Suriname ALTIJD Dichtbij

Buitenland

Frans- Guyana noteert 94 nieuwe Covid-19 gevallen

Geplaatst

op

A Nurse Wearing A Protective Gears Is Seen At Lenval Pediatric Hospital In Nice

Frans- Guyana heeft 94 nieuwe Covid-19 gevallen genoteerd. Het buurland van Suriname heeft tot zo ver 1.255 Covid-19 gevallen gehad, waarvan 534 zijn genezen. Ook is er een derde dode als gevolg van de nieuwe coronavirus opgetekend.

Op dit moment zijn er 718 actieve gevallen waarvan 52 patiënten in het ziekenhuis zijn opgenomen en van dit aantal 8 op de Intensive Care Unit. Zondag zijn 73 personen positief getest in Cayenne, 5 in Kourou, 5 in Macouria, 1 in Mana en 10 in Saint-Laurent du Maroni. Eerder zijn ook mensen positief getest in onder andere Maripasoela, Grand-Santi, Saint Georges, Camopi, Papaichton en Apatou. In Frans-Guyana geldt voor elk weekend een total lockdown.

Eerder deze week heeft Suriname vijf doden opgetekend ten opzichte van haar buurland. Dit betekent een groei in het aantal besmettingen.- Culturu.com

1 Reactie
1 Reactie
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Koprokanoe
dinsdag 16 juni 2020 17:34

3 doden i Frans Guyana..Suriname 5. Doden.. waar zal het aan liggen?Advertentie

Buitenland

Verenigde Staten officieel uit WHO gestapt

Geplaatst

op

Amerikaanse President Donald Trump. Foto Politico

De Verenigde Staten van Amerika zijn officieel gestapt uit de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Dit is gebeurd uit protest tegen de aanpak van de corona-uitbraak. President Donald Trump heeft het parlement intussen van dit besluit, dat hij in mei al had aangekondigd, op de hoogte gesteld. Een hooggeplaatste medewerker van de Verenigde Naties heeft bevestigd dat er een verklaring is binnengekomen.

Het Amerikaanse staatshoofd verwijt de WHO dat die te laat heeft gereageerd en de wereld te laat geïnformeerd over de gevaren. Volgens hem zou de organisatie onder controle staan van het communistische regime in China, waar het coronavirus eind vorig jaar uitbrak. De VS kondigde dinsdag aan zich formeel terug te trekken. Het land draagt zo’n vierhonderd miljoen US dollar per jaar bij.

Joe Biden laat op Twitter weten dat hij dat besluit op de eerste dag van zijn presidentschap ongedaan zou maken. Als Biden, die het in november tijdens de presidentsverkiezingen opneemt tegen Trump wint, zei hij direct weer toe te treden tot de WHO.

De Democraat vindt dat de VS wel lid moet zijn van de WHO. “Amerikanen zijn veiliger als Amerika betrokken is bij het versterken van de wereldwijde gezondheid.” In de VS zijn tot nu toe meer dan drie miljoen besmettingen met het coronavirus vastgesteld. De staat New York, die ongeveer negentien miljoen inwoners telt, is zwaar getroffen door het coronavirus.

Er zijn ruim 32.000 personen aan de gevolgen van het virus overleden. Het aantal besmettingsgevallen is de afgelopen weken aanzienlijk gedaald na strikte beperkingen en hygiënevoorschriften, terwijl het aantal in veel andere staten toeneemt. Vooral in Florida, waar de teller van besmettingen zondag de 200.000 passeerde. Niet lang daarna volgde ook Texas.

Culturu.com

Lees verder

Buitenland

Australische stad krijgt opnieuw bevel tot sluiting omdat coronavirusgevallen toenemen

Geplaatst

op


De op één na grootste stad van Australië, Melbourne, heeft zijn vijf miljoen inwoners voor de tweede keer opgesloten nadat ze een recordvloed aan nieuwe gevallen van het coronavirus registreerden.

Inwoners van de stad en verschillende omliggende steden moeten zes weken in hun huizen blijven, behalve om essentiële redenen zoals werk, lichaamsbeweging, boodschappen doen en gezondheidszorg, vertelde premier Daniel Andrews, van de staat Victoria, dinsdag aan verslaggevers.

Gezondheidsfunctionarissen schrijven meer dan de helft van Victoria’s 772 actieve coronavirusgevallen toe aan overdracht door de gemeenschap, meldde de krant.

Scholen zullen de heropening van klaslokalen uitstellen en het afstandsonderwijs voortzetten tijdens de duur van de sluiting, terwijl restaurants zullen overschakelen op afhaalservice, meldde de BBC.

Victoria sloot ook de grens met New South Wales en voegde militaire patrouilles toe om illegaal reizen te voorkomen. De laatste keer dat de twee staten hun grenzen voor elkaar sloten, was tijdens de Spaanse grieppandemie in 1919, meldde Reuters.

Culturu.com

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen