dinsdag 21 maart 2023
22.2 C
Paramaribo
8.9 C
Amsterdam
0
(0)

Guyanese politie onderschept garnalen en vis uit Suriname

lees ook ...

Tik Tok is onder vuur

Gebruik van Tik Tok door ambtenaren is verboden in een aantal landen. Chinese medewerkers hadden toegang tot gegevens van gebruikers in westerse landen. Deze medewerkers hebben ook banden met de chine...

De Guyanese autoriteiten hebben een lading vis en garnalen uit Suriname onderschept. In deze kwestie is een 34-jarige man aangehouden. Al lange tijd is de smokkel van vis en garnalen uit Suriname een bron van zorg voor de industrie in beide landen.

Tijdens patrouille vrijdagmiddag heeft de Guyanese politie veen minibus onderschept. In het voertuig werden verschillende containers met garnalen en zakken met vis aangetroffen. De autoriteiten gaan ervan uit dat het gaat om gesmokkelde waar uit Suriname. De garnalen zijn in een koelcel gezet op het politiebureau.

Guyana geldt als de grootste garnalenmarkt van de diaspora en wordt er zo’n 10.000 tot 20.000 Guyanese dollar (tussen de US$ 48 en US$ 95) per emmer garnalen betaald. Import van vis en garnalen uit Suriname is alleen legaal als de Surinaamse autoriteiten de goederen hebben gekeurd. Een exportvergunning voor deze dieren is noodzakelijk voor een exporteur.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Buitenland nieuws »

meest gelezen

HomeBuitenlandGuyanese politie onderschept garnalen en vis uit Suriname