Suriname ALTIJD Dichtbij

Buitenland

IS verdrinkt 58 personen om samenzwering

Geplaatst

op

door

Leden van Islamitische Staat hebben in het noorden van Irak 58 personen geëxecuteerd omdat zij verdacht werden van een samenzwering om de Stad Mosul in handen te spelen van Iraakse regeringstroepen.

Het complot van de groep mensen werd vorige week ontdekt. De samenzweerders zijn door middel van verdrinking gedood en vervolgens op een braakliggend terrein buiten Mosul begraven. Volgens verklaringen van inwoners van de stad had een lokale medewerker van IS-leider Abu Bakr al-Baghdadi de leiding over hen. Volgens een IS kenner werden de 58 personen opgepakt nadat één van hen betrapt was met een audioboodschap op zijn telefoon waarin gesproken werd over het voornemen. Tijdens ondervragingen zou de persoon hebben bekend en verteld hebben dat er op 3 plekken wapens liggen opgeslagen die gebruikt moesten worden voor de verovering van de stad. Op 4 oktober zijn deze wapenopslagplaatsen ontdekt en opgerold door IS. IS heeft na de ontdekking de lokale identiteitskaarten van lokale commandanten ingetrokken om te voorkomen dat zij wegvluchten met hun gezinnen. Ook zouden er boobytraps in de stad geplaatst zijn en tunnels zijn gegraven. Tevens zouden kinderen ingezet worden om als spion voor IS te functioneren.

De regeringstroepen van Irak staan op het punt om Mosul aan te vallen en op IS te heroveren. De stad, waar voorheen zo’n 2 miljoen mensen woonden, werd in 2014 door IS bezet en tot hoofdstad van het Iraakse deel van het kalifaat uitgeroepen.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Buitenland

Frankrijk verslaat Nigeria, met hoofdrol voor VAR

Geplaatst

op

door

Frankrijk wint moeizaam Van Nigeria met 1-0, dankzij een besluit van de VAR. Hierdoor is Frankrijk groepswinnaar in de poule met 3 gewonnen wedstrijden en maakt de stap richting achtste finales.

Het doelpunt viel 10 minuten voor tijd, door dat een Nigeriaanse speelster Ngozi Ebere in de 16 meter een overtreding beging op Vivi Asseyi van Franse kant. Er werd door de VAR een penalty toegekend aan Frankrijk. De 1e penalty werd door Wendy Renard op de paal geschoten.

Het was wederom de VAR die ingreep met het besluit dat de penalty opnieuw genomen moest worden. Reden was dat de keepster Chiamaka Nnadozie van Nigeria, haar voet niet op de lijn had staan tijdens de penalty. De 2e penalty werd wel benut door Wendy Renard, de bal ging rechts hoog in het doel.

Nigeria zit door het resultaat in de wachtkamer of het na de groepsfase nog bij de vier beste nummers drie hoort.

Frankrijk Speelt zondag tegen de nummer 3 uit groep C,D of E.

Noorwegen won met 2-1 van Zuid-Korea en gaat als 2e ook door naar de achtste finales, en speelt zaterdag tegen de nummer 2 van groep C.

Lees verder

Buitenland

Nederlandse ’heroïnekoning’ (61) gearresteerd in Spanje

Geplaatst

op

door

In de Spaanse regio Galicië is een netwerk van drugssmokkelaars opgerold waar een Turks-Nederlandse heroïnehandelaar de grote leverancier voor was. Volgens de Spaanse media gaat het om Sadullah U., “koning van heroïne”. Hij zou zijn opgepakt met zeven kilo heroïne in zijn auto. 

Naast hem werden nog 16 andere mensen gearresteerd.

Sadullah U. wordt gezien als een van de grootste heroïnehandelaars van Europa. Naar verluidt woonde hij praktisch in zijn Audi A3, waarmee hij dagelijks grote afstanden aflegde. Ook wordt gemeld dat U. nooit mobiele telefoons gebruikte.

In Januari ontdekte De Spaanse politie dat een drugshandelaar in de stad Ourense veel heroïne begon te verhandelen en startte een onderzoek dat tot de arrestaties van gisteren heeft geleid. Rechercheurs namen naast de heroïne ook 66 kilo speed en duizenden euro’s contant geld in beslag.

Sadullah U. werd twee keer eerder gearresteerd. De laatste keer was in 2008 toen de Spaanse politie de grootste heroïnevangst ooit in Spanje deed. Toen werd op een jacht bij Barcelona meer dan 300 kilo drugs ontdekt. In 1994 belandde U. in de de gevangenis na de vondst van 118 kilo heroïne in Madrid.

Lees verder

Meest gelezen

X