donderdag 21 september 2023
27.2 C
Paramaribo
17.4 C
Amsterdam
0
(0)

Harvard-onderzoekers ontdekken cocktail tot verjonging

lees ook ...

CARICOM reiterates its stance on the SDGs

On Monday, the 15-member Caribbean Community (CARICOM) organization said it was still firmly committed to seeing the Sustainable Development Goals (SDGs) implemented, but it also expressed concern abo...

De onderzoekers van Harvard hebben vertrouwen dat zij  een middel hebben ontdekt tegen veroudering. Het gaat om verjonging van het hele lichaam, en wel resultaat dat bereikt wordt bij het toedienen van een cocktail. Dit deelt Harvard-onderzoeker David Sinclair op zijn Twitter-pagina.  Middelen die  hun sporen al hebben verdiend in de geneeskunde, resulteren bij elkaar gezet in wat de mensheid allang zocht.

Er waren al veelbelovende resultaten met gentherapie, die embryonale genen aanmaakt. „Nu laten we zien dat het mogelijk is met chemische cocktails, een stap in de richting van betaalbare verjonging van het hele lichaam”, aldus de zelfverzekerde Sinclair.

Het gaat om vijf tot zeven middelen zoals valproïnezuur, tranylcypromine en pramipexol, waarmee zowel geestelijke als lichamelijke ziekten worden behandeld. Bij de mens zijn geslaagde behandelingen met deze middelen bij beroertes, depressie en Parkinson. Nu zijn er liefst zes cocktails van deze medicijnen, die ook veroudering kunnen tegengaan. Ze verjongen letterlijk menselijke cellen. Proeven op muizen en apen hebben dit bewezen na een week.

„Onderzoeken naar de oogzenuw, hersenweefsel, nieren en spieren hebben veelbelovende resultaten opgeleverd, met verbeterd zicht en langere levensduur bij muizen en, in april van dit jaar, verbeterd zicht bij apen”, benadrukt de onderzoeker.

Nu zijn er voorbereidingen in volle gang om de cocktails uit te testen op mensen. Dit is de volgende stap(mijlpaal) in het onderzoek. Volgens Sinclair zijn er ook andere veelbelovende onderzoeken op dit gebied gaande.

Het is nog niet bekend hoe mensen die tegen proef op dieren zijn hiernaar kijken. Zouden zij voorstander zijn van een verjonging als deze of niet?

Bron Foto: Knack

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Buitenland nieuws »

meest gelezen

HomeBuitenlandHarvard-onderzoekers ontdekken cocktail tot verjonging