Suriname ALTIJD Dichtbij

Buitenland

Jongetje (6) kritiek na 15 uur voor straf op ijskoud balkon

Geplaatst

op

Een 6-jarige jongen uit Brussel is in kritieke toestand opgenomen in het ziekenhuis nadat hij voor straf 15 uur in zijn pyjama op een balkon had doorgebracht.

Zijn ouders wilden hem straffen omdat hij stiekem eten had gezocht in de keuken.Toen ze hun zoontje bewusteloos en ernstig onderkoeld op het balkon aantroffen belden de ouders de ambulance.

De 6-jarige jongen bleek niet alleen onderkoeld te zijn, maar ook ondervoed en mishandeld. Ook bij zijn tweelingzusje was dat het geval. Beide kinderen zijn naar het ziekenhuis gebracht. Met het meisje gaat het naar omstandigheden goed, maar de toestand van de jongen is nog steeds kritiek.

Volgens het Openbaar Ministerie in Brussel zou de stiefvader hebben verklaard ‘dat Jezus het zo wil’. “De ouders ontkennen de feiten niet, maar beseffen de ernst niet. Ze denken dat het normaal is wat ze hebben gedaan”, aldus een woordvoerder van het OM.

De politie heeft de 31-jarige Franse moeder en de 21-jarige Belgische stiefvader van de tweeling opgepakt. Ze zijn aangeklaagd voor foltering.

2 Reacties

2 Reacties

  1. Fleur

    vrijdag 30 december 2016 at 11:10

    er zijn veel zieke gestoorde mensen in de wereld. hoe kan een moeder haar kind dit aandoen.deze mensen zouden geen kinderen moeten krijgen. de kinderen horen weggehaald te worden en bij gezinnen geplaats worden waar men met liefde voor ze zal zorgen. die ouders moeten eens de zelfde straf krijgen zodat ze voelen wat ze die jongen aam hebben gedaan. leren ze van.

  2. Lieze

    vrijdag 30 december 2016 at 14:12

    Triest. het breekt mijn hart. ik heb zelf ook kinderen en moet er niet aan denken als wat mij zou overkomen iemand dit met mijn kind zou doen. na wan ma mek a tjing toe a no bong priet ing. hij heeft niet gevraagd geboren te worden. en al wat hij gedaan heeft het is een kind.echt die vader en moeder mogen geen kinderen hebben. sari tori

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Buitenland

Zwarte luipaard na 100 jaar weer gefotografeerd

Geplaatst

op

Voor het eerst sinds 1909 is de zwarte luipaard gefotografeerd. Dat gebeurde in een Keniaans natuurgebied. Onderzoekers bevestigen in het African Journal of Ecologydat het om de zeldzame diersoort gaat. De Britse fotograaf Will Burrard-Lucas fotografeerde het dier in het Keniaanse Laikipia Wilderness Camp, waar het dier meerdere keren was gespot. De fotograaf sprak met bewoners, volgde de pootafdrukken en plaatste een camera met bewegingssensor. Na een paar dagen zag hij de zwarte luipaard op zijn beelden. “Ik staarde naar de foto, een paar ogen omringd door inktzwarte duisternis.. de zwarte luipaard! Ik kon het niet geloven en het duurde een paar dagen voordat ik besefte dat mijn droom was uitgekomen”, schrijft hij op zijn site.

Lees verder

Buitenland

Protest tegen Nike na klacht moslima

Geplaatst

op

De sportfabrikant Nike wordt onder druk gezet zijn schoen Air Max 270 van de markt te halen. Saiqa Noreen is namens moslims daarvoor een onlinepetitie begonnen. Volgens Noreen is in het design van de zool in het Arabisch het woord Allah te herkennen. Ze vind het godslasterend om de naam Allah op een sportschoen te zetten waarmee wordt gestapt en getrapt en die besmeurd raakt met modder of zelfs vuil. Ze wilt dat Nike onmiddellijk stopt met de verkoop van deze ”agressieve” schoen en andere artikelen met een logo dat lijkt op het woord Allah. Nike zegt dat er sprake is van een gestyled kenmerk van de Air Max en spreekt tegen dat het bedrijf bewust moslims heeft willen beledigen. ”Nike respecteert alle religies en we nemen bezorgdheid van deze aard serieus”. De petitie, die zich richtte op 25.000 handtekeningen, was donderdagmiddag ruim 19.000 keer ondertekend.

ANP

Lees verder

Meest gelezen