Suriname ALTIJD Dichtbij

Buitenland

Hotel in Italië getroffen door Lawine

Geplaatst

op

door

In Italië zijn mogelijk 30 mensen om het leven gekomen in Hotel Rigopiano in Farindola (Italie). Het hotel werd gisteren getroffen bedolven onder de sneeuw als gevolg van een lawine.

De reddingsdienst spreekt van “veel doden” en de Italiaanse burgerbescherming rekent op dertig vermisten. Er zijn nog maar twee overlevenden gevonden, zij waren net buiten het hotel toen de lawine plaatsvond.

Op beelden die gemaakt zijn in het hotel is te zien dat delen van het gebouw zijn ingestort. Het hotel is door grote hoeveelheden sneeuw bedolven en is grotendeels verwoest.

Na de lawine hadden enkele mensen met hun mobiele telefoon om hulp gevraagd. Het reddingswerk verloopt moeizaam. Door de hevige sneeuwval en de omgevallen bomen is het hotel zeer moeilijk te bereiken. Pas donderdagochtend om vier uur bereikten de eerste reddingswerkers het afgelegen gebied. Een woordvoerder van de brandweer meldt dat reddingswerkers het hotel via helikopters weet te bereiken.

Het is nog onduidelijk hoeveel doden er precies zijn gevallen, het bergen van de lichamen gaat uiterst moeizaam en reddingswerkers hebben donderdagmiddag nog geen contact kunnen leggen met mogelijke overlevenden.

Er verbleven zo’n 30 mensen in het hotel, onder wie twee kinderen.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Buitenland

Eerste rechtstreekse vlucht New York-Sydney

Geplaatst

op

door

Luchtvaartmaatschappij Qantas heeft tijdens een testvlucht met een Boeing 787-9 Dreamliner in een tijd van 19 uur en 16 minuten de langste rechtstreekse lijnvlucht volbracht. Het toestel vloog 16.200 kilometer tussen New York en Sydney. Vlucht 7879 vertrok vrijdagavond en kwam zondagmorgen in Sydney aan.

Aan boord van het vliegtuig waren slechts veertig passagiers en tien bemanningsleden. De vlucht is bedoeld om te zien welke effecten een dergelijke lange vlucht op reizigers heeft. Zo werd onderweg getest wat de enorme jetlag doet met de passagiers en de bemanning.

Qantas heeft een project gelanceerd genaamd “Project Sunrise” waarbinnen de maatschappij de grenzen van het lange-afstandsvliegen opzoekt. De maatschappij onderhoudt inmiddels een non-stop verbinding tussen Londen en Perth. De volgende routes die Qantas wil openen zijn New York – Sydney en Londen – Sydney; daarover wordt voor het eind van dit jaar een definitief besluit genomen.

Lees verder

Buitenland

Trump ziet af van organiseren G7-top op eigen golfresort

Geplaatst

op

door

De Amerikaanse president Donald Trump heeft in een reeks tweets laten weten dat de G7-top van volgend jaar dan toch niet zal doorgaan op zijn eigen resort in Miami, Florida. De beslissing komt na hevige kritiek van vriend en vijand.

Volgend jaar in juni staat er een nieuwe G7-top, een overleg tussen de economisch sterkste spelers van de wereld, gepland in de Verenigde Staten. Trump wou die top organiseren in een van zijn eigen resorts in Miami, Florida, de Trump National Doral. Dat is een domein van meer dan 300 hectare met onder meer vijf golfbanen, 700 hotelkamers, vergaderzalen, en meerdere balzalen, waaronder een genaamd naar Trumps dochter Ivanka. 

Op die beslissing kwam veel kritiek, zowel van de Democraten als van Republikeinen, Trumps eigen kamp. De president zou zijn macht misbruiken om zelf winst te kunnen maken, wat verboden is. Dit werd door het Witte Huis in alle talen ontkend. 

Trumps stafchef, Mick Mulvaney, maakte zich sterk dat door het organiseren van het event in Trumps resort er veel geld kon uitgespaard worden. Hij noemde het resort simpelweg “de beste optie die we hadden”.

In een reeks tweets heeft de Amerikaanse president nu aangekondigd dat de G7 dan toch niet in zijn golfresort zal georganiseerd worden. Dit naar eigen zeggen door “gestoorde en irrationele vijandigheid” van de media en de Democraten”. Trump vergat wel te vermelden dat hij ook veel kritiek had gekregen van zijn eigen republikeinse achterban

Lees verder

Meest gelezen

X