Suriname ALTIJD Dichtbij

Buitenland

IMF: coronaviruspandemie veroorzaakt diepe schade economie

Geplaatst

op

Imf. Foto Reuters

De economie heeft grotere en diepere schade geleden die veroorzaakt zijn door de coronaviruspandemie. Dit heeft de Internationaal Monetair Fonds (IMF) gemeld. Het fonds zal haar inzet voor de wereldwijde prognoses voor 2020 verder verlagen.

Het IMF zei dat het nu verwacht dat de wereldwijde groei van 2020 met 4,9% zal krimpen, vergeleken met een krimp van 3,0% die werd voorspeld in april, toen het de beschikbare gegevens gebruikte omdat de wijdverbreide bedrijfsvergrendelingen net in volle gang waren.

Een herstel in 2021 zal ook zwakker zijn, met een wereldwijde groeiverwachting van 5,4% voor het jaar vergeleken met 5,8% in de prognose van april. Het fonds zei echter dat een grote nieuwe uitbraak in 2021 de groei van het jaar zou kunnen doen krimpen tot een nauwelijks waarneembare 0,5%.

Hoewel veel economieën zijn begonnen te heropenen, zei het fonds dat de unieke kenmerken van lockdowns en sociale distantiëring hebben samengespannen om zowel investeringen als consumptie te raken. “We zijn er zeker nog niet uit. We zijn niet ontsnapt aan de grote afsluiting”, vertelde IMF-hoofdeconoom Gita Gopinath op een persconferentie. “Gezien deze enorme onzekerheid moeten beleidsmakers waakzaam blijven.”

de huidige recessies worden door het IMF beschouwd als de ergste sinds de Grote Depressie van de jaren dertig, waar het wereldwijde bbp met 10% daalde, maar Gopinath zei dat de US$ 10 biljoen aan fiscale steun en de massale versoepeling door centrale banken tot dusver grootschalige faillissementen hadden voorkomen. Gopinath voegt eraan toe dat er meer steun nodig zal zijn.

Reageer op dit bericht
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties


Advertentie

Buitenland

Australische stad krijgt opnieuw bevel tot sluiting omdat coronavirusgevallen toenemen

Geplaatst

op


De op één na grootste stad van Australië, Melbourne, heeft zijn vijf miljoen inwoners voor de tweede keer opgesloten nadat ze een recordvloed aan nieuwe gevallen van het coronavirus registreerden.

Inwoners van de stad en verschillende omliggende steden moeten zes weken in hun huizen blijven, behalve om essentiële redenen zoals werk, lichaamsbeweging, boodschappen doen en gezondheidszorg, vertelde premier Daniel Andrews, van de staat Victoria, dinsdag aan verslaggevers.

Gezondheidsfunctionarissen schrijven meer dan de helft van Victoria’s 772 actieve coronavirusgevallen toe aan overdracht door de gemeenschap, meldde de krant.

Scholen zullen de heropening van klaslokalen uitstellen en het afstandsonderwijs voortzetten tijdens de duur van de sluiting, terwijl restaurants zullen overschakelen op afhaalservice, meldde de BBC.

Victoria sloot ook de grens met New South Wales en voegde militaire patrouilles toe om illegaal reizen te voorkomen. De laatste keer dat de twee staten hun grenzen voor elkaar sloten, was tijdens de Spaanse grieppandemie in 1919, meldde Reuters.

Culturu.com

Lees verder

Buitenland

Braziliaanse president besmet met coronavirus

Geplaatst

op

Brazil's Supreme Court Files A Request To Seize President Bolsonaro's Phone

De Braziliaanse president Jair Bolsonaro is positief getest op het coronavirus. Dit is eerder als een klein griepje aangekomen. Eerder deze week vertoonde hij een hoge lichaamstemperatuur. Dit heeft uiteindelijk geleid tot een vierde test van het staatshoofd die als positief binnen kwam.

Eerder heeft Bolsonaro aangegeven dat het maar om een kleine griepje gaar en dat hij niet ernstig getroffen zou worden door het virus. Ook heeft hij de regionale gouverneurs op aangedrongen de beperkingen te verminderen. Dit zou de economie volgens hem schaden. De regels voor het dragen van een gezichtsmasker heeft hij maandag nog verminderd. De eerder testen die het staatshoofd is ondergaan waren volgens hem negatief. – Culturu.com

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen