Suriname ALTIJD Dichtbij

Buitenland

Jongetje (6) kritiek na 15 uur voor straf op ijskoud balkon

Geplaatst

op

Een 6-jarige jongen uit Brussel is in kritieke toestand opgenomen in het ziekenhuis nadat hij voor straf 15 uur in zijn pyjama op een balkon had doorgebracht.

Zijn ouders wilden hem straffen omdat hij stiekem eten had gezocht in de keuken.Toen ze hun zoontje bewusteloos en ernstig onderkoeld op het balkon aantroffen belden de ouders de ambulance.

De 6-jarige jongen bleek niet alleen onderkoeld te zijn, maar ook ondervoed en mishandeld. Ook bij zijn tweelingzusje was dat het geval. Beide kinderen zijn naar het ziekenhuis gebracht. Met het meisje gaat het naar omstandigheden goed, maar de toestand van de jongen is nog steeds kritiek.

Volgens het Openbaar Ministerie in Brussel zou de stiefvader hebben verklaard ‘dat Jezus het zo wil’. “De ouders ontkennen de feiten niet, maar beseffen de ernst niet. Ze denken dat het normaal is wat ze hebben gedaan”, aldus een woordvoerder van het OM.

De politie heeft de 31-jarige Franse moeder en de 21-jarige Belgische stiefvader van de tweeling opgepakt. Ze zijn aangeklaagd voor foltering.

2 Reacties

2 Reacties

  1. Fleur

    vrijdag 30 december 2016 at 11:10

    er zijn veel zieke gestoorde mensen in de wereld. hoe kan een moeder haar kind dit aandoen.deze mensen zouden geen kinderen moeten krijgen. de kinderen horen weggehaald te worden en bij gezinnen geplaats worden waar men met liefde voor ze zal zorgen. die ouders moeten eens de zelfde straf krijgen zodat ze voelen wat ze die jongen aam hebben gedaan. leren ze van.

  2. Lieze

    vrijdag 30 december 2016 at 14:12

    Triest. het breekt mijn hart. ik heb zelf ook kinderen en moet er niet aan denken als wat mij zou overkomen iemand dit met mijn kind zou doen. na wan ma mek a tjing toe a no bong priet ing. hij heeft niet gevraagd geboren te worden. en al wat hij gedaan heeft het is een kind.echt die vader en moeder mogen geen kinderen hebben. sari tori

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Buitenland

Jason van Dyke schuldig bevonden op de moord van tiener Laquan McDonald

Geplaatst

op

By

Volgens CNN heeft een jury uit Cook County naar verluidt Chicago Police Officer Jason Van Dyke schuldig bevonden aan tweedegraads moord in de dodelijke schietpartij van de tiener Laquan McDonald in 2014.

De ontmoeting begon toen de agenten McDonald tegenkwamen, die een mes had, en riep om een ​​officier met een Taser om te reageren. Voordat die officier er was, opende Van Dyke het vuur en schoot hij McDonald neer, maar liefst 16 keer.

Dashcam-beelden van de schietpartij toont dat McDonald’s wegliep van de officieren toen Van Dyke hem neerschoot en bleef schieten, zelfs toen hij al op de grond was. CNN meldt dat video van de schiet incident leidde tot protesten, een burgerrechtelijk onderzoek naar het ministerie van Justitie, kritiek op de burgemeester van de stad en uiteindelijk de afzetting van de hoofdinspecteur van de politie.

Let op de beelden

Lees verder

Buitenland

De hoofdstad van Haïti Port-au-Prince is opgeschrikt door een verwoestende aardbeving – 14 doden

Geplaatst

op

By

MINSTENS veertien mensen zijn omgekomen na een verwoestende aardbeving met een kracht van 5,9 golven in Haïti.

De aardbeving trof de natie, net buiten de dodelijke Ring of Fire van de Stille Oceaan,  zondag met een diepte van 10 km. Foto’s uit de scène tonen afbrokkelend gebouw en schade aan voertuigen en muren nadat de verwoestende aardbeving het Caribische land trof. De aardbeving was gecentreerd rond 20 km ten noordwesten van Ti Port-de-Paix voor de noordkust van Haïti.

Ongeveer 90 procent van alle aardbevingen vindt plaats langs de Ring van Vuur, die bezaaid is met 75 procent van alle actieve vulkanen op aarde. Volgens het bureau voor burgerbescherming van Haïti zijn 135 verwondingen gemeld. Maar de volledige omvang van de schade en het aantal slachtoffers valt nog steeds op als de autoriteiten de getroffen gebieden beoordelen. Het bureau voor civiele bescherming zei: “Onze teams van noord naar zuid zijn getuige van paniek in sommige steden.”

Lees verder

Meest gelezen

© 2018 - Culturu.com | Design by @workdesign |