Suriname ALTIJD Dichtbij

Buitenland

Het eten van honden en katten vanaf 1 mei verboden in de Zuid- Chinese stad Shenzhen

Geplaatst

op

Image10fh

In de Zuid- Chinese stad, Shenzhen mag het eten van honden en katten niet meer. Dit hebben de autoriteiten gemeld. Deze maatregel gaat vanaf 1 mei in. Het is duidelijk dat deze maatregelen onderdeel is van een groter pakket maatregelen om de verspreiding van het coronavirus te verminderen. Ook de handel in wilde dieren in China moet worden beteugeld zeggen de autoriteiten.

Volgens wetenschappers is het coronavirus van dier op mens overgegaan. De eerste besmette personen met het coronavirus waren enkele bezoeker van een grote voedselmarkt in Wuhan stad. Onder deze markt worden onder andere vleermuizen, slangen, katten, honden en andere diersoorten verkocht.

Ook de uitbraak van Sarsvirus was mogelijk de oorzaak van het eten van dieren.- Culturu.com

55 Reacties
55 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Marc
zaterdag 4 april 2020 10:06

Eindelijk. Stop deze kannibalen die honden katten ratten vleermuizen en weet ik wat meer eten. De wereld moet dit verbieden zoals ze cocaïne verbieden. Celstraffen opleggen wie het toch doet.nu hebben corona wat is de volgende en wanneer? Stop met het eten van vlees

Anne Marie
zaterdag 4 april 2020 11:46

Monsterlijke taferelen in oa China aangaande eten van dieren, meer dan 1 miljard Chinezen die moeten allemaal eten, wij ook, maar het kan er bij mij
niet in dat n voorbeeld als het levend frituren van jonge dieren als jonge katjes om maar iets te noemen, allemaal kan gebeuren!!! Maar Nederland kan er ook wat van, deze bestuurders alhier laten het vee LEVEND verbranden, ze weigeren de knip te trekken.. OOK monsterlijk. Stop eten van dieren!

Basi
zaterdag 4 april 2020 12:30

Helemaal mee eens, stop met eten van VLEES. ik kan ook niet geloven dat mensen toch varkens vlees eten. zoals de 1 kat lekker vind vind de ander varken lekker, maar denk toch logisch, als de kat of varken ziek is, kanker of de pest heeft zitten de mensen die ziekte ook op te eten. kan nooit goed zijn. stop met het eten van VLEES. Waarom eten de Hindoes GEEN KOE? Waarom Eten de MOSLIMS geen varken? zal niet zomaar zijn. En de winti zegt eet geen van ze!!

alleen maar rotzooi. stop met het eten van Vlees. soso siki.

Chintia
zondag 5 april 2020 03:27

Wie koop nog tjauw min? Zijn al die blikjes soepen met kip wel kip? eten uit China ? Is het betrouwbaar? Eten we geen hond of kat in de bami soep? Wat is nog zeker wat we zitten te eten wat met miljoenen uit die fabrieken komen en over heel de wereld te koop zijn. Zet mij in Ieder geval wel tot na denken .

Agaath
zondag 5 april 2020 08:14

De wereld MOET dit consumeren en verhandelen van katten en vleermuizen ed verbieden in China!!! Laat ze handhaven door militairen. Ooggetuigen zagen dat het illegale slachten ‘gewoon’ doorgaat!!!!! Boycot China!!!

Corine
zondag 5 april 2020 08:26

Het is wachten op Sars lll. Alle ogen zijn gericht op China. Terecht. Besmettingen en dodencijfers in China zijn gelogen. Alles voor de economie. China is verantwoordelijk voor de pandemie. Hoe pakt de wereld China aan? Hebben we China nodig? Al dat onbetrouwbare vlees en die goedkope giftige, plastic troep van de Actio, etc.. Kunnen we echt missen. Mensen wordt wakker!!

Astrid mensah
zondag 5 april 2020 09:09

Eindelijk gaat het gebeuren
Op de manier hoe ze honden en katten doden.
Ze hebben geen hart.
Het is verschrikkelijk om die beelden te zien hoe ze met dieren omgaan.
Ik heb er lang voor gebeden dat dit op zal houden.
Ze moeten het ook in andere landen verbieden waar ze honden en katten eten.
Eet gewoon vega is nog gezond ook.
Overal in de wereld worden dieren slecht behandeld door mensen.
Het moet stoppen.

Denzel
zondag 5 april 2020 09:22

Eindelijk stem op de dierenpartij. Heeft Suriname al een partij voor de dieren? Mensen wie wilt meedenken. Tijd dat er geen vlees meer word gegeten. Worden jullie wakker. Voor mij geen bami pangang meer. Of wongtong soep. Misschien zat ik jaren hondenvlees te eten zonder dat ik het wist.

Mirel
zondag 5 april 2020 19:38

Als het echt zo is waar doorgaan tot 1mei voor er meer besmetting komen en nirmaal eten laat de natuur leven er is genoeg om van te leven eerst word honden leven gevild voir bond dit miet per direckt stoppen wat besmettelijk is ga je niet mee door en stop met deze beelden

Natasja
zondag 5 april 2020 21:56

Kijk die arme diertjes eens in de ogen,wees lief voor ze en je hebt een vriend voor het leven dus STOPPEN met die vreselijke mishandelingen!

Randy
zondag 5 april 2020 22:36

Ook in Suriname eten de Chinezen honden vlees. Zal wel ook in Nederland zo zijn. Snap niet waarom ze niet gelijk een verbod zetten ipv mei. Zo kunnen ze nog veel honden redden. Nu gaan ze slachten en i vriezen voor de komende 10 jaar

Ingrid
zondag 5 april 2020 23:51

Werd tijd hopelijk houden ze zich eraan en wat als ze nu honden vergiftiging doen ze ook in veel landen worden ze dan zwaar bestrafd of totaal niet .Spijtig de pijnlijke leed gestorven hondjes dit niet mogen meemaken

Roosje
maandag 6 april 2020 00:00

Eindelijk! Gelukkig stopt de mishandeling!
Ik word al misselijk wanneer ik naar die foto kijk.

Wiliam Pent
maandag 6 april 2020 00:15

China Indonesië Maleisië Vietnam en overige landen stop met honden katten en alles door God verboden vlees te eten. Karma is a bitch het komt altijd terug.

Jasmijn
maandag 6 april 2020 00:16

Zie je die hond zijn bel op de foto? Dat vinden ze zo lekker. Die tong. Die snuit. Dan zuigen ze het . Ik heb ze het al zien eten. Ze zeggen dat het heerlijker dan kip smaakt.

Cimi
maandag 6 april 2020 00:17

Werd TIJD GVD!!!

Angel
maandag 6 april 2020 00:19

Eindelijk stop het had veel eerder moeten gebbeuren dat ze zich maar mekaar opetten rotvolk hoop dat ze allemaal zieek worden hun verdiiende straf zzijn geen mensen maar monsters

Gul
maandag 6 april 2020 01:16

Eindelijk gaan ze stoppen maar door hun is heel Europa naar de klote gegaan viese monsters zijn dat hoe kan je nauw een hond en kat eten en hun zien lijden en dood angst aanzien hoe een ander hond word afgemaakt overal bloed en viezigheid zelfde mes gebruiken ik heb via YouTube gezien hoe ze een vleermuis voorbereiden in een pan!!!! En wat ze nog andere wilde dieren eten die nog leven op bord met saus erbij hopa eten maar viese monster’s jullie zijn geen mensen en Allah dus God geeft jullie straf alleen heel jammer voor onschuldige mensen in… Lees verder »

Isabel
maandag 6 april 2020 01:28

Stop met moorden en eten van dieren

Mm van willigen
maandag 6 april 2020 03:32

Sorry de dieren zijn om liefde tegeven maar niet om op te eeten ik weet niet wat hun bezield om de honden en ketten te eeten dat zijn kannibalen gedrag .en nu brengen hun de ziekte voort en heel de wereld gaat hier onder lijden sorry ik heb het met de dieren tedoen de katten en de honden en kikkers en ga zo maar door niet normaal kaniballen zijn ze ik zou zeggen vreet me kaar maar op in plaats de dieren

Klaas
maandag 6 april 2020 07:54

Stem op party van de dieren. Die zullen opkomen voor elk dier.eindelijk zien de Chinezen in dat ze de rest van de wereld ziek maken

Bosche Bol
maandag 6 april 2020 08:20

Voor de mensen die denken dat vlees slecht voor je is. Denk even heel goed na wat je zegt. God heeft ons sommige dieren gegeven om van te eten. Honden en katten en vleermuizen bijvoorbeeld zijn daar NIET in het lijstje. Rund kip en al zijn gewoon goed voor je en sterker nog, de vitamine wat er in zit heb je nodig. Verder over de artikel. Het is een schande dat Chinese letterlijk alles eten wat ze zien. Ik wil graag horen wat de achterliggende gedachten zijn voor het eten van een hond of kat. Wat is dit voor barbaarse… Lees verder »

Jos maasen
maandag 6 april 2020 08:25

Dit had veel eerder gemoeten het verbieden van het eten van honden en katten geen enkel dier jond kat of een wild dier helemaal verbieden alleen toe gestaan vlees zoals wij dat hebben moet daar ook voor de rest verbieden toch foen gevangenis straf en een flinke geld boete niet betalen langer zitten

Anton
maandag 6 april 2020 08:34

Wat een smeerkezen zijn het toch. Kijk maar tijgers neushoorns bijna uitgeroeid omdat de chinezen geneeskrachtige medicijnen van denken te maken.ik ben benieuwd of de chinese overheid dit allemaal controleerd of dat over een paar maanden weer het gewoon op menu staat.

Kevin
maandag 6 april 2020 08:52

neen hoor, God heeft ons geen dieren gegeven om te eten. de verzekering is juist blij met mensen die geen vlees eten. gezonder. ik persoonlijk heb jaren vlees gegeten, maar ik zag een documentaire op de tv waar ze de dieren eerst mishandelen voordat ze geslacht werden. varkens werden eerst mank getrapt geslagen kapotte kop en poten zo moesten ze kreunend van de pijn het slachthuis binnen, lijdens weg.. en die varken die pijn heeft gehad, zit jij die vind dat god zei, eet varken, eet maar lekker vlees. stop toch ermee!!!

Xan
maandag 6 april 2020 09:26

In Peru eten ze cavia en hamster! Die hangen aan een spies op de markt met 40 graden….hou toch op met die rare eetgewoonten, wat denk je wat er allemaal aan virussen mee komt in de schepen en vliegtuigen naar Europa,vol met etenswaar.
Eet van wat we hier hebben en haal het bij de boerderij of groenteteler. Blij dat het niet meer mag maar beetje laat hè

Callewaert Björn
maandag 6 april 2020 09:42

Dan pas zo kunnen ze nog een diepvriezer nog volproppen

Els gokkel
maandag 6 april 2020 09:44

Helemaal mee eens Walgelijk

Mourad
maandag 6 april 2020 10:28

De Chinezen eten niet alleen ongedierte en Alles wat leeft. Maar ze slachten zelf moslims, zoals Hitler de Joden had geslacht. Maar helaas zegt niemand er wat van, en gaan de zaken uutstekend in China.

Vleeskoning
maandag 6 april 2020 10:53

Lekker vlees eten

Hendrickx ilse
maandag 6 april 2020 11:43

Wie gaat dit controleren…..het is te hopen…maar ik heb mijn twijfels

Sylbia
maandag 6 april 2020 11:46

Goed zo!!! Zien die Chinezen het nu eindelijk in dat je niet alle levende wezens in je mond kan stoppen !!

Mouin Kessens
maandag 6 april 2020 11:51

Beter voor die kanker Chinezen

Niels
maandag 6 april 2020 12:08

Stuur de dieren politie op ze af. Dat moet China nu doen dieren bescherming tegen deze mensen die de wereld verzieken.

Ruud
maandag 6 april 2020 12:36

Mensen zijn wereldwijd zo gek als een deur, zeker als het om dieren welzijn gaat. Ook hier in West Europa gaan we absurd met dieren om. Je wil de ellende in slachthuizen en kippenfarms niet zien, met 16 kippen op 1 vierkante meter of varkens met misvormde boten omdat ze zich niet kunnen bewegen, vervolgens in slachthuizen mishandeld omdat ze niet vlug genoeg (kunnen) lopen. Walgelijk gedrag. Het is voor mij de belangrijkste reden om zo min mogelijk vlees te eten.

INGE
maandag 6 april 2020 12:44

Wat te denken van de galberen industrie en de 100 miljoen !! haaien die jaarlijks worden afgeslacht voor haaienvinnensoep…zolang de Chinese president groot voorstander is van het gebruik van traditionele medicijnen en zodoende mazen in de wet creëert om exotische dieren te blijven eten, blijft ook de consumptie van honden en katten bestaan!

Joop
maandag 6 april 2020 12:50

Dat lost niks op ,,wormen ratten kwallen levende inktvisjes die lijst is onmetelijk lang alles wordt daar gegeten en hygiëne hebben ze nog nooit van gehoord, levend vee wat op de grond schijt dat zelfde vee wordt ter plekke geslacht dat bloed loopt samen met die stront onder die markt kramen door waar ze vrolijk doorheen lopen te banjeren ś avonds gaat er een emmertje water(zonder bleek) over heen en naar gore putjes getrokken en de volgende dag weer verder en dat jaar in jaar uit het is gewoon wachten op de volgende uitbraak XI JINGPING MAAK JE KEUKENTJE VERDOME… Lees verder »

WH Haesenbos van Doorn
maandag 6 april 2020 12:54

Stoppen met het eten van al deze dieren,honden,katten,slangen,vleermuizen,schorpioenen,cavia’s en ga zo maar door,wat hun daar eten is niet oke,
wij zijn het zat,dat daar al die rare virussen vandaan komen,en het de mensen ziek maken en komen te overlijden,dit moet gaan gelden voor heel China!!!

Dieren gaan Karma teruggeven!!!

WH Haesenbos van Doorn
maandag 6 april 2020 12:58

Moslims eten geen varken,is een onrein dier,en nederland moet ook uitkijken voor vlees,er hoeft maar 1 dier niet goed te zijn!

Belsack patrick
maandag 6 april 2020 13:14

Ik vindt het niet kunnen dat men honden en katten slacht om op te eten dat zijn gezellige huisdieren men zou het met hen eens moeten doen moest ik dat zien die persoon gaat er aan zeker weten kunnen ze eens van hem proeven hoe hij smaakt en aan de dieren voederen smerige praktijken zijn dat ze moeten er boeten op leggen en geen klein boetes zodat ze weten hoe dat voelt per hond of kat of andere dieren minste 500 euro per dier zo moet dat

Wiskey
maandag 6 april 2020 13:51

Alle chinezen moeten vergast worden en op de brandstapel gegooid worden. Dan pas is er een einde aan alle ziekte en virusen. Dan is de wereld helemaal gezond.

Alexandra
maandag 6 april 2020 17:29

Ik ben zo blij eindelijk eens wat goed nieuws over carona. Dit mag nooit meer gebeuren laten die Chinezen zich maar bij de bami en nasi goreng houden.

W.N. de Vries
maandag 6 april 2020 18:07

Chinezen vreten al duizenden jaren alle beesten zoals ratten, kakkerlakken, spinnen, honden, slangen enz. Echter de laatste 10 jaar pas, krijgen we last van virussen….ik ben van schrik ook maar gestopt met t eten van slakken, rupsen en haring en leef voortaan op sla, frikandellen (ge zond) spruitjes en gehaktballen. Ik ga nooit meer naar de Chinees op de hoek! Bah, wat een engerds zijn dat toch !Ebola en Aids komen ook van China. Toch….? Dat bedoel ik!

