woensdag 21 februari 2024
32 C
Paramaribo
9 C
Amsterdam
0
(0)

Israëlisch leger sinds Hamas-aanslagen al 8000 Palestijnse strijders gedood

lees ook ...

Nog altijd geen controle over hevige brand op industrieterre...

Een hevige brand die gisteravond uitbrak op een industrieterrein in Almere blijft nog steeds buiten controle. De brandweer worstelt met het bereiken van de brandhaarden, dus worden de overblijfselen v...

Het Israëlische leger beweert dat ongeveer 8000 Palestijnse strijders zijn gedood sinds de aanslagen van Hamas op 7 oktober. Deze cijfers zijn echter niet onafhankelijk te verifiëren en zijn gebaseerd op eigen observaties na aanvallen in Gaza en de verhoren van gevangengenomen Hamas-strijders, aldus een woordvoerder van het leger. Aan de zijde van het Israëlische leger zijn tot nu toe 154 militairen omgekomen.

Volgens Palestijnse bronnen ligt het aantal burgerslachtoffers in de Gazastrook echter boven de 20.000.

Een delegatie van de Palestijnse militie Islamitische Jihad is in Cairo aangekomen voor overleg met de Egyptische regering. Deze groep staat bekend om het vasthouden van gijzelaars in Gaza die in oktober werden ontvoerd tijdens de aanslagen van Hamas. Islamitische Jihad werkt samen met Hamas en ontvangt steun vanuit Iran.

Het is onbekend of Islamitische Jihad van plan is om de gijzelaars vrij te laten. Tot nu toe heeft de groep volgehouden dat ze dat niet zal doen totdat Israël zijn militaire actie in de Gazastrook beëindigt. De onderhandelingen met Egypte zullen naar verluidt gaan over “een manier om de Israëlische agressie tegen ons volk te stoppen.”

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Buitenland nieuws »

meest gelezen

HomeBuitenlandIsraëlisch leger sinds Hamas-aanslagen al 8000 Palestijnse strijders gedood