Suriname ALTIJD Dichtbij

Buitenland

Hondurees international Martinez 37 jaar overleden

Geplaatst

op

door

Walter Martínez is op 37-jarige leeftijd overleden wegens hartfalen. De voormalig international van Honduras kwam in zijn loopbaan onder meer uit voor de Deportivo Alavés, Beijing Guan en San Jose Earthquakes. 

Martínez was in 2010 met zijn land nog actief op het WK in Zuid-Afrika. De middenvelder kwam in actie in alle drie de groepswedstrijden, tegen Chili, Spanje en Zwitserland. 

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Buitenland

Brussel: Kroatië klaar voor Schengenzone

Geplaatst

op

door

Kroatië kan toetreden tot de Schengenzone als het aan de Europese Commissie ligt. Het Balkanland van 4,5 miljoen inwoners voldoet volgens het dagelijks bestuur van de EU aan alle voorwaarden om lid te worden van de club van landen waartussen vrij kan worden gereisd. Het is aan de EU-landen om het licht op groen te zetten, waarbij unanimiteit is vereist.

Van de 28 EU-landen zijn Roemenië, Bulgarije, Kroatië, Cyprus, Ierland en het Verenigd Koninkrijk geen lid van de Schengenzone. De niet-EU-landen Noorwegen, IJsland, Zwitserland en Liechtenstein horen er wel bij.

Europees Commissievoorzitter Jean-Claude Juncker zei twee jaar geleden dat het tijd is om Bulgarije en Roemenië toe te laten, maar daarvoor ontbreekt het aan steun. Nu Kroatië, dat zes jaar geleden toetrad tot de EU, het beheer van zijn buitengrenzen op orde heeft, kan het volgens de commissie lid worden van de Schengenzone. “Ik vertrouw erop dat de lidstaten de juiste stappen zullen nemen zodat Kroatië snel een vol Schengenlid wordt”, aldus Juncker.

In het Schengenverdrag is vastgelegd dat mensen in principe niet meer bij de grens worden gecontroleerd. Het werd in 1985 in de Luxemburgse plaats Schengen gesloten door Duitsland, Frankrijk en de drie Beneluxlanden.

Lees verder

Buitenland

Amerikaanse troepen mogen niet in Irak blijven

Geplaatst

op

door

De Amerikaanse troepen die vanuit het noorden van Syrië Irak zijn binnengetrokken, hebben geen toestemming om daar te blijven. Het Iraakse leger heeft dat dinsdag meegedeeld. De Amerikanen zijn alleen de grens overgelaten, omdat ze op een later moment het land uit worden getransporteerd.

“Alle Amerikaanse troepen die zich terugtrokken uit Syrië, kregen toestemming om de Koerdistan-regio binnen te komen, zodat ze uit Irak kunnen worden vervoerd. Er is voor deze troepen geen toestemming verleend om in Irak te blijven”, aldus het leger in een verklaring.

Turkije begon zijn inval tegen de Koerdische strijders in Syrië na het besluit van Trump twee weken geleden om de Amerikaanse troepen uit het gebied terug te trekken. Een groot deel is naar Irak verplaatst. Volgens de Amerikaanse minister van Defensie zouden ze daar helpen met de campagne tegen Islamitische Staat.

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen

X