vrijdag 23 april 2021
28.1C
Paramaribo
5C
Amsterdam
0
(0)

Guyanese politie onderschept garnalen en vis uit Suriname

lees ook ...

Vulkaanuitbarsting St.Vincent kan impact hebben op Suriname

Suriname kan ook last ondervinden van de vulkaan La Soufiere, gelegen op het eiland St. Vincent and the Grenadines, die sinds 9 april (weer) actief is. Er zijn grote hoeveelheden gassen en as uitgesto...

De Guyanese autoriteiten hebben een lading vis en garnalen uit Suriname onderschept. In deze kwestie is een 34-jarige man aangehouden. Al lange tijd is de smokkel van vis en garnalen uit Suriname een bron van zorg voor de industrie in beide landen.

Tijdens patrouille vrijdagmiddag heeft de Guyanese politie veen minibus onderschept. In het voertuig werden verschillende containers met garnalen en zakken met vis aangetroffen. De autoriteiten gaan ervan uit dat het gaat om gesmokkelde waar uit Suriname. De garnalen zijn in een koelcel gezet op het politiebureau.

Guyana geldt als de grootste garnalenmarkt van de diaspora en wordt er zo’n 10.000 tot 20.000 Guyanese dollar (tussen de US$ 48 en US$ 95) per emmer garnalen betaald. Import van vis en garnalen uit Suriname is alleen legaal als de Surinaamse autoriteiten de goederen hebben gekeurd. Een exportvergunning voor deze dieren is noodzakelijk voor een exporteur.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Buitenland nieuws »

meest gelezen

HomeBuitenlandGuyanese politie onderschept garnalen en vis uit Suriname