Suriname ALTIJD Dichtbij

Buitenland

Jongetje (6) kritiek na 15 uur voor straf op ijskoud balkon

Geplaatst

op

door

Een 6-jarige jongen uit Brussel is in kritieke toestand opgenomen in het ziekenhuis nadat hij voor straf 15 uur in zijn pyjama op een balkon had doorgebracht.

Zijn ouders wilden hem straffen omdat hij stiekem eten had gezocht in de keuken.Toen ze hun zoontje bewusteloos en ernstig onderkoeld op het balkon aantroffen belden de ouders de ambulance.

De 6-jarige jongen bleek niet alleen onderkoeld te zijn, maar ook ondervoed en mishandeld. Ook bij zijn tweelingzusje was dat het geval. Beide kinderen zijn naar het ziekenhuis gebracht. Met het meisje gaat het naar omstandigheden goed, maar de toestand van de jongen is nog steeds kritiek.

Volgens het Openbaar Ministerie in Brussel zou de stiefvader hebben verklaard ‘dat Jezus het zo wil’. “De ouders ontkennen de feiten niet, maar beseffen de ernst niet. Ze denken dat het normaal is wat ze hebben gedaan”, aldus een woordvoerder van het OM.

De politie heeft de 31-jarige Franse moeder en de 21-jarige Belgische stiefvader van de tweeling opgepakt. Ze zijn aangeklaagd voor foltering.

2 Reacties

2
Reageer op dit artikel

1000
Fleur

er zijn veel zieke gestoorde mensen in de wereld. hoe kan een moeder haar kind dit aandoen.deze mensen zouden geen kinderen moeten krijgen. de kinderen horen weggehaald te worden en bij gezinnen geplaats worden waar men met liefde voor ze zal zorgen. die ouders moeten eens de zelfde straf krijgen zodat ze voelen wat ze die jongen aam hebben gedaan. leren ze van.

Lieze

Triest. het breekt mijn hart. ik heb zelf ook kinderen en moet er niet aan denken als wat mij zou overkomen iemand dit met mijn kind zou doen. na wan ma mek a tjing toe a no bong priet ing. hij heeft niet gevraagd geboren te worden. en al wat hij gedaan heeft het is een kind.echt die vader en moeder mogen geen kinderen hebben. sari toriAdvertentie

Buitenland

Nederlandse ’heroïnekoning’ (61) gearresteerd in Spanje

Geplaatst

op

door

In de Spaanse regio Galicië is een netwerk van drugssmokkelaars opgerold waar een Turks-Nederlandse heroïnehandelaar de grote leverancier voor was. Volgens de Spaanse media gaat het om Sadullah U., “koning van heroïne”. Hij zou zijn opgepakt met zeven kilo heroïne in zijn auto. 

Naast hem werden nog 16 andere mensen gearresteerd.

Sadullah U. wordt gezien als een van de grootste heroïnehandelaars van Europa. Naar verluidt woonde hij praktisch in zijn Audi A3, waarmee hij dagelijks grote afstanden aflegde. Ook wordt gemeld dat U. nooit mobiele telefoons gebruikte.

In Januari ontdekte De Spaanse politie dat een drugshandelaar in de stad Ourense veel heroïne begon te verhandelen en startte een onderzoek dat tot de arrestaties van gisteren heeft geleid. Rechercheurs namen naast de heroïne ook 66 kilo speed en duizenden euro’s contant geld in beslag.

Sadullah U. werd twee keer eerder gearresteerd. De laatste keer was in 2008 toen de Spaanse politie de grootste heroïnevangst ooit in Spanje deed. Toen werd op een jacht bij Barcelona meer dan 300 kilo drugs ontdekt. In 1994 belandde U. in de de gevangenis na de vondst van 118 kilo heroïne in Madrid.

Lees verder

Buitenland

Engeland wint van Argentinië

Geplaatst

op

door

Door de overwinning van Engeland op Argentinië, is het verzekerd van een plek in de volgende ronde van het WK voetbal voor vrouwen. Argentinië speelde heel verdedigend en maakten het de Engelsen zo moeilijk mogelijk, maar kon niet weerhouden dat er na 1 uur spelen gescoord werd, 1-0.

De keepster van Argentinië, Correa hield haar doel met een paar knappe reddingen schoon, met als hoogtepunt een gestopte strafschop. Toch wisten de Engelsen een gaatje te vinden in de Argentijnse verdediging. Speelster Beth Mead had een goede pass richting Jody Taylor en deze kon de bal eenvoudig binnen lopen.

Argentinië, kon alleen maar verdedigen en was niet in staat om het Engeland nog moeilijk te maken. Eindstand bleef daarom in het voordeel van Engeland 1-0.

In de andere poule wedstrijd wist Italië met gemak van Jamaica te winnen met 5-0 en plaatst zich hiermee voor de achtste finales.

Japan wist met 2-0 te winnen van Schotland, door deze overwinning neemt Japan de leiding in poule D met vier punten.

Lees verder

Meest gelezen

X