Suriname ALTIJD Dichtbij

Buitenland

India verbiedt apps omdat de spanningen met China escaleren

Geplaatst

op


India verbiedt TikTok en verschillende andere bekende Chinese apps en zegt dat ze een bedreiging vormen voor soevereiniteit en integriteit, gezien de toenemende spanningen tussen de twee landen.

Het Indiase ministerie van Elektronica en Informatietechnologie zei maandag in een verklaring, dat het veel klachten had ontvangen over misbruik en verzending van gebruikersgegevens door sommige mobiele apps naar servers buiten India. Het verzamelen van deze gegevens en profileren ervan door elementen die vijandig staan ​​tegenover de nationale veiligheid en verdediging van India, wat uiteindelijk de soevereiniteit en integriteit van India schaadt, is een zaak van zeer diepe en onmiddellijke zorg die noodmaatregelen vereist, aldus het ministerie. 

Een lijst van 59 apps, waaronder veel prominente Chinese apps, zoals de videogame Clash of Kings, messaging app WeChat, sociaal netwerk Weibo en foto-app CamScanner, zullen onder het verbod vallen.

Hoewel de verklaring van de Indiase regering China niet bij naam noemde, komt het verbod omdat de militaire spanningen tussen de twee landen blijven escaleren na dodelijke grensclashes eerder deze maand, waarbij ten minste 20 Indiase soldaten omkwamen.

Veel Indiërs hebben opgeroepen tot een boycot van Chinese goederen en diensten, met name uit de dominante technologie-industrie in China.

TikTok, het enorm populaire videoplatform van de Chinese technologie-gigant Bytedance, heeft naar schatting 120 miljoen gebruikers in India, waardoor het land een van de grootste markten is.
Het opbouwen van lokale managementteams in landen als India was cruciaal voor onze wereld succes, zei een TikTok-woordvoerder in een verklaring. Het ByteDance-team van ongeveer 2.000 werknemers in India zet zich in om samen te werken met de overheid om de toewijding aan gebruikersveiligheid en het land in het algemeen te demonstreren.  

Dit is niet de eerste keer dat TikTok in de problemen komt met de Indiase regering. De app werd vorig jaar kort geblokkeerd in India nadat een rechtbank had beslist dat het kinderen zou kunnen blootstellen aan onder andere, pornografie en cyberpesten. Een week later werd de app hersteld nadat met succes beroep was aangetekend tegen de beslissing van de rechtbank.

China domineert de enorme internetmarkt van India – de op één na grootste ter wereld, met bijna 600 miljoen gebruikers – zowel in hardware als in software. Chinese bedrijven zoals Xiaomi, Oppo, Vivo en OnePlus vertegenwoordigen meer dan de helft van de Indiase smartphonemarkt, volgens cijfers van de industrie, en Chinese techreuzen Alibaba (BABA) en Tencent (TCEHY) zijn grote investeerders in enkele van de meest waardevolle startups van het land .
Desalniettemin zal het verbod een klap zijn voor de Chinese app-industrie die een sterke geïnstalleerde basis buiten haar thuisland verliest, aldus onderzoeksbureau Canalys.

Culturu.com

Reageer op dit bericht
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties


Advertentie

Buitenland

Verenigde Staten officieel uit WHO gestapt

Geplaatst

op

Amerikaanse President Donald Trump. Foto Politico

De Verenigde Staten van Amerika zijn officieel gestapt uit de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Dit is gebeurd uit protest tegen de aanpak van de corona-uitbraak. President Donald Trump heeft het parlement intussen van dit besluit, dat hij in mei al had aangekondigd, op de hoogte gesteld. Een hooggeplaatste medewerker van de Verenigde Naties heeft bevestigd dat er een verklaring is binnengekomen.

Het Amerikaanse staatshoofd verwijt de WHO dat die te laat heeft gereageerd en de wereld te laat geïnformeerd over de gevaren. Volgens hem zou de organisatie onder controle staan van het communistische regime in China, waar het coronavirus eind vorig jaar uitbrak. De VS kondigde dinsdag aan zich formeel terug te trekken. Het land draagt zo’n vierhonderd miljoen US dollar per jaar bij.

Joe Biden laat op Twitter weten dat hij dat besluit op de eerste dag van zijn presidentschap ongedaan zou maken. Als Biden, die het in november tijdens de presidentsverkiezingen opneemt tegen Trump wint, zei hij direct weer toe te treden tot de WHO.

De Democraat vindt dat de VS wel lid moet zijn van de WHO. “Amerikanen zijn veiliger als Amerika betrokken is bij het versterken van de wereldwijde gezondheid.” In de VS zijn tot nu toe meer dan drie miljoen besmettingen met het coronavirus vastgesteld. De staat New York, die ongeveer negentien miljoen inwoners telt, is zwaar getroffen door het coronavirus.

Er zijn ruim 32.000 personen aan de gevolgen van het virus overleden. Het aantal besmettingsgevallen is de afgelopen weken aanzienlijk gedaald na strikte beperkingen en hygiënevoorschriften, terwijl het aantal in veel andere staten toeneemt. Vooral in Florida, waar de teller van besmettingen zondag de 200.000 passeerde. Niet lang daarna volgde ook Texas.

Culturu.com

Lees verder

Buitenland

Australische stad krijgt opnieuw bevel tot sluiting omdat coronavirusgevallen toenemen

Geplaatst

op


De op één na grootste stad van Australië, Melbourne, heeft zijn vijf miljoen inwoners voor de tweede keer opgesloten nadat ze een recordvloed aan nieuwe gevallen van het coronavirus registreerden.

Inwoners van de stad en verschillende omliggende steden moeten zes weken in hun huizen blijven, behalve om essentiële redenen zoals werk, lichaamsbeweging, boodschappen doen en gezondheidszorg, vertelde premier Daniel Andrews, van de staat Victoria, dinsdag aan verslaggevers.

Gezondheidsfunctionarissen schrijven meer dan de helft van Victoria’s 772 actieve coronavirusgevallen toe aan overdracht door de gemeenschap, meldde de krant.

Scholen zullen de heropening van klaslokalen uitstellen en het afstandsonderwijs voortzetten tijdens de duur van de sluiting, terwijl restaurants zullen overschakelen op afhaalservice, meldde de BBC.

Victoria sloot ook de grens met New South Wales en voegde militaire patrouilles toe om illegaal reizen te voorkomen. De laatste keer dat de twee staten hun grenzen voor elkaar sloten, was tijdens de Spaanse grieppandemie in 1919, meldde Reuters.

Culturu.com

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen