vrijdag 23 februari 2024
29 C
Paramaribo
8.3 C
Amsterdam
0
(0)

Groot-Brittannië stuurt 200 luchtverdedigingsraketten naar Oekraïne

lees ook ...

Nederlandse vrouw gearresteerd na dood van partner

Een Nederlandse vrouw is vanmorgen in Boedapest gearresteerd nadat haar partner dood werd aangetroffen in een appartement, zo meldt de Hongaarse politie. De vrouw wordt verda...

Vandaag heeft het Britse ministerie van Defensie aangekondigd dat Groot-Brittannië ongeveer 200 luchtverdedigingsraketten naar Oekraïne zal sturen, met als doel de bevolking te beschermen tegen mogelijke aanvallen van Rusland.

In de ochtend werd een aantal Oekraïense steden getroffen door een grootschalige luchtaanval vanuit Rusland, waarbij zeker dertig burgers omkwamen en tientallen anderen gewond raakten. Volgens de Oekraïense luchtmacht betrof het de grootste luchtaanval sinds het begin van de oorlog bijna twee jaar geleden.

Grant Shapps, de Britse minister van Defensie, benadrukt het belang van internationale solidariteit in deze kritieke periode. Hij stelt: “Dit is het moment voor de wereld om samen te komen en onze inspanningen te verdubbelen. Zo kunnen we Oekraïne voorzien van wat ze nodig hebben om te zegevieren.” Shapps beschouwt de levering van de luchtverdedigingsraketten als een krachtig signaal tegen de Russische agressie en benadrukt dat het Verenigd Koninkrijk vastbesloten blijft om Oekraïne te ondersteunen.

Groot-Brittannië heeft volgens Reuters in totaal 4,6 miljard pond aan militaire steun toegezegd aan Oekraïne voor een periode van twee jaar, als onderdeel van hun inzet om het land te helpen tijdens deze tumultueuze periode.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Buitenland nieuws »

meest gelezen

HomeBuitenlandGroot-Brittannië stuurt 200 luchtverdedigingsraketten naar Oekraïne