zaterdag 1 oktober 2022
32.2 C
Paramaribo
13.7 C
Amsterdam
0
(0)

Grootste aantal corona besmettingen China in twee jaar

lees ook ...

Ex-leerling school in Moscow schoot pupillen en leerkrachten...

Een gewapende  ex-leerling in Rusland schoot vandaag 15 mensen dood. Hij vermoorde  leerkrachten en kinderen, en liet ook 24 gewonden achter, voordat hij de hand aan zichzelf sloeg. De man was geheel ...

Tot enkele dagen geleden had China steeds enkele honderden besmettingen per dag. Op zondag waren er echter 3393 nieuwe coronabesmettingen. Dit is het hoogste aantal sinds februari 2020, toen het land te kampen had met een grote golf aan besmettingen.  De autoriteiten zijn nu genoodzaakt door de besmettingen, een aantal noordoostelijke steden in lockdown te plaatsen.

In de miljoenen stad Shanghai(27 miljoen) zijn nu ook alle scholen gesloten. In de getroffen gebieden is het openbaarvervoer ook stil gelegd, en inwoners worden verplicht om thuis te werken. Het virus verspreid zich razend in meerdere regio’s. Twee burgemeesters in steden in het noordoosten van het land, waar de uitbraak gaande is zijn ontslagen. De reden zijn niet bekendgemaakt door de Chinese autoriteiten.

China volgt nu een koers, waarbij stadbesturen moeten voorkomen, dat het virus zich verder verspreidt. Het land dat ernaar streeft om coronavrij te zijn, heeft vooral te maken met het BA-2 variant.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Buitenland nieuws »

meest gelezen

HomeBuitenlandGrootste aantal corona besmettingen China in twee jaar