Suriname ALTIJD Dichtbij

Buitenland

Het eten van honden en katten vanaf 1 mei verboden in de Zuid- Chinese stad Shenzhen

Geplaatst

op

Image10fh

In de Zuid- Chinese stad, Shenzhen mag het eten van honden en katten niet meer. Dit hebben de autoriteiten gemeld. Deze maatregel gaat vanaf 1 mei in. Het is duidelijk dat deze maatregelen onderdeel is van een groter pakket maatregelen om de verspreiding van het coronavirus te verminderen. Ook de handel in wilde dieren in China moet worden beteugeld zeggen de autoriteiten.

Volgens wetenschappers is het coronavirus van dier op mens overgegaan. De eerste besmette personen met het coronavirus waren enkele bezoeker van een grote voedselmarkt in Wuhan stad. Onder deze markt worden onder andere vleermuizen, slangen, katten, honden en andere diersoorten verkocht.

Ook de uitbraak van Sarsvirus was mogelijk de oorzaak van het eten van dieren.- Culturu.com

55 Reacties

55
Reageer op dit artikel

1000
Marc

Eindelijk. Stop deze kannibalen die honden katten ratten vleermuizen en weet ik wat meer eten. De wereld moet dit verbieden zoals ze cocaïne verbieden. Celstraffen opleggen wie het toch doet.nu hebben corona wat is de volgende en wanneer? Stop met het eten van vlees

Anne Marie

Monsterlijke taferelen in oa China aangaande eten van dieren, meer dan 1 miljard Chinezen die moeten allemaal eten, wij ook, maar het kan er bij mij
niet in dat n voorbeeld als het levend frituren van jonge dieren als jonge katjes om maar iets te noemen, allemaal kan gebeuren!!! Maar Nederland kan er ook wat van, deze bestuurders alhier laten het vee LEVEND verbranden, ze weigeren de knip te trekken.. OOK monsterlijk. Stop eten van dieren!

Basi

Helemaal mee eens, stop met eten van VLEES. ik kan ook niet geloven dat mensen toch varkens vlees eten. zoals de 1 kat lekker vind vind de ander varken lekker, maar denk toch logisch, als de kat of varken ziek is, kanker of de pest heeft zitten de mensen die ziekte ook op te eten. kan nooit goed zijn. stop met het eten van VLEES. Waarom eten de Hindoes GEEN KOE? Waarom Eten de MOSLIMS geen varken? zal niet zomaar zijn. En de winti zegt eet geen van ze!! alleen maar rotzooi. stop met het eten van Vlees. soso siki.

Chintia

Wie koop nog tjauw min? Zijn al die blikjes soepen met kip wel kip? eten uit China ? Is het betrouwbaar? Eten we geen hond of kat in de bami soep? Wat is nog zeker wat we zitten te eten wat met miljoenen uit die fabrieken komen en over heel de wereld te koop zijn. Zet mij in Ieder geval wel tot na denken .

Agaath

De wereld MOET dit consumeren en verhandelen van katten en vleermuizen ed verbieden in China!!! Laat ze handhaven door militairen. Ooggetuigen zagen dat het illegale slachten ‘gewoon’ doorgaat!!!!! Boycot China!!!

Corine

Het is wachten op Sars lll. Alle ogen zijn gericht op China. Terecht. Besmettingen en dodencijfers in China zijn gelogen. Alles voor de economie. China is verantwoordelijk voor de pandemie. Hoe pakt de wereld China aan? Hebben we China nodig? Al dat onbetrouwbare vlees en die goedkope giftige, plastic troep van de Actio, etc.. Kunnen we echt missen. Mensen wordt wakker!!

Astrid mensah

Eindelijk gaat het gebeuren
Op de manier hoe ze honden en katten doden.
Ze hebben geen hart.
Het is verschrikkelijk om die beelden te zien hoe ze met dieren omgaan.
Ik heb er lang voor gebeden dat dit op zal houden.
Ze moeten het ook in andere landen verbieden waar ze honden en katten eten.
Eet gewoon vega is nog gezond ook.
Overal in de wereld worden dieren slecht behandeld door mensen.
Het moet stoppen.

