dinsdag 27 februari 2024
26 C
Paramaribo
3.7 C
Amsterdam
0
(0)

Israël voert luchtaanvallen op Rafah uit: Angst voor grondoffensief groeit

lees ook ...

Nachtelijke werkzaamheden verstoren treinverkeer rond Schiph...

De komende twee weken zal het treinverkeer rond Schiphol aanzienlijk worden beïnvloed vanwege werkzaamheden die vannacht zijn gestart en tot en met vrijdag 8 maart zullen duren, zo meldt ProRail. Gedu...

Israël heeft meer luchtaanvallen uitgevoerd op Rafah, wat leidt tot toenemende angst voor een mogelijk grondoffensief onder de 1,4 miljoen Palestijnen die zich in en rondom de zuidelijke stad bevinden, op de vlucht voor het conflict. Premier Netanyahu heeft aangekondigd dat er een “enorme operatie” tegen Hamas op handen is.

Volgens berichtgeving van persbureau AP zijn in de afgelopen nacht en vandaag ten minste 44 Palestijnen omgekomen door Israëlische luchtaanvallen op Rafah. De cijfers zijn gemeld door de door Hamas geleide autoriteiten. Een journalist van het Amerikaanse persbureau heeft waargenomen dat de lichamen zijn aangekomen bij een ziekenhuis.

Volgens AP zijn er ten minste dertien kinderen omgekomen bij de bombardementen. Het aantal Hamas-strijders dat gedood is, blijft onduidelijk. De lokale autoriteiten verstrekken alleen informatie over het aantal slachtoffers en hun geslacht, zonder specifieke details over hun identiteit.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Buitenland nieuws »

meest gelezen

HomeBuitenlandIsraël voert luchtaanvallen op Rafah uit: Angst voor grondoffensief groeit