Suriname ALTIJD Dichtbij

Buitenland

Gezondheidssituatie Donald Trump beter

Geplaatst

op

Amerikaanse President Donald Trump. Foto Cnn

De gezondheidssituatie van de 74-jarige Amerikaanse president Donald Trump is beter. Hij zou geen moeite hebben om te ademen en ook met de vermoeidheid gaat het beter, meldt zijn arts Sean Conley, vanuit het militaire ziekenhuis Walter Reed in Bethesda. Het is nog niet bekendgemaakt wanneer de president het ziekenhuis uit mag.

Vanaf donderdag heeft de president geen extra zuurstof nodig. Echter was Conley er onduidelijk over of Trump daarvoor wel zuurstof nodig had. Hij heeft ook al 24 uur geen koorts meer.  President Trump heeft volgens zijn arts wel last van hoesten en een verstopte neus.

De president had eerder wel koorts, maar de arts wilde geen nadere informatie hierover prijsgeven. Trump krijgt nu een vijfdaagse experimentele behandeling met het ebolamedicijn remdesivir. Volgens zijn artsen vroeg de president nog naar een behandeling met het omstreden middel hydroxychloroquine, maar daar zit hij niet aan.

De president kan tijdens zijn ziekenhuisopname zijn werk blijven doen, omdat het ziekenhuis daarop is ingericht. Vicepresident Mike Pence nam gisteren wel een vergadering over van Trump en zei een prominentere rol te gaan spelen bij de verkiezingscampagne.

Sinds de besmetting van Trump bekend werd, zijn veel personen in zijn omgeving positief getest. De lijst met Republikeinen en personen waarmee de president de laatste week contact heeft gehad blijft groeien.

Culturu.com

2 Reacties
2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Yai
zaterdag 3 oktober 2020 19:55

Hij krijgt de beste medicijnen en artsen terwijl wij donkere dood gaan met dezelfde klachten rara

Tobi
zondag 4 oktober 2020 05:14

Veel mensen denken jammerAdvertentie

Buitenland

Chileense referendum: grondwet zal herschreven worden

Geplaatst

op

Web 2310buichile 2

Meer dan de helft van de mensen in Chili hebben gestemd voor het herschrijven van hun grondwet. Deze grondwet dateert uit de dictatoriale periode van generaal Augusto Pinochet. 78% van de mensen heeft “ja” gestemd.

Eerder dit jaar zijn er protesten gehouden tegen de regering. Om de ongelijkheden in de samenleving te kunnen herstellen is er flink gedemonstreerd in het land.

De Chilenen werd twee vragen gesteld bij het referendum namelijk: of ze de nieuwe grondwet wilden, en wat voor soort orgaan ze verkozen om die op te stellen. Een grote meerderheid heeft hiervoor gestemd.

Culturu.com

Lees verder

Buitenland

Dreigende olieramp voor Zuid-Amerika

Geplaatst

op

20201022 041930

Tussen Venezuela en Trinidad dobbert al een jaar of twee in de golf van Paria een half gekantelde Venezuelaanse olietanker, (de Nabarima) die op zinken lijkt te staan. De Burger Defensie Commissie (CDC)van Guyana werkt samen met de Caribische Crisis Rampen Management Autoriteit om de olietanker nauw in het oog te houden

De CDC  laat weten dat een olielek effect kan hebben op vele landen in het het westelijk halfrond. Als het nodig is zal Guyana’s ‘Nationale Onvoorziene Olielek Plan’ geactiveerd worden. Het comité zal de taak krijgen onderzoek te doen naar en analyses te maken van de situatie alsook met de broodnodige acties klaar te staan om elk verkeerd effect op Guyana te keren.

Trinidad and Tobago hebben een onderzoeksteam gestuurd naar de omgeving van de gekantelde olietanker. De regering van Trinidad wil informatie van Venezuela over de tanker die naar verluidt 1.3 miljoen barrels olie in zijn tank heeft. Het weglekken van de olie zal een milieuramp veroorzaken in één van de meest bio-diverse regio ‘s van de wereld waar ook Suriname toe behoort.–  culturu.com

Lees verder

Meest gelezen