Suriname ALTIJD Dichtbij

Buitenland

Guyanese minister die contact had met Surinaamse president COVID-19-positief

Geplaatst

op

De Presidenten En Buza Ministers Van Suriname En Guyana.jpg1

Hugh Todd, de Guyanese minister van Buitenlandse Zaken (Buza), is positief getest op COVID-19. Het Guyanese staatshoofd Irfaan Ali heeft al zijn ministers gevraagd om op afstand te werken, totdat er systemen kunnen worden opgezet om ervoor te zorgen dat het werk van de regering veilig en transparant wordt gedaan. De Buza-minister had in het weekend contact met de Surinaamse delegatie, die de inauguratie van president Irfaan Ali hebben bijgewoond. President Chan Santokhi en minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, Internationale Business en Internationale samenwerking hebben beiden contact met hem gehad.

Alle ministers zijn ook geïnstrueerd om als voorzorg zich te laten testen op het virus. “Deze pandemie kent geen belemmeringen en als zodanig moeten we de nodige voorzorgsmaatregelen blijven nemen”, zei president Ali woensdag in een briefing op de Facebook-pagina van het kabinet van de president. Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid heeft onlangs op een vraag in De Nationale Assemblee geantwoord dat de bewindslieden gelijk na aankomst geswabt zouden worden. Hun temperatuur wordt dagelijks gemeten en ze moeten een mond-neusbedekking op hebben. Leden van de regering en assembleeleden bekleden een essentiële functie. De protocollen die golden voor de buitenlandse waarnemers tijdens de verkiezingen, worden toegepast op personen met een essentiële functie. 

De Guyanese Buza-minister heeft zijn positieve resultaten ontvangen, terwijl de status van de president nog bekendgemaakt moet worden. Het staatshoofd heeft gemeld dat minister Todd nu in isolement zit en is gevraagd om alle personen waarmee hij in contact is gekomen op de hoogte te stellen om het opsporen en testen van contacten te vergemakkelijken.

Minister Todd sloeg alarm nadat hij zich realiseerde dat hij in contact was gekomen met iemand die positief was getest op het dodelijke virus. Hij besloot de COVID-test te doen die positief is gebleken.

Todd werd op 5 augustus beëdigd als minister in het Arthur Chung Conference Centre. Hij heeft sindsdien een ontmoeting gehad met de president en andere leden van de regering. Hij heeft ook kennismakingsgesprekken gevoerd met het personeel van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Afgelopen zondag hield hij een gezamenlijke persconferentie in State House met minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken en andere functionarissen van de Surinaamse delegatie die Guyana bezochten voor de inauguratieceremonie van president Ali. Todd had ook een ontmoeting met president Chan Santokhi.

Culturu.com

Reageer op dit bericht
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties


Advertentie

Buitenland

Chileense referendum: grondwet zal herschreven worden

Geplaatst

op

Web 2310buichile 2

Meer dan de helft van de mensen in Chili hebben gestemd voor het herschrijven van hun grondwet. Deze grondwet dateert uit de dictatoriale periode van generaal Augusto Pinochet. 78% van de mensen heeft “ja” gestemd.

Eerder dit jaar zijn er protesten gehouden tegen de regering. Om de ongelijkheden in de samenleving te kunnen herstellen is er flink gedemonstreerd in het land.

De Chilenen werd twee vragen gesteld bij het referendum namelijk: of ze de nieuwe grondwet wilden, en wat voor soort orgaan ze verkozen om die op te stellen. Een grote meerderheid heeft hiervoor gestemd.

Culturu.com

Lees verder

Buitenland

Dreigende olieramp voor Zuid-Amerika

Geplaatst

op

20201022 041930

Tussen Venezuela en Trinidad dobbert al een jaar of twee in de golf van Paria een half gekantelde Venezuelaanse olietanker, (de Nabarima) die op zinken lijkt te staan. De Burger Defensie Commissie (CDC)van Guyana werkt samen met de Caribische Crisis Rampen Management Autoriteit om de olietanker nauw in het oog te houden

De CDC  laat weten dat een olielek effect kan hebben op vele landen in het het westelijk halfrond. Als het nodig is zal Guyana’s ‘Nationale Onvoorziene Olielek Plan’ geactiveerd worden. Het comité zal de taak krijgen onderzoek te doen naar en analyses te maken van de situatie alsook met de broodnodige acties klaar te staan om elk verkeerd effect op Guyana te keren.

Trinidad and Tobago hebben een onderzoeksteam gestuurd naar de omgeving van de gekantelde olietanker. De regering van Trinidad wil informatie van Venezuela over de tanker die naar verluidt 1.3 miljoen barrels olie in zijn tank heeft. Het weglekken van de olie zal een milieuramp veroorzaken in één van de meest bio-diverse regio ‘s van de wereld waar ook Suriname toe behoort.–  culturu.com

Lees verder

Meest gelezen