Suriname ALTIJD Dichtbij

Buitenland

Hotel in Italië getroffen door Lawine

Geplaatst

op

In Italië zijn mogelijk 30 mensen om het leven gekomen in Hotel Rigopiano in Farindola (Italie). Het hotel werd gisteren getroffen bedolven onder de sneeuw als gevolg van een lawine.

De reddingsdienst spreekt van “veel doden” en de Italiaanse burgerbescherming rekent op dertig vermisten. Er zijn nog maar twee overlevenden gevonden, zij waren net buiten het hotel toen de lawine plaatsvond.

Op beelden die gemaakt zijn in het hotel is te zien dat delen van het gebouw zijn ingestort. Het hotel is door grote hoeveelheden sneeuw bedolven en is grotendeels verwoest.

Na de lawine hadden enkele mensen met hun mobiele telefoon om hulp gevraagd. Het reddingswerk verloopt moeizaam. Door de hevige sneeuwval en de omgevallen bomen is het hotel zeer moeilijk te bereiken. Pas donderdagochtend om vier uur bereikten de eerste reddingswerkers het afgelegen gebied. Een woordvoerder van de brandweer meldt dat reddingswerkers het hotel via helikopters weet te bereiken.

Het is nog onduidelijk hoeveel doden er precies zijn gevallen, het bergen van de lichamen gaat uiterst moeizaam en reddingswerkers hebben donderdagmiddag nog geen contact kunnen leggen met mogelijke overlevenden.

Er verbleven zo’n 30 mensen in het hotel, onder wie twee kinderen.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Buitenland

Zwarte luipaard na 100 jaar weer gefotografeerd

Geplaatst

op

Voor het eerst sinds 1909 is de zwarte luipaard gefotografeerd. Dat gebeurde in een Keniaans natuurgebied. Onderzoekers bevestigen in het African Journal of Ecologydat het om de zeldzame diersoort gaat. De Britse fotograaf Will Burrard-Lucas fotografeerde het dier in het Keniaanse Laikipia Wilderness Camp, waar het dier meerdere keren was gespot. De fotograaf sprak met bewoners, volgde de pootafdrukken en plaatste een camera met bewegingssensor. Na een paar dagen zag hij de zwarte luipaard op zijn beelden. “Ik staarde naar de foto, een paar ogen omringd door inktzwarte duisternis.. de zwarte luipaard! Ik kon het niet geloven en het duurde een paar dagen voordat ik besefte dat mijn droom was uitgekomen”, schrijft hij op zijn site.

Lees verder

Buitenland

Protest tegen Nike na klacht moslima

Geplaatst

op

De sportfabrikant Nike wordt onder druk gezet zijn schoen Air Max 270 van de markt te halen. Saiqa Noreen is namens moslims daarvoor een onlinepetitie begonnen. Volgens Noreen is in het design van de zool in het Arabisch het woord Allah te herkennen. Ze vind het godslasterend om de naam Allah op een sportschoen te zetten waarmee wordt gestapt en getrapt en die besmeurd raakt met modder of zelfs vuil. Ze wilt dat Nike onmiddellijk stopt met de verkoop van deze ”agressieve” schoen en andere artikelen met een logo dat lijkt op het woord Allah. Nike zegt dat er sprake is van een gestyled kenmerk van de Air Max en spreekt tegen dat het bedrijf bewust moslims heeft willen beledigen. ”Nike respecteert alle religies en we nemen bezorgdheid van deze aard serieus”. De petitie, die zich richtte op 25.000 handtekeningen, was donderdagmiddag ruim 19.000 keer ondertekend.

ANP

Lees verder

Meest gelezen