zondag 24 september 2023
27.2 C
Paramaribo
10.8 C
Amsterdam
0
(0)

Google beschuldigd van negativiteit

lees ook ...

Haitian gangs want armed ouster of Prime Minister

In the most recent escalation in a nation experiencing a humanitarian crisis, Haiti's most prominent gang leader demanded the armed removal of Prime Minister Ariel Henry and urged citizens to protest ...

De Europese Commissie beschuldigt Tech gigant Google voor de vierde keer van negativiteit. Google domineert te veel bij de online advertenties, en voert dus oneerlijke concurrentie. Veel van deze advertenties, zijn niet te zien bij het geven van zoekopdrachten. Een nieuwe miljardenboete kan hieruit rollen, alsook verkoop van een bedrijfsonderdeel. Google moest al drie keer een miljardenboete betalen.

Google, is officieel een zoekgigant. Nu worden diensten aangeboden van Google Maps tot YouTube.

Google opereert in de advertentiewereld van adverteerders, uitgevers en anderen tussen deze twee. Het bedrijf biedt producten aan op al deze markten.

De Techgigant wordt sinds 2014 beschuldigd van machtsmisbruik. Het bedrijf geeft informatie door aan concurrerende bemiddelaars, zonder de eigen informatie te ‘verklappen’. Google lijkt zichzelf regelmatig een handje te helpen op de markt, door de eigen bemiddellaars te bevoordelen. Hierdoor kan Google blijven groeien, omdat hij als gevolg van eigen handelen een hoger prijs kan vragen.

De Europese Commissie ziet belangenverstrengeling in het geheel. Een optie is verkoop van het deel van de advertentietechnologie, die Google bezit.

De Tech gigant heeft deze keer een ieder verrast door in beroep gegaan. De procedures lopen nog bij het Europese Hof van Justitie. Het kan nog jaren duren voordat er een besluit wordt genomen in deze zaak. “Het onderzoek focust zich op een smal onderdeel van onze advertentiedienstverlening en is niet nieuw”, zegt Dan Taylor, de vicepresident Global Ads bij Google. Het bedrijf heeft ook te kennen gegeven dat het alle ten dienste staande middelen zal aanwenden om zijn bedrijfsonderdeel te behouden.

Bron Foto: Google Play

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Buitenland nieuws »

meest gelezen

HomeBuitenlandGoogle beschuldigd van negativiteit