Suriname ALTIJD Dichtbij

Buitenland

IS verdrinkt 58 personen om samenzwering

Geplaatst

op

Leden van Islamitische Staat hebben in het noorden van Irak 58 personen geëxecuteerd omdat zij verdacht werden van een samenzwering om de Stad Mosul in handen te spelen van Iraakse regeringstroepen.

Het complot van de groep mensen werd vorige week ontdekt. De samenzweerders zijn door middel van verdrinking gedood en vervolgens op een braakliggend terrein buiten Mosul begraven. Volgens verklaringen van inwoners van de stad had een lokale medewerker van IS-leider Abu Bakr al-Baghdadi de leiding over hen. Volgens een IS kenner werden de 58 personen opgepakt nadat één van hen betrapt was met een audioboodschap op zijn telefoon waarin gesproken werd over het voornemen. Tijdens ondervragingen zou de persoon hebben bekend en verteld hebben dat er op 3 plekken wapens liggen opgeslagen die gebruikt moesten worden voor de verovering van de stad. Op 4 oktober zijn deze wapenopslagplaatsen ontdekt en opgerold door IS. IS heeft na de ontdekking de lokale identiteitskaarten van lokale commandanten ingetrokken om te voorkomen dat zij wegvluchten met hun gezinnen. Ook zouden er boobytraps in de stad geplaatst zijn en tunnels zijn gegraven. Tevens zouden kinderen ingezet worden om als spion voor IS te functioneren.

De regeringstroepen van Irak staan op het punt om Mosul aan te vallen en op IS te heroveren. De stad, waar voorheen zo’n 2 miljoen mensen woonden, werd in 2014 door IS bezet en tot hoofdstad van het Iraakse deel van het kalifaat uitgeroepen.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Buitenland

Jason van Dyke schuldig bevonden op de moord van tiener Laquan McDonald

Geplaatst

op

By

Volgens CNN heeft een jury uit Cook County naar verluidt Chicago Police Officer Jason Van Dyke schuldig bevonden aan tweedegraads moord in de dodelijke schietpartij van de tiener Laquan McDonald in 2014.

De ontmoeting begon toen de agenten McDonald tegenkwamen, die een mes had, en riep om een ​​officier met een Taser om te reageren. Voordat die officier er was, opende Van Dyke het vuur en schoot hij McDonald neer, maar liefst 16 keer.

Dashcam-beelden van de schietpartij toont dat McDonald’s wegliep van de officieren toen Van Dyke hem neerschoot en bleef schieten, zelfs toen hij al op de grond was. CNN meldt dat video van de schiet incident leidde tot protesten, een burgerrechtelijk onderzoek naar het ministerie van Justitie, kritiek op de burgemeester van de stad en uiteindelijk de afzetting van de hoofdinspecteur van de politie.

Let op de beelden

Lees verder

Buitenland

De hoofdstad van Haïti Port-au-Prince is opgeschrikt door een verwoestende aardbeving – 14 doden

Geplaatst

op

By

MINSTENS veertien mensen zijn omgekomen na een verwoestende aardbeving met een kracht van 5,9 golven in Haïti.

De aardbeving trof de natie, net buiten de dodelijke Ring of Fire van de Stille Oceaan,  zondag met een diepte van 10 km. Foto’s uit de scène tonen afbrokkelend gebouw en schade aan voertuigen en muren nadat de verwoestende aardbeving het Caribische land trof. De aardbeving was gecentreerd rond 20 km ten noordwesten van Ti Port-de-Paix voor de noordkust van Haïti.

Ongeveer 90 procent van alle aardbevingen vindt plaats langs de Ring van Vuur, die bezaaid is met 75 procent van alle actieve vulkanen op aarde. Volgens het bureau voor burgerbescherming van Haïti zijn 135 verwondingen gemeld. Maar de volledige omvang van de schade en het aantal slachtoffers valt nog steeds op als de autoriteiten de getroffen gebieden beoordelen. Het bureau voor civiele bescherming zei: “Onze teams van noord naar zuid zijn getuige van paniek in sommige steden.”

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen

© 2018 - Culturu.com | Design by @workdesign |