maandag 25 september 2023
26.8 C
Paramaribo
18.6 C
Amsterdam
0
(0)

Hoogste IS-leider koos mogelijk voor zelfmoord in plaats van gevangenschap

lees ook ...

A dengue outbreak has been reported in Jamaica

Health officials reported on Saturday that the island had breached the dengue epidemic threshold for the months of July and August and is expected to do so again in September. According to a state...

Het Witte Huis meldt dat in Syrie de leider van IS, Abu Ibrahim al-Hashimi gisteravond “van het slagveld is verwijderd”.  Als Amerikaanse commando’s hem hebben gedood is onbekend, daar er ook berichten zijn dat hij zelfmoord heeft gepleegd, toen hij in handen dreigde te vallen van Amerikanen. Persbureau Reuters meldt in opdracht van een hoge Amerikaanse functionaris, dat hij dit deed in het bijzijn van familieleden, waaronder kinderen door een bom tot ontploffing te brengen.

Het Pentagon verzekerde  verder alleen dat bij de actie geen Amerikaanse slachtoffers zijn gevallen. Het Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten opereert vanuit Engeland. Volgens hun informatie zijn onder de burgerbevolking zeker negen mensen om het leven gekomen, onder wie twee kinderen.

De reddingswerkersorganisatie Syria Civil Defence, ook bekend als De Witte Helmen, informeerde Reuters dat de operatie minstens dertien levens heeft gekost. Zes waren kinderen.

Al-Hashimi al-Qurayshi is vanaf 2019 leider van de terroristische organisatie. Hij is opvolger van Abu-Bakr al-Baghdadi , die zelfmoord pleegde toen Amerikaanse speciale eenheden hem op de hielen zat.  Het gebeurde eveneens in het noordwesten van Syrië, ten noorden van de stad Idlib.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Buitenland nieuws »

meest gelezen

HomeBuitenlandHoogste IS-leider koos mogelijk voor zelfmoord in plaats van gevangenschap