Denzel

Eindelijk stem op de dierenpartij. Heeft Suriname al een partij voor de dieren? Mensen wie wilt meedenken. Tijd dat er geen vlees meer word gegeten. Worden jullie wakker. Voor mij geen bami pangang meer. Of wongtong soep. Misschien zat ik jaren hondenvlees te eten zonder dat ik het wist.

Mirel

Als het echt zo is waar doorgaan tot 1mei voor er meer besmetting komen en nirmaal eten laat de natuur leven er is genoeg om van te leven eerst word honden leven gevild voir bond dit miet per direckt stoppen wat besmettelijk is ga je niet mee door en stop met deze beelden

Natasja

Kijk die arme diertjes eens in de ogen,wees lief voor ze en je hebt een vriend voor het leven dus STOPPEN met die vreselijke mishandelingen!

Randy

Ook in Suriname eten de Chinezen honden vlees. Zal wel ook in Nederland zo zijn. Snap niet waarom ze niet gelijk een verbod zetten ipv mei. Zo kunnen ze nog veel honden redden. Nu gaan ze slachten en i vriezen voor de komende 10 jaar

Ingrid

Werd tijd hopelijk houden ze zich eraan en wat als ze nu honden vergiftiging doen ze ook in veel landen worden ze dan zwaar bestrafd of totaal niet .Spijtig de pijnlijke leed gestorven hondjes dit niet mogen meemaken

Roosje

Eindelijk! Gelukkig stopt de mishandeling!
Ik word al misselijk wanneer ik naar die foto kijk.

Wiliam Pent

China Indonesië Maleisië Vietnam en overige landen stop met honden katten en alles door God verboden vlees te eten. Karma is a bitch het komt altijd terug.

Jasmijn

Zie je die hond zijn bel op de foto? Dat vinden ze zo lekker. Die tong. Die snuit. Dan zuigen ze het . Ik heb ze het al zien eten. Ze zeggen dat het heerlijker dan kip smaakt.

Cimi

Werd TIJD GVD!!!

Angel

Eindelijk stop het had veel eerder moeten gebbeuren dat ze zich maar mekaar opetten rotvolk hoop dat ze allemaal zieek worden hun verdiiende straf zzijn geen mensen maar monsters

Gul

Eindelijk gaan ze stoppen maar door hun is heel Europa naar de klote gegaan viese monsters zijn dat hoe kan je nauw een hond en kat eten en hun zien lijden en dood angst aanzien hoe een ander hond word afgemaakt overal bloed en viezigheid zelfde mes gebruiken ik heb via YouTube gezien hoe ze een vleermuis voorbereiden in een pan!!!! En wat ze nog andere wilde dieren eten die nog leven op bord met saus erbij hopa eten maar viese monster’s jullie zijn geen mensen en Allah dus God geeft jullie straf alleen heel jammer voor onschuldige mensen in… Lees verder »

Isabel

Stop met moorden en eten van dieren

Mm van willigen

Sorry de dieren zijn om liefde tegeven maar niet om op te eeten ik weet niet wat hun bezield om de honden en ketten te eeten dat zijn kannibalen gedrag .en nu brengen hun de ziekte voort en heel de wereld gaat hier onder lijden sorry ik heb het met de dieren tedoen de katten en de honden en kikkers en ga zo maar door niet normaal kaniballen zijn ze ik zou zeggen vreet me kaar maar op in plaats de dieren

Klaas

Stem op party van de dieren. Die zullen opkomen voor elk dier.eindelijk zien de Chinezen in dat ze de rest van de wereld ziek maken

Bosche Bol

Voor de mensen die denken dat vlees slecht voor je is. Denk even heel goed na wat je zegt. God heeft ons sommige dieren gegeven om van te eten. Honden en katten en vleermuizen bijvoorbeeld zijn daar NIET in het lijstje. Rund kip en al zijn gewoon goed voor je en sterker nog, de vitamine wat er in zit heb je nodig.

Verder over de artikel. Het is een schande dat Chinese letterlijk alles eten wat ze zien. Ik wil graag horen wat de achterliggende gedachten zijn voor het eten van een hond of kat. Wat is dit voor barbaarse volk…..

Jos maasen

Dit had veel eerder gemoeten het verbieden van het eten van honden en katten geen enkel dier jond kat of een wild dier helemaal verbieden alleen toe gestaan vlees zoals wij dat hebben moet daar ook voor de rest verbieden toch foen gevangenis straf en een flinke geld boete niet betalen langer zitten

Anton

Wat een smeerkezen zijn het toch. Kijk maar tijgers neushoorns bijna uitgeroeid omdat de chinezen geneeskrachtige medicijnen van denken te maken.ik ben benieuwd of de chinese overheid dit allemaal controleerd of dat over een paar maanden weer het gewoon op menu staat.

Kevin

neen hoor, God heeft ons geen dieren gegeven om te eten. de verzekering is juist blij met mensen die geen vlees eten. gezonder. ik persoonlijk heb jaren vlees gegeten, maar ik zag een documentaire op de tv waar ze de dieren eerst mishandelen voordat ze geslacht werden. varkens werden eerst mank getrapt geslagen kapotte kop en poten zo moesten ze kreunend van de pijn het slachthuis binnen, lijdens weg.. en die varken die pijn heeft gehad, zit jij die vind dat god zei, eet varken, eet maar lekker vlees. stop toch ermee!!!

Xan

In Peru eten ze cavia en hamster! Die hangen aan een spies op de markt met 40 graden….hou toch op met die rare eetgewoonten, wat denk je wat er allemaal aan virussen mee komt in de schepen en vliegtuigen naar Europa,vol met etenswaar.
Eet van wat we hier hebben en haal het bij de boerderij of groenteteler. Blij dat het niet meer mag maar beetje laat hè

Callewaert Björn

Dan pas zo kunnen ze nog een diepvriezer nog volproppen

Els gokkel

Helemaal mee eens Walgelijk

Mourad

De Chinezen eten niet alleen ongedierte en Alles wat leeft. Maar ze slachten zelf moslims, zoals Hitler de Joden had geslacht. Maar helaas zegt niemand er wat van, en gaan de zaken uutstekend in China.

Vleeskoning

Lekker vlees eten

Hendrickx ilse

Wie gaat dit controleren…..het is te hopen…maar ik heb mijn twijfels

Sylbia

Goed zo!!! Zien die Chinezen het nu eindelijk in dat je niet alle levende wezens in je mond kan stoppen !!

Mouin Kessens

Beter voor die kanker Chinezen

Niels

Stuur de dieren politie op ze af. Dat moet China nu doen dieren bescherming tegen deze mensen die de wereld verzieken.

Ruud

Mensen zijn wereldwijd zo gek als een deur, zeker als het om dieren welzijn gaat. Ook hier in West Europa gaan we absurd met dieren om. Je wil de ellende in slachthuizen en kippenfarms niet zien, met 16 kippen op 1 vierkante meter of varkens met misvormde boten omdat ze zich niet kunnen bewegen, vervolgens in slachthuizen mishandeld omdat ze niet vlug genoeg (kunnen) lopen. Walgelijk gedrag. Het is voor mij de belangrijkste reden om zo min mogelijk vlees te eten.

INGE

Wat te denken van de galberen industrie en de 100 miljoen !! haaien die jaarlijks worden afgeslacht voor haaienvinnensoep…zolang de Chinese president groot voorstander is van het gebruik van traditionele medicijnen en zodoende mazen in de wet creëert om exotische dieren te blijven eten, blijft ook de consumptie van honden en katten bestaan!

Joop

Dat lost niks op ,,wormen ratten kwallen levende inktvisjes die lijst is onmetelijk lang alles wordt daar gegeten en hygiëne hebben ze nog nooit van gehoord, levend vee wat op de grond schijt dat zelfde vee wordt ter plekke geslacht dat bloed loopt samen met die stront onder die markt kramen door waar ze vrolijk doorheen lopen te banjeren ś avonds gaat er een emmertje water(zonder bleek) over heen en naar gore putjes getrokken en de volgende dag weer verder en dat jaar in jaar uit het is gewoon wachten op de volgende uitbraak XI JINGPING MAAK JE KEUKENTJE VERDOME… Lees verder »

WH Haesenbos van Doorn

Stoppen met het eten van al deze dieren,honden,katten,slangen,vleermuizen,schorpioenen,cavia’s en ga zo maar door,wat hun daar eten is niet oke,
wij zijn het zat,dat daar al die rare virussen vandaan komen,en het de mensen ziek maken en komen te overlijden,dit moet gaan gelden voor heel China!!!

Dieren gaan Karma teruggeven!!!

WH Haesenbos van Doorn

Moslims eten geen varken,is een onrein dier,en nederland moet ook uitkijken voor vlees,er hoeft maar 1 dier niet goed te zijn!

Belsack patrick

Ik vindt het niet kunnen dat men honden en katten slacht om op te eten dat zijn gezellige huisdieren men zou het met hen eens moeten doen moest ik dat zien die persoon gaat er aan zeker weten kunnen ze eens van hem proeven hoe hij smaakt en aan de dieren voederen smerige praktijken zijn dat ze moeten er boeten op leggen en geen klein boetes zodat ze weten hoe dat voelt per hond of kat of andere dieren minste 500 euro per dier zo moet dat

Wiskey

Alle chinezen moeten vergast worden en op de brandstapel gegooid worden. Dan pas is er een einde aan alle ziekte en virusen. Dan is de wereld helemaal gezond.

Alexandra

Ik ben zo blij eindelijk eens wat goed nieuws over carona. Dit mag nooit meer gebeuren laten die Chinezen zich maar bij de bami en nasi goreng houden.

W.N. de Vries

Chinezen vreten al duizenden jaren alle beesten zoals ratten, kakkerlakken, spinnen, honden, slangen enz. Echter de laatste 10 jaar pas, krijgen we last van virussen….ik ben van schrik ook maar gestopt met t eten van slakken, rupsen en haring en leef voortaan op sla, frikandellen (ge zond) spruitjes en gehaktballen. Ik ga nooit meer naar de Chinees op de hoek! Bah, wat een engerds zijn dat toch !Ebola en Aids komen ook van China. Toch….? Dat bedoel ik!

Cliff

Stop ook het eten van rund..varken..schaap…enz enz…want dat is ook kannibalistisch 🤷🏿‍♂️🤷🏿‍♂️🤷🏿‍♂️

Jane dane

Dat duurde veel te lang… En nu de rest van die volkeren nog… Stoppen met vlees te beginnen met honden katten exotics walvissen beren tijgers… Die gekke mensen eten alles… Vind je het gek dat je doodgaat… Maar de rest van de wereld neem je mee….. Zie ook peta wetmarkets… Dan weet je hoe deze mensen zijn.. De hel voor dieren en natuur

Sarah

Vies volk

Esnoek

He he nu pas. Die klanten zijn stapelgek.

Nelson

Zag net een film hoe een Chinese vrouw schildpad soep eet en kind kikker soep zijn die mensen wel goed bij hun hoofd

David

Belasting betalen .irdereen met een hond en kat. En bij dood gaan overlijden oorzaak. Zo controleer je de zaak. Eet he ze op boete 100.000 euro

Daniel

Ook de uitbraak van Sarsvirus was mogelijk de oorzaak van het eten van dieren.nu Corona, wat is de volgende. kunnen de chinezen niet in hun eigen land blijven ,dan mogen ze alle dieren eten. maar blijf dan in je eigen land. ga niet de wereld over.Advertentie

Buitenland

Toename Covid-19 onder inheemse bevolking Brazilië alarmerend

Geplaatst

op

blank

Verstoken van ziekenhuizen en vanwege de gebrekkige of veelal ontbrekende infrastructuur, stijgt het aantal sterfgevallen onder de  binnenlandbewoners van Brazilië schrikbarend. Volgens de organisatie Articulation of Indigenous Peoples of Brazil (APIB) ligt het sterftecijfer tweemaal zo hoog in vergelijking met de rest van de bevolking. Het aantal binnenlandbewoners bedraagt momenteel 900.000. Onder deze groep zijn er door de APIB, 980 officieel gerapporteerde besmettingen geconstateerd en tenminste 125 overledenen.

In tegenstelling tot APIB rapporteert het ministerie van volksgezondheid van Brazilië, 695 Covid-19 besmettingsgevallen en 34 sterfgevallen. De reden hiervoor is te zoeken bij het feit, dat de overheid slechts de populatie uit de traditionele inheemse woongemeenschappen, geregistreerd bij lokale gezondheidsklinieken, monitoort. Inheemsen woonachtig in dorpen en steden worden niet gevolgd.

Inheemsen die in grote steden zijn gaan wonen om er te studeren of te werken, hebben vaak geen toegang tot openbare dienstverlening en blijven hierdoor zitten met gezondheidsproblemen die niet of slecht behandeld worden. 

In de afgelegen gebieden beschikt men vaak niet over basis sanitaire-  en gezondheidsfaciliteiten. Een 15 jarige tiener uit de Yanomami stam, uit een verafgelegen gebied, was het eerste slachtoffer van het virus. De jongen kwam in april van dit jaar te overlijden.

De Tuxa gemeenschap, bestaande uit 1400 personen heeft, om zichzelf te beschermen, voor complete isolatie moeten kiezen.  Niemand mag hun woongebied in en het is de bevolking ook niet toegestaan om uit het gebied te gaan. De dichtstbijzijnde eerstehulp post bevindt zich op een rijafstand van 4,5 uur van het woongebied van deze stam. Tot nog toe zijn er geen besmettingen geregistreerd onder hen, aldus de APIB. Hoe lang de Tuxa dit zo zullen volhouden is moeilijk te zeggen.

Meer dan 60 inheemse gemeenschappen in het Amazone oerwoud hebben gevallen van Covid-19 besmettingen. Voor deze gemeenschappen zijn ziekenhuizen slechts via het water of de lucht te bereiken. De non-profit organisatie InfoAmazonia heeft aangegeven dat voor 90 procent van de inheemse woongemeenschappen, de dichtstbijzijnde eerstehulppost op gemiddeld 315 km afstand ligt. Voor 10 procent van de woongemeenschappen bedraagt deze afstand 700 km tot 1079 km.

De geïnfecteerden uit de afgelegen gemeenschappen, moeten lange afstanden reizen voor geneeskundige hulp en krijgen geen voorkeursbehandeling in de ziekenhuizen, waar bedden en ventilatoren in onvoldoende mate aanwezig zijn.  

De staten in het noorden en het noordoosten van het land hebben het meest te lijden onder het virus.

Mensenrechtenactivisten hebben gewaarschuwd, dat de illegale mijnbouw- en bosbouwactiviteiten in de getroffen gebieden, welke toegenomen zijn vanaf het aantreden van president Jair Bolsonaro, die het Covid-19 virus afdoet voor een gewone influenza, het besmettingsrisico verhogen voor de lokale woongemeenschappen. 

De inheemsen hebben geen antistoffen tegen het virus aangezien dit van buiten het regenwoud komt. Dit kan genocide van deze woongemeenschappen tot gevolg hebben.

Het Braziliaanse congres heeft een noodplan aangenomen voor hulp aan de inheemse gemeenschappen. Het plan behelst hulp op het gebied van medicamenten en veldhospitalen, drinkbaar water en voedsel en zal de inheemsen in staat stellen om zich te isoleren. Het plan dient nog goedgekeurd te worden door het Senaat en de president.

Eerder was reeds aangegeven dat er op verkeerde plekken veldhospitalen worden gebouwd.   

Culturu.com

Lees verder

Buitenland

Update: Zwarte dozen verongelukt Pakistaanse vliegtuig geborgen

Geplaatst

op

23 A3 Anp 410891469

De zwarte dozen van het vliegtuig dat gisteren is neergestort in Pakistan zijn vandaag gevonden. Onderzoekers zullen verder proberen om te kijken wat de oorzaak van de crash is.

Het vliegtuig crashte gisteren in Karachi. Eerder heeft Culturu.com in een bericht aangegeven dat er 99 mensen aan boord waren. Twee van deze mensen hebben het ongeluk overleefd. Volgens een woordvoerder kunnen er nog meer overlevenden zijn. CEO van de Punjab Bank, Zafar Mahmood is een van de overlevenden.

Vooralsnog gaat het om een Airbus A320.- Culturu.com

Foto bron: Funx.nl

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen