Suriname ALTIJD Dichtbij

Buitenland

Goed nieuws: vaccin tegen coronavirus slaat goed aan in VS

Geplaatst

op

Syringe 4544448 1280

Een experimenteel vaccin die in de VS onder 45 personen is geëxperimenteerd is goed aangeslagen. Er werden antistoffen tegen het coronavirus bij een ieder van hen aangetroffen. De Amerikaanse multinational en farmaceut Moderna laat weten dat ook de bijwerken beperkt waren. Niet veel mensen kregen bijwerkingen zoals hoofdpijn, vermoeidheid en misselijkheid.

Van de 45 personen ondervond het merendeel geen klachten. Het vaccin maakt het mogelijk dat het lichaam een snelle en sterke reactie vormt tegen het virus, ook wel COVID-19 genoemd. Later deze maand zal er nog een proef worden gedaan onder 30.000 mensen. – Culturu.com

1 Reactie
1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Dadie
donderdag 16 juli 2020 10:09

Goed nieuws. Begin maar te vaccineren we snakken om vrij te leven. Jammer voor hen die dood zijn gegaan voordat er een medicijn er kwam. Hou volAdvertentie

Buitenland

15 augustus: VS en China bespreken handelsakkoord

Geplaatst

op

763

Op het hoogste niveau zullen de Verenigde Staten en China de handelsbetrekkingen tussen beide landen bespreken. De twee landen zullen nagaan als het handelsakkoord dat in januari van dit jaar is gesloten daadwerkelijk volgens afspraak is gegaan.

Eerder dit jaar zijn de spanningen tussen China en de VS sterk opgelopen vanwege zaken die niet zijn nagekomen. In onze eerdere berichtgeving heeft Culturu.com aangegeven dat de Amerikaanse president Donald Trump een nieuwe veiligheidswet voor Hongkong had veroordeeld. Momenteel is er weer geruzie over de socialmedia- app Tik Tok. Ook deze app moet volgens Trump snel worden verkocht, anders wordt het media kanaal verboden in het land legt Trum uit.- Culturu.com

Lees verder

Buitenland

Zeker 135 doden en 5.000 gewonden na zware explosie in Beiroet

Geplaatst

op

Beiroet Explosie

Een brand in de haven van Beiroet werd gevolgd door een zware explosie en schokgolf. De schade is enorm. Er is sprake van 5.000 gewonden en minstens 135 doden. De autoriteiten verwachten dat het dodental verder zal stijgen. Er worden nog altijd tientallen mensen vermist. Een onbekend aantal slachtoffers is door de schokgolf in zee beland.

Reddingswerkers zijn onder meer in het puin op zoek naar slachtoffers. Libanon wordt hierbij geholpen door andere landen. Zo stuurt Nederland bijvoorbeeld 63 specialisten en acht speurhonden naar Beiroet. Dit zijn vier reddingsteams.

Ook diverse hulporganisaties zijn ter plaatse. Het Rode Kruis zet onder meer mortuaria op omdat ziekenhuizen overbelast zijn. De organisatie heeft verder ook ambulances, verpleegkundigen en medicijnen gestuurd. De explosie zou veroorzaakt zijn door 2.750 ton ammoniumnitraat die in een pakhuis lag opgeslagen.

Kwart miljoen mensen dakloos

De explosie van gisteren veroorzaakte een enorme ravage. Meerdere gebouwen zijn volledig verwoest. Volgens de gouverneur van Beiroet, Marwan Abboud, zijn ongeveer een kwart miljoen mensen dakloos geworden.

Culturu.com

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen