Suriname ALTIJD Dichtbij

Buitenland

Grote drugsvangst op Franse Antillen

Geplaatst

op

door

Op het Franse Caribische eiland Guadeloupe is het afgelopen weekend 800 kilo aan cocaïne gevonden in een container. Het is niet bekendgemaakt uit welk land de drugs kwamen en welke bestemming die hadden.

Het Caribisch gebied wordt, door drugssmokkelaars, steeds vaker gebruikt om vooral cocaïne naar Europa te vervoeren. Afgelopen maand werd, in dezelfde haven op Guadeloupe, in twee containers bijna 150 kilo cocaïne gevonden. Deze lading kwam uit Suriname en had als bestemming Zeebrugge.

Eind november vorig jaar hebben Franse douaniers uit het departement Frans-Guyana in Suriname ruim 550 kilo cocaïne gevonden in een Nederlandse zeilboot. De boot zette koers om de Atlantische Oceaan over te steken en zou voor de kust van Frans-Guyana worden geënterd, maar de zeilboot week op het laatste moment uit naar Suriname.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Buitenland

Nederlandse ’heroïnekoning’ (61) gearresteerd in Spanje

Geplaatst

op

door

In de Spaanse regio Galicië is een netwerk van drugssmokkelaars opgerold waar een Turks-Nederlandse heroïnehandelaar de grote leverancier voor was. Volgens de Spaanse media gaat het om Sadullah U., “koning van heroïne”. Hij zou zijn opgepakt met zeven kilo heroïne in zijn auto. 

Naast hem werden nog 16 andere mensen gearresteerd.

Sadullah U. wordt gezien als een van de grootste heroïnehandelaars van Europa. Naar verluidt woonde hij praktisch in zijn Audi A3, waarmee hij dagelijks grote afstanden aflegde. Ook wordt gemeld dat U. nooit mobiele telefoons gebruikte.

In Januari ontdekte De Spaanse politie dat een drugshandelaar in de stad Ourense veel heroïne begon te verhandelen en startte een onderzoek dat tot de arrestaties van gisteren heeft geleid. Rechercheurs namen naast de heroïne ook 66 kilo speed en duizenden euro’s contant geld in beslag.

Sadullah U. werd twee keer eerder gearresteerd. De laatste keer was in 2008 toen de Spaanse politie de grootste heroïnevangst ooit in Spanje deed. Toen werd op een jacht bij Barcelona meer dan 300 kilo drugs ontdekt. In 1994 belandde U. in de de gevangenis na de vondst van 118 kilo heroïne in Madrid.

Lees verder

Buitenland

Engeland wint van Argentinië

Geplaatst

op

door

Door de overwinning van Engeland op Argentinië, is het verzekerd van een plek in de volgende ronde van het WK voetbal voor vrouwen. Argentinië speelde heel verdedigend en maakten het de Engelsen zo moeilijk mogelijk, maar kon niet weerhouden dat er na 1 uur spelen gescoord werd, 1-0.

De keepster van Argentinië, Correa hield haar doel met een paar knappe reddingen schoon, met als hoogtepunt een gestopte strafschop. Toch wisten de Engelsen een gaatje te vinden in de Argentijnse verdediging. Speelster Beth Mead had een goede pass richting Jody Taylor en deze kon de bal eenvoudig binnen lopen.

Argentinië, kon alleen maar verdedigen en was niet in staat om het Engeland nog moeilijk te maken. Eindstand bleef daarom in het voordeel van Engeland 1-0.

In de andere poule wedstrijd wist Italië met gemak van Jamaica te winnen met 5-0 en plaatst zich hiermee voor de achtste finales.

Japan wist met 2-0 te winnen van Schotland, door deze overwinning neemt Japan de leiding in poule D met vier punten.

Lees verder

Meest gelezen

X