woensdag 21 februari 2024
24 C
Paramaribo
9.5 C
Amsterdam
0
(0)

Geweld in India bij geplande sloop moskee: vijf doden en 150 gewonden

lees ook ...

Voormalig Generaal Prabowo leidt in Indonesische verkiezinge...

In Indonesië lijkt de voormalige generaal Prabowo Subianto, zoals verwacht, de verkiezingen te winnen. Uit de eerste tellingen blijkt dat de voormalige commandant van de speciale strijdkrachten een me...

“In het noorden van India zijn minstens vijf mensen omgekomen en raakten meer dan 150 anderen gewond bij onrust rondom de geplande sloop van een moskee. Dit melden zowel de staatspolitie als de regering.

Gisteren probeerden duizenden moslims in de stad Haldwani overheidsfunctionarissen en politieagenten te stoppen die naar de moskee en een aangrenzende religieuze school waren gekomen om ze af te breken.

Volgens de autoriteiten moesten de gebouwen worden gesloopt omdat ze zonder de vereiste toestemming op overheidsgrond waren gebouwd. Toen de situatie escaleerde, greep de politie in met scherp schieten en traangas om de menigte uiteen te drijven. Demonstranten gooiden benzinebommen en stenen naar een politiebureau. Er werden ook voertuigen in brand gestoken.

De spanningen tussen hindoes en moslims zijn toegenomen sinds de hindoe-nationalistische regering van premier Modi in 2014 aan de macht kwam. De BJP wordt al lange tijd beschuldigd van het systematisch onderdrukken van de 200 miljoen moslims in het land.”

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Buitenland nieuws »

meest gelezen

HomeBuitenlandGeweld in India bij geplande sloop moskee: vijf doden en 150 gewonden