Suriname ALTIJD Dichtbij

Buitenland

Grote bosbranden in Portugal

Geplaatst

op

door

Portugal heeft de hulp van Europa ingeroepen om de honderden bosbranden te blussen die in het land woeden, vooral in het noorden. Een Italiaans blusvliegtuig en twee Spaanse toestellen gaan de Portugese brandweer ondersteunen. De Europese Commissie kijkt met de EU-lidstaten wat verder voor assistentie kan worden verleend.

Door bosbranden hebben twintig mensen verwondingen opgelopen. Een van hen ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis. Onder de gewonden zijn acht brandweerlieden.

De brandweer zet alles op alles om het vuur te blussen. Met zo’n duizend brandweermensen proberen ze de brand onder controle te krijgen. Ook worden er blusvliegtuigen en bulldozers gebruikt.

Het blussen is erg lastig. Vanwege de harde wind verspreidt het vuur zich snel. Mensen die in het gebied wonen moeten hun huis verlaten. Zij worden naar een veilige plek gebracht.

De Portugese politie heeft een 55-jarige man aangehouden op verdenking van het aansteken van ten minste één van de branden. Er was een onderzoek geopend, omdat autoriteiten het verdacht vonden dat meerdere branden gisteren rond dezelfde tijd begonnen in hetzelfde gebied: Castelo Branco, een district 225 kilometer ten noordoosten van de hoofdstad Lissabon.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Buitenland

Nederland scherpt reisadvies aan, meer dan 4.500 besmettingen

Geplaatst

op

door

Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor China inmiddels aangescherpt. Vanaf vandaag gelden voor heel China veiligheidsrisico’s en niet alleen voor de provincie Hubei. Daarin ligt de miljoenenstad Wuhan.

Het Thaise ministerie van Volksgezondheid meldt dat zes andere mensen positief hebben getest op het virus. Daarmee komt het aantal mensen dat in Thailand het virus onder de leden heeft uit op 14.

De zes nieuwe gevallen betreffen Chinese toeristen die enkele dagen geleden Thailand zijn binnengekomen. Ze komen uit Wuhan, het epicentrum van de uitbraak. De nieuwe gevallen zijn twee vrouwen en vier mannen in de leeftijd van 6 tot 60 jaar. Vijf van de zes nieuwe gevallen zijn familieleden. Alle zes werden opgenomen in een ziekenhuis in de provincie Nonthaburi.

Lees verder

Buitenland

Waarom Kobe Bryant altijd een helikopter gebruikte

Geplaatst

op

door

Kobe Bryant (41) kwam zondag op tragische wijze om het leven. De basketballegende overleefde de helikopter crash niet. De overige 8 inzittenden, onder wie zijn dochter Gigi (13) kwamen om het leven. Maar wat was de reden dat Bryant de helikopter gebruikte en niet gewoon de auto ?


In een interview legt Bryant uit waarom hij ervoor koos om de auto te laten staan en in plaats daarvan een helikopter te gebruiken.

Alles om z’n dochters te zien
Bryant woonde in Newport Beach, een klein plaatsje net onder Los Angeles. Hij had iedere dag dezelfde routine. Rond 4 uur ‘s nachts stond hij op om vervolgens om 5 uur in zijn eigen sportschool te fitnessen. Om 06.30 uur maakte hij zijn dochters wakker en bracht hij ze vervolgens naar school. Daarna ging Bryant met de auto door naar Los Angeles om te trainen. Daar deed hij dan zo’n 45 minuten over.

Na de training ging hij zijn dochters ophalen om vervolgens tijd met ze te spenderen thuis. Maar na een tijdje werd het steeds drukker op de weg en lukte het Bryant niet meer om zijn kinderen op tijd op te halen. “Dus ging ik kijken naar een manier om sneller op en neer te kunnen reizen. En toen kwam ik uit bij helikopters. Daarmee was ik binnen 15 minuten op en neer”, sprak Bryant in het interview.

Door die tijdwinst kon Bryant gewoon zijn dagelijkse routine blijven doen en dus ook de kinderen ophalen van school. Waarom haalde de moeder de kinderen dan niet op? Teams in de NBA zijn vaak een paar weken van huis om een paar uitpotjes te spelen. Bryant zag zijn kinderen daardoor soms een hele tijd niet. Het was voor hem dan ook speciaal om zijn dochters op te halen. Dat was zijn moment om even met zijn kinderen te zijn.

Calabasas
Het helikopterongeluk gebeurde terwijl Bryant met zijn dochter Gianna en de andere inzittenden op weg waren naar de Mamba Sports Academy in Thousand Oaks. Dat ligt een heel stuk van zijn woonplaats Newport Beach af. In Calabasas ging het fout en vloogde helikopter waarschijnlijk tegen een berg aan. Dat kwam door de dichte mist.

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen