Suriname ALTIJD Dichtbij

Buitenland

Geschiedenisleraar Frankrijk onthoofd om vertonen cartoons profeet Mohamed

Geplaatst

op

Ouders Van De Leerling Gearresteerd Door De Franse Politie. Foto News One

In een voorstad van Parijs is een Franse geschiedenisleraar onthoofd. De Franse politie heeft negen verdachten aangehouden. Onder de aangehouden mensen zouden familieleden van de dader zijn. De man werd gisteravond gedood op straat in Conflans Sainte Honorine, een voorstad van Parijs. Het zou gaan om een geschiedenisleraar die cartoons van de profeet Mohammed had laten zien tijdens een les over vrijheid van meningsuiting.

Volgens Franse media is de dader van de onthoofding een 18-jarige Tsjetsjeen, die werd geboren in de Russische hoofdstad Moskou. Hij was gewapend met een mes en een luchtdrukgeweer. De politie was gealarmeerd, omdat iemand zich verdacht ophield bij de school.

Op die locatie vonden zij de vermoorde leraar en de verdachte, waarna agenten het vuur openden. De verdachte stierf later aan zijn verwondingen, hij zou ‘Allah Akbar’ hebben geroepen naar de politie.  De politie is bezig met het onderzoek van een tweet waarin een foto van het hoofd van het slachtoffer werd getoond. De tweet is inmiddels verwijderd. Echter is het nog onduidelijk of het door de aanvaller is gepost.

Volgens de Franse president Emmanuel Macron gaat het om een ‘islamitische terreuraanslag’. Hij heeft de plek van de moord bezocht waar hij collega’s van de omgekomen docent heeft gesproken.

Het staatshoofd riep de Fransen op om ‘samen op te staan tegen extremisme’. “Een van onze landgenoten is vermoord omdat hij kinderen de vrijheid van meningsuiting leerde, de vrijheid om wel of niet te geloven’.

Culturu.com

2 Reacties
2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Benny
maandag 19 oktober 2020 14:15

Waarom noemt men het extremisme ?
Het is helemaal niet extreem.
Moslims moorden al vele jaren om veel minder.
En ze vermoorden elkaar ook.
Het is dus niet extreem, het is normaal voor hun denkwijze en
hoe ze klaar gestoomd worden voor dit soort moorden.

Marim
maandag 19 oktober 2020 16:15

Is extreem o. Een onschuldig leraar zo koelbloedig te vermoorden. Onthoofden .. de keel door snijden.. ziek gestoordAdvertentie

Buitenland

Guyanese bedrijven krijgen financiering van agentschappen VS

Geplaatst

op

President Ali 2

Guyanese bedrijven krijgen US$ 200 miljard van verschillende agentschappen in de Verenigde Staten (VS). In de komende jaren verwacht Guyana een goede ontwikkeling zeker op het gebied van olie. Een brug tussen Suriname en Guyana is een van de zaken die opgepakt zal worden. Hiernaast zal er ook ontwikkeling worden gebracht in een diepzeehaven en een nieuwe Demerara- havenbrug over de Demerara rivier. Het land gelooft in vaste inkomsten die zullen voortvloeien uit de olie en gassector van Guyana.

Het land is momenteel bezig hard te werken aan een betere ontwikkeling. Ook heeft de VS een vertegenwoordiging van personen van zeg agentschappen gestuurd voor gesprekken met het land. De ontmoeting is gepland voor morgen, waarbij de zes agentschappen de locale Private Commission zullen ontmoeten. De delegatie zal bestaan uit; Department of Treasury, de Export- Import Bank of the United States, de US International Development Finance Corporation, het Department of State, het Department of National Security en het Department of Homeland Security.

Naast de ontmoeting met de Private Sector Commission en andere commerciële belanghebbenden zal de delegatie ook Guyana’s president Irfaan Ali ontmoeten. Het zal een tweedaagse bezoek zijn.

Culturu.com

Lees verder

Buitenland

Het drinken van vervalste alcohol kost 44 mensen het leven

Geplaatst

op

Alcoholtr

Het drinken van alcohol heeft de afgelopen periode 44 mensen het leven gekost. Dit heeft zich in Turkije voorgedaan. Bij het maken van de dranken is er gebruik gemaakt van schoonmaakmiddelen. Volgens de politie vielen de doden in zeven provincies verspreid over geheel Turkije.

Het vermoeden bestaat dat deze handelingen zijn gepleegd, omdat de laatste tijd de belasting op alcohol is verhoogd. Men gaat op zo een manier een iets goedkopere manier zoeken. In het land zijn er illegale verkopers van alcohol. 58 personen zijn door de Turkse politie de afgelopen periode opgepakt vanwege het illegaal verkopen van alcohol.

Culturu.com

Lees verder

Meest gelezen