Suriname ALTIJD Dichtbij

Buitenland

Frankrijk wint WK openingswedstrijd van Zuid-Korea

Geplaatst

op

door

De Franse dames zijn goed begonnen aan het WK voetbal in de openingswedstrijd. Het gastland speelde in het Parc des Princes de 1e wedstrijd in groep A tegen Zuid-Korea. Die wedstrijd werd gemakkelijk gewonnen met 4-0.
Na 10 minuten wisten de Franse speelsters al te scoren, en hadden de supporters al reden tot juichen. Eugénie le Sommer opende al vroeg de score: de aanvaller van Olympique Lyon plaatste de bal in de linkerbovenhoek, onder kant lat in de goal en liet hiermee de Koreaanse keepster kansloos.

Vervolgens was het verdediger Wendie Renard, ook speelster van Lyon, die een belangrijke rol opeiste. De verdedigster wist 2x, waarna Frankrijk met een ruime voorsprong kon pauzeren.

Gewonnen wedstrijd 
Na de rust was het Franse spel wat minder, ze probeerden wel de 4e goal te maken, maar deze bleef echter nog uit. De Koreaanse dames speelden op de counter, hieruit wisten ze 1x te scoren.

In de 85ste minuut kwam nummer 4 er alsnog van Franse kant, het was weer een spelster van Lyon. Aanvoerder Amandine Henry plaatste de bal in de rechter verre hoek: 4-1. Later in het toernooi neemt Frankrijk het nog op tegen groepsgenoten Nigeria en Noorwegen.

1 Reactie

1
Reageer op dit artikel

1000
Anderson

De Nederlandse vrouwen krijgen het nog lastig. De Franse vrouwen hebben goede spelers. maar zoals ik her inschat zou Nederland wel van Frankrijk kunnen win en, maar dan moeten ze wel aan de bakAdvertentie

Buitenland

Seedorf en Kluivert winnen met Kameroen

Geplaatst

op

door

Bondscoach Clarence Seedorf en zijn assistent Patrick Kluivert hebben met Kameroen de eerste groepswedstrijd bij de Afrika Cup in Egypte gewonnen. De titelhouder versloeg Guinee-Bissau met 2-0.

In het doel van Kameroen kreeg Andre Onana niet zoveel te doen. Hoewel hij wel betrokken was bij twee riscico’s acties. In de 37e minuut zat hij, zonder gevolgen, naast een hoge voorzet en kort na de rust ging hij, opnieuw zonder averij, bij het uitverdedigen in de fout. In de 73e minuut zag Onana een kopbal van Piqueti op de paal belanden.

Kameroen speelt zaterdag in de tweede poulewedstrijd tegen Ghana. Benin is de derde tegenstander.

Patrick Kluivert (L) en Clarence Seedorf (R)

Lees verder

Buitenland

Vanaf 2 augustus nieuwe vliegroute voor Caribbean Airlines

Geplaatst

op

door

Caribbean Airlines vliegt vanaf 2 augustus 2019 tussen Curaçao en Trinidad. Twee keer per week zal de nieuwe lijndienst uitgevoerd worden. Op de maandag en de dinsdag kunnen passagiers vluchten verwachten. Op deze zelfde route is Surinam Airways actief.

Voor Curaçao zal deze route uitstekende verbindingen bezorgen met Barbados, Grenada, Guyana en New York, schrijft de Curaçao Hotel & Tourism Association (CHATA).

Welke vliegtuigtype ingezet zal worden is nog niet bekend.

Lees verder

Meest gelezen

X