Suriname ALTIJD Dichtbij

Buitenland

Hotel in Italië getroffen door Lawine

Geplaatst

op

In Italië zijn mogelijk 30 mensen om het leven gekomen in Hotel Rigopiano in Farindola (Italie). Het hotel werd gisteren getroffen bedolven onder de sneeuw als gevolg van een lawine.

De reddingsdienst spreekt van “veel doden” en de Italiaanse burgerbescherming rekent op dertig vermisten. Er zijn nog maar twee overlevenden gevonden, zij waren net buiten het hotel toen de lawine plaatsvond.

Op beelden die gemaakt zijn in het hotel is te zien dat delen van het gebouw zijn ingestort. Het hotel is door grote hoeveelheden sneeuw bedolven en is grotendeels verwoest.

Na de lawine hadden enkele mensen met hun mobiele telefoon om hulp gevraagd. Het reddingswerk verloopt moeizaam. Door de hevige sneeuwval en de omgevallen bomen is het hotel zeer moeilijk te bereiken. Pas donderdagochtend om vier uur bereikten de eerste reddingswerkers het afgelegen gebied. Een woordvoerder van de brandweer meldt dat reddingswerkers het hotel via helikopters weet te bereiken.

Het is nog onduidelijk hoeveel doden er precies zijn gevallen, het bergen van de lichamen gaat uiterst moeizaam en reddingswerkers hebben donderdagmiddag nog geen contact kunnen leggen met mogelijke overlevenden.

Er verbleven zo’n 30 mensen in het hotel, onder wie twee kinderen.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Buitenland

Jongen (12) overleeft 40 minuten onder lawine

Geplaatst

op

Een jongen van twaalf is gisteren na veertig minuten levend onder een pak sneeuw vandaan gehaald, nadat hij door een lawine was bedolven. Reddingswerkers in de Franse Alpen noemen het een klein wonder.

Samen met zes anderen was de jongen off-piste gegaan. Hij werd meegesleurd door een sneeuwmuur van ongeveer 150 meter breed. Hij werd gevonden door een speurhond, waarna hij door reddingswerkers werd bevrijd.
De jongen had alleen zijn been gebroken en werd naar het ziekenhuis gebracht.

Lees verder

Buitenland

Veertig gewonden na explosie in Japan

Geplaatst

op

Bij een grote explosie in een restaurant in Sapporo Japan, zijn
tientallen mensen gewond geraakt. De explosie vond plaats in het district Hiragishi.
Ooggetuigen zouden een gaslucht hebben geroken voor de explosie plaats vond.
Door de kracht van de klap zouden meerdere gebouwen ingestort zijn.
Uit angst voor meer explosies houdt de politie omstanders uit de buurt.
Bezoekers van het restaurant zijn naar het ziekenhuis vervoerd.

Er wordt onderzoek gedaan naar de oorzaak van de explosie.

Lees verder

Meest gelezen