Suriname ALTIJD Dichtbij

Buitenland

“Ik kreeg ontslag omdat ik weigerde”

Geplaatst

op

5e6fdf91c485407c3603eae5

“Ik kreeg ontslag omdat ik weigerde”. De woorden van een belangrijke Amerikaanse viroloog die zegt te zijn ontslagen door de Amerikaanse president Donald Trump. Hij weigerde het middel hydroxychloroquine in te zetten op grote schaal als coronamedicijn.

Volgens The New York Times is er geen bewijs dat het malariamiddel als coronamedicijn gebruikt kan worden. Na onderzoek is gebleken dat het niet werkt tegen het coronavirus.

Dit kan de ziekte zelfs verergeren. “Ik weigerde het brede gebruik van chloroquine en hydroxychloroquine, zoals dat door de Trumpregering werd gepromoot, terwijl er geen wetenschappelijk bewijs voor was,” zegt Rick Bright, die de baas was van een belangrijke Amerikaanse gezondheidsinstantie, tegen de New Yorkse krant. “Door mij aan de zijlijn te zetten in deze pandemie en politiek boven wetenschap te plaatsen, zet je levens op het spel,” vervolgt Bright. De Amerikaanse president ontkent deze Bright ooit te hebben gekend en niets met het ontslag temaken te hebben gehad.- Culturu.com

2 Reacties

2
Reageer op dit artikel

1000
Shelly

Hebben de mensen niet door dat Trump gek is. Gister zei hij om licht te injecteren of gloor die man is ziek in zijn hoofd lijkt het . Snap niet waarom ze hem nog als president willen ziek

Don

Dit is in lijn met zijn politieke ambities, niemand, wetenschapper of wat dan ook hij staat boven de wetenschap hij is de slimmerik. Alleen ja knikkers mogen er zijn.
Deze nozem hoort in een gesticht thuis. Ondertussen heeft hij alle nozems(ja knikkers) in het politieke machtsveld gepost. Binnenkort zal de wereld deze gek net als bij Hitler door een wo3 uit deze positie halen, want de VS is dan helemaal onder zijn smet geïnfecteerd.Advertentie

Buitenland

Veertienjarig Iraans meisje door vader onthoofd; zware straf wacht dader

Geplaatst

op

President Hassan Rouhani Van Itan. Foto Bbc

In Iran is er woede ontstaan nadat een vader zijn veertienjarige dochter uit eerwraak heeft vermoord. De Iraanse regering heeft daarom beloofd te zullen werken aan strengere wetgeving om vrouwen te beschermen tegen geweld.

De veertienjarige Romina Ashrafi liep eerder deze maand weg van huis in het dorpje Talesh, op zo’n 400 kilometer van de hoofdstad Teheran, om bij haar vriend te kunnen zijn. Ze wilde met hem trouwen. Echter werd dit door haar familie afgekeurd. Toen de politie haar eenmaal vond, liet Ashrafi weten bang te zijn voor de onaangename maatregelen van haar familie. De familie zou haar volgens de autoriteiten vergeven, waardoor de politie haar naar huis terugbracht. Echter werd de tiener volgens lokale media op 21 mei door haar vader onthoofd toen ze sliep. De man die pas later zijn daden heeft bekend tegenover de politie is nu achter slot en grendel gezet.

De moord van het meisje stond gisteren op verschillende voorpagina’s van kranten in Iran en leidde tot veel ophef op sociale media. Veel Iraniërs zien de dood  van de tiener als een bevestiging van het gebrek aan wetgeving om vrouwen en meisjes te beschermen. De hashtag met Ashrafi’s naam was trending op sociale media en het bericht over haar dood werd ruim vijftigduizend keer gedeeld.

Gebrek wetgeving

In het islamitische land krijgen daders van eerwraak vaak een mildere straf. Zo wordt daders van eerwraak meestal een celstraf tussen de drie en tien jaar opgelegd, terwijl voor moord veroordeelde daders vaak de doodstraf wacht. Vooralsnog is niet bekend hoe vaak er eerwraak plaatsvindt in Iran.

President Hassan Rouhani heeft gezegd dat er nieuwe wetgeving komt om geweld tegen vrouwen te voorkomen. Hij heeft zijn regering de opdracht gegeven om op kort termijn met voorstellen hierover te  komen. Volgens de Iraanse onderminister van Justitie Mahmoud Abassi moet de dader zwaar worden gestraft.

Culturu.com

Lees verder

Buitenland

Rusland wil hogere olieprijs; OPEC blij

Geplaatst

op

Opec 2

Rusland gaat wellicht door na juni 2020 met de huidige productiebeperking. Gisteren meldde Rusland al dat ze geen buitenlandse olie zal laten lossen. Het lijkt erop dat de opslagen redelijk vol zitten en de vraag naar benzine en diesel zwaar achterblijft in Rusland.

OPEC zal blij zijn met dit initiatief. De productie wordt nu verder beperkt, het is wachten op de terugkeer van de vraag. OPEC+ kan nu weer als 1 gezicht naar buiten treden, waardoor in ieder geval de olieprijs een bodem heeft gekregen.

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen