woensdag 29 maart 2023
26.5 C
Paramaribo
13.2 C
Amsterdam
5
(1)

Hitte in Spanje

lees ook ...

Pensioenprotesten stellen bezoek koning Charles aan Frankrij...

Koning Charles van Engeland heeft in overleg met de Franse president Emmanuel Macron zijn eerste driedaags staatsbezoek als koning aan Frankrijk uitgesteld. Na het doordrukken van de verhoogde  pensio...

In Spanje is het op verschillende plekken byzonder warm, met temperaturen van meer dan 10 graden. Dit is ongekend voor de tijd van het jaar. Twee weken geleden lag er nog sneeuw. Nu meet de stad Palma de Mallorca 27.3 graden,de hoogste temperatuur sinds 150 jaar geleden in maart. Nu snakken velen naar verkoeling. Toch zijn er mensen, die genieten van de plotselinge hitte. De meningen zijn verdeeld.

Aemet, de Spaanse weerdienst meldt dat de vorige record in 1981 werd vastgesteld. Het was 26.6 graden.

Een regio record van Valencia werd gebroken. Castellón de la Plana was met 30,8 graden, 0,6 graden hoger dan het vorige record.

De risico op branden stijgt samen met de temperatuur volgens de weerdienst. Droogte in Spanje de laatste jaren heeft vaker geleidt tot bosbranden.

Door de recordhitte zijn de stranden zo druk, dat het op sommige plaatsen moeilijk is om een plek te vinden. Tienduizenden zoeken afkoeling op de stranden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Buitenland nieuws »

meest gelezen

HomeBuitenlandHitte in Spanje