Venezuela en was onderweg naar Griekenland meldden plaatselijke media woensdag. 

De tien opvarenden zijn gearresteerd. Het zouden allemaal Europeanen zijn. Het is niet bekendgemaakt om wat voor drugs het gaat. Venezuela is een belangrijk doorvoerland voor cocaïne geworden. Algemeen wordt aangenomen dat Venezolaanse militairen, politici en functionarissen betrokken zijn bij de internationale drugscriminaliteit.

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen