Suriname ALTIJD Dichtbij

Buitenland

Het drinken van vervalste alcohol kost 44 mensen het leven

Geplaatst

op

Alcoholtr

Het drinken van alcohol heeft de afgelopen periode 44 mensen het leven gekost. Dit heeft zich in Turkije voorgedaan. Bij het maken van de dranken is er gebruik gemaakt van schoonmaakmiddelen. Volgens de politie vielen de doden in zeven provincies verspreid over geheel Turkije.

Het vermoeden bestaat dat deze handelingen zijn gepleegd, omdat de laatste tijd de belasting op alcohol is verhoogd. Men gaat op zo een manier een iets goedkopere manier zoeken. In het land zijn er illegale verkopers van alcohol. 58 personen zijn door de Turkse politie de afgelopen periode opgepakt vanwege het illegaal verkopen van alcohol.

Culturu.com

1 Reactie
1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Peter
woensdag 14 oktober 2020 22:31

Dit gebeurd ook regelmatig in India.
Wel raar. Moslim landen en alcohol ?
Russen drinken vaak zulke schadelijke alcohol. Als je verslaafd bent dan gaat dat zo.



Advertentie

Buitenland

Chileense referendum: grondwet zal herschreven worden

Geplaatst

op

Web 2310buichile 2

Meer dan de helft van de mensen in Chili hebben gestemd voor het herschrijven van hun grondwet. Deze grondwet dateert uit de dictatoriale periode van generaal Augusto Pinochet. 78% van de mensen heeft “ja” gestemd.

Eerder dit jaar zijn er protesten gehouden tegen de regering. Om de ongelijkheden in de samenleving te kunnen herstellen is er flink gedemonstreerd in het land.

De Chilenen werd twee vragen gesteld bij het referendum namelijk: of ze de nieuwe grondwet wilden, en wat voor soort orgaan ze verkozen om die op te stellen. Een grote meerderheid heeft hiervoor gestemd.

Culturu.com

Lees verder

Buitenland

Dreigende olieramp voor Zuid-Amerika

Geplaatst

op

20201022 041930

Tussen Venezuela en Trinidad dobbert al een jaar of twee in de golf van Paria een half gekantelde Venezuelaanse olietanker, (de Nabarima) die op zinken lijkt te staan. De Burger Defensie Commissie (CDC)van Guyana werkt samen met de Caribische Crisis Rampen Management Autoriteit om de olietanker nauw in het oog te houden

De CDC  laat weten dat een olielek effect kan hebben op vele landen in het het westelijk halfrond. Als het nodig is zal Guyana’s ‘Nationale Onvoorziene Olielek Plan’ geactiveerd worden. Het comité zal de taak krijgen onderzoek te doen naar en analyses te maken van de situatie alsook met de broodnodige acties klaar te staan om elk verkeerd effect op Guyana te keren.

Trinidad and Tobago hebben een onderzoeksteam gestuurd naar de omgeving van de gekantelde olietanker. De regering van Trinidad wil informatie van Venezuela over de tanker die naar verluidt 1.3 miljoen barrels olie in zijn tank heeft. Het weglekken van de olie zal een milieuramp veroorzaken in één van de meest bio-diverse regio ‘s van de wereld waar ook Suriname toe behoort.–  culturu.com

Lees verder

Meest gelezen