Suriname ALTIJD Dichtbij

Buitenland

Jongetje (6) kritiek na 15 uur voor straf op ijskoud balkon

Geplaatst

op

door

Een 6-jarige jongen uit Brussel is in kritieke toestand opgenomen in het ziekenhuis nadat hij voor straf 15 uur in zijn pyjama op een balkon had doorgebracht.

Zijn ouders wilden hem straffen omdat hij stiekem eten had gezocht in de keuken.Toen ze hun zoontje bewusteloos en ernstig onderkoeld op het balkon aantroffen belden de ouders de ambulance.

De 6-jarige jongen bleek niet alleen onderkoeld te zijn, maar ook ondervoed en mishandeld. Ook bij zijn tweelingzusje was dat het geval. Beide kinderen zijn naar het ziekenhuis gebracht. Met het meisje gaat het naar omstandigheden goed, maar de toestand van de jongen is nog steeds kritiek.

Volgens het Openbaar Ministerie in Brussel zou de stiefvader hebben verklaard ‘dat Jezus het zo wil’. “De ouders ontkennen de feiten niet, maar beseffen de ernst niet. Ze denken dat het normaal is wat ze hebben gedaan”, aldus een woordvoerder van het OM.

De politie heeft de 31-jarige Franse moeder en de 21-jarige Belgische stiefvader van de tweeling opgepakt. Ze zijn aangeklaagd voor foltering.

2 Reacties

2
Reageer op dit artikel

1000
Fleur

er zijn veel zieke gestoorde mensen in de wereld. hoe kan een moeder haar kind dit aandoen.deze mensen zouden geen kinderen moeten krijgen. de kinderen horen weggehaald te worden en bij gezinnen geplaats worden waar men met liefde voor ze zal zorgen. die ouders moeten eens de zelfde straf krijgen zodat ze voelen wat ze die jongen aam hebben gedaan. leren ze van.

Lieze

Triest. het breekt mijn hart. ik heb zelf ook kinderen en moet er niet aan denken als wat mij zou overkomen iemand dit met mijn kind zou doen. na wan ma mek a tjing toe a no bong priet ing. hij heeft niet gevraagd geboren te worden. en al wat hij gedaan heeft het is een kind.echt die vader en moeder mogen geen kinderen hebben. sari toriAdvertentie

Buitenland

Enorme brand verwoest 15.000 woningen in Bangladesh

Geplaatst

op

door

In een achterstandswijk in Dhaka, de hoofdstad van Bangladesh, zijn gisteren zo’n 15.000 woningen door brand verwoest. Hierdoor zijn duizenden mensen dakloos geraakt.

De brand brak gisteren rond half acht ‘s avonds uit, schrijft de Dhaka Tribune in de sloppenwijk Jhilpar. Een paar minuten later arriveerden de eerste brandweermannen al, maar toch wist het vuur razendsnel om zich heen te grijpen.

Veel huizen hadden plastic daken, waardoor de brand uitsloeg. De 125 brandweermannen die in actie kwamen, wisten het vuur net voor middernacht onder controle te krijgen.

Volgens de autoriteiten zijn er geen doden gevallen. Wel raakten zeven mensen gewond, waaronder ook een brandweerman. Veel bewoners van de wijk waren op het moment van de brand bij een festival dat nog in het kader stond van het offerfeest. Een onderzoek naar de oorzaak van de brand is inmiddels gestart.

De lokale bevolking vermoedt dat het vuur is ontstaan door kortsluiting of een kachel. Vandaag, een dag na de brand in Dhaka, proberen inwoners spullen bij elkaar te rapen.

Ze zeggen wanhopig te zijn en hebben geen idee waar ze de komende weken moeten slapen.

Lees verder

Buitenland

Veel Amerikanen bang voor massaschietpartij

Geplaatst

op

door

Een derde van de volwassen Amerikanen vermijdt bepaalde plaatsen of evenementen uit angst voor massaschietpartijen. Dat meldt de Time op basis van onderzoek van de American Psychological Association (APA). Het onderzoek is gedaan naar aanleiding van de schietpartijen in Dayton en El Paso begin augustus. Daarbij kwamen in totaal 32 mensen om.

Maar liefst 79 procent van de volwassenen in de Verenigde Staten (VS) ervaart stress uit angst voor schietpartijen. Een kwart van de ondervraagden zei dat ze hun leven zelfs aanpassen uit angst voor een moordpartij. Uit het onderzoek blijkt dat veel Amerikanen bang zijn als ze zich begeven bij openbare evenementen, winkelcentra, scholen of bioscopen. In 2019 zijn er al schietpartijen geweest bij een bank, universiteit, pakhuis, gemeentecentrum, voedselfestival en een Walmart-filiaal.

Met name zwarte mensen of inwoners van Latijns-Amerikaanse afkomst maken zich zorgen. De dader die 22 mensen doodschoot in El Paso had het gemunt op mensen van Mexicaanse afkomst.

In totaal ondervroeg de APA 2000 mensen.

Lees verder

Meest gelezen

X