Suriname ALTIJD Dichtbij

Buitenland

IS verdrinkt 58 personen om samenzwering

Geplaatst

op

door

Leden van Islamitische Staat hebben in het noorden van Irak 58 personen geëxecuteerd omdat zij verdacht werden van een samenzwering om de Stad Mosul in handen te spelen van Iraakse regeringstroepen.

Het complot van de groep mensen werd vorige week ontdekt. De samenzweerders zijn door middel van verdrinking gedood en vervolgens op een braakliggend terrein buiten Mosul begraven. Volgens verklaringen van inwoners van de stad had een lokale medewerker van IS-leider Abu Bakr al-Baghdadi de leiding over hen. Volgens een IS kenner werden de 58 personen opgepakt nadat één van hen betrapt was met een audioboodschap op zijn telefoon waarin gesproken werd over het voornemen. Tijdens ondervragingen zou de persoon hebben bekend en verteld hebben dat er op 3 plekken wapens liggen opgeslagen die gebruikt moesten worden voor de verovering van de stad. Op 4 oktober zijn deze wapenopslagplaatsen ontdekt en opgerold door IS. IS heeft na de ontdekking de lokale identiteitskaarten van lokale commandanten ingetrokken om te voorkomen dat zij wegvluchten met hun gezinnen. Ook zouden er boobytraps in de stad geplaatst zijn en tunnels zijn gegraven. Tevens zouden kinderen ingezet worden om als spion voor IS te functioneren.

De regeringstroepen van Irak staan op het punt om Mosul aan te vallen en op IS te heroveren. De stad, waar voorheen zo’n 2 miljoen mensen woonden, werd in 2014 door IS bezet en tot hoofdstad van het Iraakse deel van het kalifaat uitgeroepen.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Buitenland

Barcelona versterkt de aanval met Braithwaite

Geplaatst

op

door

FC Barcelona heeft in Martin Braithwaite de gewenste versterking van de voorhoede gevonden. De Spaanse kampioen betaalde aan Leganés de gelimiteerde afkoopsom van 18 miljoen euro die in het contract van de Deense international stond. Braithwaite verbond zich voor 4,5 jaar aan de club van onder anderen Frenkie de Jong en Lionel Messi. Hij streed met Leganés tegen degradatie uit de hoogste Spaanse afdeling.

Barcelona had dringend behoefte aan aanvallende versterking omdat Luis Suárez (knieblessure) en Ousmane Dembélé (hamstring) maanden zijn uitgeschakeld. Hoewel de transfermarkt sinds 1 februari weer is gesloten, mocht Barcelona toch een nieuwe speler aantrekken. De Spaanse bond staat toe dat clubs bij een langdurige blessure van een speler een vervanger mogen halen, mits die al in Spanje speelt of geen club heeft. Barcelona probeerde eerder tevergeefs om Dusan Tadic weg te plukken bij Ajax.

De Catalanen kwam uiteindelijk uit bij de 28-jarige Braithwaite. De Deen, die eerder voor onder meer Toulouse, Middlesbrough en Bordeaux speelde, is geen erkende doelpuntenmachine. Dit seizoen scoorde hij zes keer in La Liga voor Leganés.

ANP

Lees verder

Buitenland

Manchester City vaster op tweede plaats in Premier League

Geplaatst

op

door

Manchester City heeft de tweede plaats in de Premier League verstevigd. De titelhouder won op eigen veld met 2-0 van degradatiekandidaat West Ham United. City heeft nu vier punten meer dan nummer 3 Leicester City, dat vrijdag niet verder kwam dan 0-0 bij Wolverhampton Wanderers. Liverpool leidt met een riante marge van 22 punten op City.

Rodrigo opende de score met een kopbal uit een hoekschop van Kevin De Bruyne, die voor zijn zestiende assist dit seizoen in de Premier League tekende. Na ruim een uur bracht de Belgische spelmaker uit een moeilijke hoek zelf 2-0 op zijn naam.

Het getergde City kwam voor de eerste keer in actie na de geruchtmakende sanctie die de Europese voetbalbond UEFA afgelopen vrijdag oplegde. De landskampioen werd voor twee jaar uitgesloten van Europees voetbal wegens ernstige schendingen van de financiële regels. De clubleiding heeft tegen de zware schorsing beroep aangetekend bij het internationaal sporttribunaal CAS.

ANP

Lees verder

Meest gelezen