Suriname ALTIJD Dichtbij

Buitenland

Jacob Blake met handboeien vast aan ziekenhuisbed

Geplaatst

op

Img 7c77ff51dd47 1

Jacob Blake die door de Amerikaanse politie neergeschoten is, zit met handboeien vast aan zijn ziekenhuisbed. Dat heeft zijn vader verteld aan aan de krant Chicago Times. “Hij is verlamd, kan niet lopen en ze hebben hem geboeid in bed. Waarom?”, aldus zijn vader.

Jacob Blake verblijft al enkele dagen in het ziekenhuis. Hij is door de politie zeven keer geschoten in de rug, waarbij hij zwaar gewond raakte. Dit heeft geleid tot grote rellen, protesten in de stad. Het is de zoveelste keer in de VS dat er soortgelijke gevallen van buiten proportioneel geweld plaatsvind tegen zwarte Amerikanen.

De verklaring van de politie , waarom er op Jacob Blake geschoten is, is nog niet bekend. Het openbaar ministerie heeft woensdag verklaard dat er een mes werd gevonden in de auto van Blake, maar het is nog onduidelijk of dit relevant is in de zaak.

Dat Blake nu in het ziekenhuis ligt in Wauwatosa geboeid aan zijn bed, is voor de familie heel erg pijnlijk. Zijn Vader heeft dit besproken met de democraat Andrew Yang, een prominente politicus.

“Zijn vader gebruikte daadwerkelijk het woord ’ketenen’”, zei Yang bij CNN. „Hij zei: mijn zoon zit vastgeketend.”

Culturu.com

3 Reacties
3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Troy
vrijdag 28 augustus 2020 10:01

Ze hopen dat hij sterft. De politie heeft hem in de rug geschoten. Kon makkelijk in de benen. 7 keren dat is poging hem te vermoorden. En nu verlamd die agenten moeten de doodstraf en nu met handboeien aan een bed terwijl hij verlamd is. De politie laat zien dat hij een crimineel is en zo behandelen ze een crimineel die vlucht gevaarlijk is of erger. Maar is gewoon opzet.

Keempie
vrijdag 28 augustus 2020 20:49

Deze meneer heeft zeker niets gedaan?????

Nico
vrijdag 28 augustus 2020 20:55

Waarom. In zijn rug. Trump zal wel blij zijn en mensen die discriminerenAdvertentie

Buitenland

300 miljoen doses coronavaccin voor Nederland ligt stil

Geplaatst

op

Vaccine 5074670 340

De 300 miljoen doses aan coronavaccin die Nederland ondertussen al heeft ingekocht ligt vooralsnog stil. De stillegging heeft te maken met de proeven die gedaan zijn met de Oxfordvaccin in de Verenigde Staten (VS). Ruim twee weken geleden is een zeldzame ruggenmergontsteking ontdekt bij een proefpersoon.

Het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) wil zich hierover niet uitlaten. De potentiele coronavaccins zullen extra op veiligheid worden getest zegt het EMA. De ontwikkeling geschied volgens het Geneesmiddelenbureau op hoge snelheid. Gesteld wordt dat de vertraging die de ruggenmergontsteking met zich mee brengt geen oorzaak is van het voorlopig stil houden van het vaccin.

In de VS is de tegenslag heel erg hoog. Er is aangegeven dat de marktaanvraag pas door AstraZeneca kan worden ingediend, wanneer voldoende proefpersonen het virus hebben opgelopen en er een betrouwbare oordeel geveld kan worden.

Culturu.com

Lees verder

Buitenland

Vervolging van een agent bij doodschieten zwarte vrouw zorgt voor protesten in Kentucky

Geplaatst

op

Breonna 01 As Ht 200513 Hpmain 16x9 992

De vervolging van maar één agent voor het doodschieten van de zwarte vrouw Breonna Taylor, heeft voor grote protesten gezorgd in Kentucky. Dit besluit is onlangs genomen door de officier van Justitie in de Amerikaanse Staat Kentucky. Veel politici hebben boos gereageerd hierop.

Eerder in maart dit jaar is de 26- jarige Breonna Taylor in haar eigen huis doodgeschoten door de politie van Louisville. Het ging om een huiszoeking, waarbij een politieonderzoek was voortgezet. Drie agenten in burger kleding zijn haar appartement binnengedrongen. Op een gegeven moment volgde er een schietpartij tussen de vriend van Taylor en de agenten.

De vervolging heeft te maken met het in gevaar brengen van de buren tijdens de schietpartij met de agenten. In deze zaak worden de twee andere betrokken agenten niet vervolgt. Al maanden roepen betogers om het vertrek van de agent. De rol van de andere agenten wordt nog onderzocht.

-Culturu.com

Lees verder

Meest gelezen