woensdag 21 februari 2024
32 C
Paramaribo
9 C
Amsterdam
0
(0)

Japan worstelt met stijgend dodental en vermissingen na verwoestende aardbevingen

lees ook ...

Nederlandse vrouw gearresteerd na dood van partner

Een Nederlandse vrouw is vanmorgen in Boedapest gearresteerd nadat haar partner dood werd aangetroffen in een appartement, zo meldt de Hongaarse politie. De vrouw wordt verda...

Tijdens de recente aardbevingen in Japan is het dodental gestegen tot honderd, melden de regionale autoriteiten. Gelijktijdig blijven meer dan tweehonderd mensen vermist, te midden van de nasleep van de krachtige aardbeving met een magnitude van 7,6 die het westen van Japan trof op nieuwjaarsdag.

Ondanks de voortdurende inzet van duizenden militairen en reddingswerkers om overlevenden te lokaliseren, worden de zoekoperaties gehinderd door een complexe situatie van puin, beschadigde wegen, aardverschuivingen en naschokken. De prefectuur Ishikawa blijft in het bijzonder zwaar getroffen.

Bezorgdheid groeit over de gezondheidssituatie, vooral op plaatsen waar basisbehoeften zoals voedsel, schoon water, medicijnen en dekens schaars zijn. Bovendien wordt gewaarschuwd voor mogelijke problemen in evacuatiecentra, waar ongeveer 34.000 mensen verblijven na het verlies van hun huizen door de natuurramp. Het risico op ziekte-uitbraken en het voorkomen van sterfgevallen worden als reële zorgen geuit door experts.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Buitenland nieuws »

meest gelezen

HomeBuitenlandJapan worstelt met stijgend dodental en vermissingen na verwoestende aardbevingen