Suriname ALTIJD Dichtbij

Buitenland

Inauguration Day – Trump vanaf vandaag officieel President

Geplaatst

op

Donald Trump wordt vandaag beëdigd als de 45e president van de Verenigde Staten. Om precies 12.00 uur lokale tijd, 18.00 uur Nederlandse tijd, wordt Donald Trump automatisch de nieuwe president van Amerika en neemt hij het stokje over van Barack Obama.

De officiële festiviteiten begonnen gisteren al met een kranslegging op de nationale militaire begraafplaats in Arlington, gevolgd door het Make America Great Again-welkomstfeest bij het Lincoln Monument.

Maar alles draait natuurlijk om vandaag, om die eed die Donald Trump rond het middaguur lokale tijd zal afleggen. Opperrechter John Roberts neemt de eed af en dit zijn de woorden die Trump zal uitspreken:

“I do solemnly swear (or affirm) that I will faithfully execute the Office of President of the United States, and will to the best of my Ability, preserve, protect and defend the Constitution of the United States.”

Na de beëdiging spreekt president Trump het Amerikaanse volk toe. In zijn speech zal Trump spreken over wat het betekent Amerikaan te zijn en de uitdagingen die er voor de Amerikaanse bevolking liggen. “Het wordt een erg persoonlijke en eerlijke toespraak over Trumps visie voor het land.”, aldus zijn persmedewerker Sean Spicer.

Later op de dag volgt een parade van het Capitool naar het Witte Huis en in de avond zijn er de gebruikelijke gala’s, twee in het Washington Convention Center en een in het National Building Museum.

1 Reactie

1 Reactie

  1. Nelson

    vrijdag 20 januari 2017 at 11:53

    Als er maar geen burgeroorlog komt nadat hij president is geworden.
    ik verwacht een vroegtijdige aftreding.

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Buitenland

Zwarte luipaard na 100 jaar weer gefotografeerd

Geplaatst

op

Voor het eerst sinds 1909 is de zwarte luipaard gefotografeerd. Dat gebeurde in een Keniaans natuurgebied. Onderzoekers bevestigen in het African Journal of Ecologydat het om de zeldzame diersoort gaat. De Britse fotograaf Will Burrard-Lucas fotografeerde het dier in het Keniaanse Laikipia Wilderness Camp, waar het dier meerdere keren was gespot. De fotograaf sprak met bewoners, volgde de pootafdrukken en plaatste een camera met bewegingssensor. Na een paar dagen zag hij de zwarte luipaard op zijn beelden. “Ik staarde naar de foto, een paar ogen omringd door inktzwarte duisternis.. de zwarte luipaard! Ik kon het niet geloven en het duurde een paar dagen voordat ik besefte dat mijn droom was uitgekomen”, schrijft hij op zijn site.

Lees verder

Buitenland

Protest tegen Nike na klacht moslima

Geplaatst

op

De sportfabrikant Nike wordt onder druk gezet zijn schoen Air Max 270 van de markt te halen. Saiqa Noreen is namens moslims daarvoor een onlinepetitie begonnen. Volgens Noreen is in het design van de zool in het Arabisch het woord Allah te herkennen. Ze vind het godslasterend om de naam Allah op een sportschoen te zetten waarmee wordt gestapt en getrapt en die besmeurd raakt met modder of zelfs vuil. Ze wilt dat Nike onmiddellijk stopt met de verkoop van deze ”agressieve” schoen en andere artikelen met een logo dat lijkt op het woord Allah. Nike zegt dat er sprake is van een gestyled kenmerk van de Air Max en spreekt tegen dat het bedrijf bewust moslims heeft willen beledigen. ”Nike respecteert alle religies en we nemen bezorgdheid van deze aard serieus”. De petitie, die zich richtte op 25.000 handtekeningen, was donderdagmiddag ruim 19.000 keer ondertekend.

ANP

Lees verder

Meest gelezen