Cliff
maandag 6 april 2020 23:18

Stop ook het eten van rund..varken..schaap…enz enz…want dat is ook kannibalistisch 🤷🏿‍♂️🤷🏿‍♂️🤷🏿‍♂️

Jane dane
dinsdag 7 april 2020 09:11

Dat duurde veel te lang… En nu de rest van die volkeren nog… Stoppen met vlees te beginnen met honden katten exotics walvissen beren tijgers… Die gekke mensen eten alles… Vind je het gek dat je doodgaat… Maar de rest van de wereld neem je mee….. Zie ook peta wetmarkets… Dan weet je hoe deze mensen zijn.. De hel voor dieren en natuur

Sarah
dinsdag 7 april 2020 09:59

Vies volk

Esnoek
dinsdag 7 april 2020 19:28

He he nu pas. Die klanten zijn stapelgek.

Nelson
dinsdag 7 april 2020 19:48

Zag net een film hoe een Chinese vrouw schildpad soep eet en kind kikker soep zijn die mensen wel goed bij hun hoofd

David
woensdag 8 april 2020 07:31

Belasting betalen .irdereen met een hond en kat. En bij dood gaan overlijden oorzaak. Zo controleer je de zaak. Eet he ze op boete 100.000 euro

Daniel
woensdag 8 april 2020 13:34

Ook de uitbraak van Sarsvirus was mogelijk de oorzaak van het eten van dieren.nu Corona, wat is de volgende. kunnen de chinezen niet in hun eigen land blijven ,dan mogen ze alle dieren eten. maar blijf dan in je eigen land. ga niet de wereld over.Advertentie

Buitenland

15 augustus: VS en China bespreken handelsakkoord

Geplaatst

op

763

Op het hoogste niveau zullen de Verenigde Staten en China de handelsbetrekkingen tussen beide landen bespreken. De twee landen zullen nagaan als het handelsakkoord dat in januari van dit jaar is gesloten daadwerkelijk volgens afspraak is gegaan.

Eerder dit jaar zijn de spanningen tussen China en de VS sterk opgelopen vanwege zaken die niet zijn nagekomen. In onze eerdere berichtgeving heeft Culturu.com aangegeven dat de Amerikaanse president Donald Trump een nieuwe veiligheidswet voor Hongkong had veroordeeld. Momenteel is er weer geruzie over de socialmedia- app Tik Tok. Ook deze app moet volgens Trump snel worden verkocht, anders wordt het media kanaal verboden in het land legt Trum uit.- Culturu.com

Lees verder

Buitenland

Zeker 135 doden en 5.000 gewonden na zware explosie in Beiroet

Geplaatst

op

Beiroet Explosie

Een brand in de haven van Beiroet werd gevolgd door een zware explosie en schokgolf. De schade is enorm. Er is sprake van 5.000 gewonden en minstens 135 doden. De autoriteiten verwachten dat het dodental verder zal stijgen. Er worden nog altijd tientallen mensen vermist. Een onbekend aantal slachtoffers is door de schokgolf in zee beland.

Reddingswerkers zijn onder meer in het puin op zoek naar slachtoffers. Libanon wordt hierbij geholpen door andere landen. Zo stuurt Nederland bijvoorbeeld 63 specialisten en acht speurhonden naar Beiroet. Dit zijn vier reddingsteams.

Ook diverse hulporganisaties zijn ter plaatse. Het Rode Kruis zet onder meer mortuaria op omdat ziekenhuizen overbelast zijn. De organisatie heeft verder ook ambulances, verpleegkundigen en medicijnen gestuurd. De explosie zou veroorzaakt zijn door 2.750 ton ammoniumnitraat die in een pakhuis lag opgeslagen.

Kwart miljoen mensen dakloos

De explosie van gisteren veroorzaakte een enorme ravage. Meerdere gebouwen zijn volledig verwoest. Volgens de gouverneur van Beiroet, Marwan Abboud, zijn ongeveer een kwart miljoen mensen dakloos geworden.

Culturu.com

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen