Suriname ALTIJD Dichtbij

Buitenland

Frankrijk vechtend naar achtste finales

Geplaatst

op

door

Frankrijk heeft door de overwinning vandaag op Noorwegen een flinke stap gezet naar de achtste finales op het WK voor vrouwen. Echter kwam dit niet van een leien dakje.

Eugénie Le Sommer schoot vanaf de 11 meter Frankrijk naar de overwinning. Frankrijk wint hierdoor met 2-1 af met Noorwegen, op papier de sterkste tegenstander in de poule.

Frankrijk speelde tegen Noorwegen beter maar had toch moeite om het net te vinden van de tegenstander. Noorwegen wist hun defensie onder druk toch staande te houden.

Echter begin van de tweede helft was het Valérie Gauvin die scoorde voor Frankrijk uit een goed opgezette aanval. De voorsprong was niet voor lang, want Wendie Renard schoot kort daarna in eigen doel.

Uiteindelijk was het een toegewezen penalty na een beslissing van de VAR welke de doorslag zal geven. Eugenie Sommer wist de penalty vanaf de 11 meter te benutten. Hierdoor won Frankrijk de wedstrijd met 2-1 van Noorwegen.

Eerder werd Zuid-Korea met 4-0 aan de kant gezet. De Fransen hebben nu 6 punten, Noorwegen heeft er 3.

In de ander poule wedstrijd heeft Duitsland met 1-0 gewonnen van Spanje, door deze overwinning hebben ook een grote stap gemaakt naar de achtste finales.

In Poule A, heeft Nigeria met efficiënter spel 2-0 gewonnen van Zuid Korea.

Eugenie le Sommer scorend voor Frankrijk
Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Buitenland

Seedorf en Kluivert winnen met Kameroen

Geplaatst

op

door

Bondscoach Clarence Seedorf en zijn assistent Patrick Kluivert hebben met Kameroen de eerste groepswedstrijd bij de Afrika Cup in Egypte gewonnen. De titelhouder versloeg Guinee-Bissau met 2-0.

In het doel van Kameroen kreeg Andre Onana niet zoveel te doen. Hoewel hij wel betrokken was bij twee riscico’s acties. In de 37e minuut zat hij, zonder gevolgen, naast een hoge voorzet en kort na de rust ging hij, opnieuw zonder averij, bij het uitverdedigen in de fout. In de 73e minuut zag Onana een kopbal van Piqueti op de paal belanden.

Kameroen speelt zaterdag in de tweede poulewedstrijd tegen Ghana. Benin is de derde tegenstander.

Patrick Kluivert (L) en Clarence Seedorf (R)

Lees verder

Buitenland

Vanaf 2 augustus nieuwe vliegroute voor Caribbean Airlines

Geplaatst

op

door

Caribbean Airlines vliegt vanaf 2 augustus 2019 tussen Curaçao en Trinidad. Twee keer per week zal de nieuwe lijndienst uitgevoerd worden. Op de maandag en de dinsdag kunnen passagiers vluchten verwachten. Op deze zelfde route is Surinam Airways actief.

Voor Curaçao zal deze route uitstekende verbindingen bezorgen met Barbados, Grenada, Guyana en New York, schrijft de Curaçao Hotel & Tourism Association (CHATA).

Welke vliegtuigtype ingezet zal worden is nog niet bekend.

Lees verder

Meest gelezen

X