Suriname ALTIJD Dichtbij

Buitenland

Frankrijk vechtend naar achtste finales

Geplaatst

op

door

Frankrijk heeft door de overwinning vandaag op Noorwegen een flinke stap gezet naar de achtste finales op het WK voor vrouwen. Echter kwam dit niet van een leien dakje.

Eugénie Le Sommer schoot vanaf de 11 meter Frankrijk naar de overwinning. Frankrijk wint hierdoor met 2-1 af met Noorwegen, op papier de sterkste tegenstander in de poule.

Frankrijk speelde tegen Noorwegen beter maar had toch moeite om het net te vinden van de tegenstander. Noorwegen wist hun defensie onder druk toch staande te houden.

Echter begin van de tweede helft was het Valérie Gauvin die scoorde voor Frankrijk uit een goed opgezette aanval. De voorsprong was niet voor lang, want Wendie Renard schoot kort daarna in eigen doel.

Uiteindelijk was het een toegewezen penalty na een beslissing van de VAR welke de doorslag zal geven. Eugenie Sommer wist de penalty vanaf de 11 meter te benutten. Hierdoor won Frankrijk de wedstrijd met 2-1 van Noorwegen.

Eerder werd Zuid-Korea met 4-0 aan de kant gezet. De Fransen hebben nu 6 punten, Noorwegen heeft er 3.

In de ander poule wedstrijd heeft Duitsland met 1-0 gewonnen van Spanje, door deze overwinning hebben ook een grote stap gemaakt naar de achtste finales.

In Poule A, heeft Nigeria met efficiënter spel 2-0 gewonnen van Zuid Korea.

Eugenie le Sommer scorend voor Frankrijk
Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Buitenland

Duizenden bij klimaatprotest Australië

Geplaatst

op

door

Duizenden jonge Australiërs zijn vrijdag van school weggebleven of weggegaan voor betogingen voor meer maatregelen om klimaatverandering te beperken. Er zijn betogingen in de acht hoofdsteden van de Australische deelstaten en honderd andere plaatsen, meldde de Australische nieuwszender ABC.

Op verscheidene plaatsen kregen de stakende scholieren bijval van volwassen betogers. De activisten zelf zeiden dat al meer dan 300.000 mensen vrijdag aan de protesten hebben meegedaan. Ongeveer 2500 Australische ondernemingen steunen naar eigen zeggen de klimaatstaking door bijvoorbeeld werknemers vrij te geven ‘om te gaan staken’ en betogen. Het gaat om ondernemingen van de club ‘Not Business As Unsual’ die achter de klimaatstakingen staan.

De grootste samenkomsten zijn in Sydney en Melbourne. In Alice Springs gingen honderden betogers op straat op de grond liggen en hielden zich voor dood. De klimaatactivisten geloven in de naderende ondergang van de mensheid als niet snel ingrijpende maatregelen worden genomen tegen opwarming van de aarde, zoals het onmiddellijk stoppen van het gebruik van fossiele brandstoffen.

De betogers eisen in Australië dat de regering om een vermeende milieucatastrofe te voorkomen, onmiddellijk aan geen enkel nieuw project meer meedoet dat te maken heeft met met steenkool, gas of olie. Ze willen ook dat in 2030 alleen nog duurzame energiebronnen gebruikt worden. En de overheid moet veel geld vrijmaken om mensen die hun werk aan fossiele brandstoffen danken, aan ander werk te helpen.

De beroemde Zweedse tiener en activiste Greta Thunberg heeft opgeroepen in de hele wereld te betogen in de aanloop naar de klimaattop bij de Verenigde Naties op dinsdag. Naar verwachting zijn er vrijdag in wel 120 landen scholierenprotesten.

Lees verder

Buitenland

Veel mensen klaar voor ‘bestorming’ Area 51

Geplaatst

op

door

Zoals het er nu naar uitziet komen er vrijdag erg veel mensen naar Area 51 in het Amerikaanse Nevada, een complex van de Amerikaanse luchtmacht waar stiekem buitenaardse ruimteschepen en hun bemanning verstopt zouden zijn. Het Facebook-initiatief ‘Storm Area 51’ om vrijdag het gebied te bestormen, heeft een stortvloed aan reacties opgeleverd. Ruim 2 miljoen mensen hebben op Facebook aangegeven mee te doen.

Onder het motto ‘zo’n grote groep kunnen ze niet stoppen’ maakte Matty Roberts het evenement in juli aan op Facebook in de hoop met veel mensen het complex binnen te dringen. Hij kreeg al een bezoekje van de FBI, en de Amerikaanse autoriteiten zijn inmiddels ernstig bezorgd. Het evenement wordt in de hele VS ingeleid met feesten en voorstellingen. Het afgeschermde gebied ligt zo’n 130 kilometer ten noordwesten van Las Vegas, midden in de woestijn.

Area 51, dat officieel de Nevada Test and Training Range heet, wordt gebruikt als testlocatie voor de Amerikaanse luchtmacht. Het is haast onmogelijk om het gebied en het luchtruim erboven binnen te gaan zonder toestemming. Al decennia lang doen de meest bizarre verhalen de ronde over Area 51. Zo zou er in 1947 een vliegende schotel zijn neergestort, bekend als het Roswellincident.

Initiatiefnemer Matty Roberts zei al eerder een bestorming te ontmoedigen. “Ik wil alleen maar een feestje van weirdo’s bij elkaar in de woestijn”, zei hij toen.

Lees verder

Meest gelezen

X