Suriname ALTIJD Dichtbij

Buitenland

Hotel in Italië getroffen door Lawine

Geplaatst

op

In Italië zijn mogelijk 30 mensen om het leven gekomen in Hotel Rigopiano in Farindola (Italie). Het hotel werd gisteren getroffen bedolven onder de sneeuw als gevolg van een lawine.

De reddingsdienst spreekt van “veel doden” en de Italiaanse burgerbescherming rekent op dertig vermisten. Er zijn nog maar twee overlevenden gevonden, zij waren net buiten het hotel toen de lawine plaatsvond.

Op beelden die gemaakt zijn in het hotel is te zien dat delen van het gebouw zijn ingestort. Het hotel is door grote hoeveelheden sneeuw bedolven en is grotendeels verwoest.

Na de lawine hadden enkele mensen met hun mobiele telefoon om hulp gevraagd. Het reddingswerk verloopt moeizaam. Door de hevige sneeuwval en de omgevallen bomen is het hotel zeer moeilijk te bereiken. Pas donderdagochtend om vier uur bereikten de eerste reddingswerkers het afgelegen gebied. Een woordvoerder van de brandweer meldt dat reddingswerkers het hotel via helikopters weet te bereiken.

Het is nog onduidelijk hoeveel doden er precies zijn gevallen, het bergen van de lichamen gaat uiterst moeizaam en reddingswerkers hebben donderdagmiddag nog geen contact kunnen leggen met mogelijke overlevenden.

Er verbleven zo’n 30 mensen in het hotel, onder wie twee kinderen.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Buitenland

Jason van Dyke schuldig bevonden op de moord van tiener Laquan McDonald

Geplaatst

op

By

Volgens CNN heeft een jury uit Cook County naar verluidt Chicago Police Officer Jason Van Dyke schuldig bevonden aan tweedegraads moord in de dodelijke schietpartij van de tiener Laquan McDonald in 2014.

De ontmoeting begon toen de agenten McDonald tegenkwamen, die een mes had, en riep om een ​​officier met een Taser om te reageren. Voordat die officier er was, opende Van Dyke het vuur en schoot hij McDonald neer, maar liefst 16 keer.

Dashcam-beelden van de schietpartij toont dat McDonald’s wegliep van de officieren toen Van Dyke hem neerschoot en bleef schieten, zelfs toen hij al op de grond was. CNN meldt dat video van de schiet incident leidde tot protesten, een burgerrechtelijk onderzoek naar het ministerie van Justitie, kritiek op de burgemeester van de stad en uiteindelijk de afzetting van de hoofdinspecteur van de politie.

Let op de beelden

Lees verder

Buitenland

De hoofdstad van Haïti Port-au-Prince is opgeschrikt door een verwoestende aardbeving – 14 doden

Geplaatst

op

By

MINSTENS veertien mensen zijn omgekomen na een verwoestende aardbeving met een kracht van 5,9 golven in Haïti.

De aardbeving trof de natie, net buiten de dodelijke Ring of Fire van de Stille Oceaan,  zondag met een diepte van 10 km. Foto’s uit de scène tonen afbrokkelend gebouw en schade aan voertuigen en muren nadat de verwoestende aardbeving het Caribische land trof. De aardbeving was gecentreerd rond 20 km ten noordwesten van Ti Port-de-Paix voor de noordkust van Haïti.

Ongeveer 90 procent van alle aardbevingen vindt plaats langs de Ring van Vuur, die bezaaid is met 75 procent van alle actieve vulkanen op aarde. Volgens het bureau voor burgerbescherming van Haïti zijn 135 verwondingen gemeld. Maar de volledige omvang van de schade en het aantal slachtoffers valt nog steeds op als de autoriteiten de getroffen gebieden beoordelen. Het bureau voor civiele bescherming zei: “Onze teams van noord naar zuid zijn getuige van paniek in sommige steden.”

Lees verder

Meest gelezen

© 2018 - Culturu.com | Design by @workdesign |