Suriname ALTIJD Dichtbij

Buitenland

Frankrijk vechtend naar achtste finales

Geplaatst

op

door

Frankrijk heeft door de overwinning vandaag op Noorwegen een flinke stap gezet naar de achtste finales op het WK voor vrouwen. Echter kwam dit niet van een leien dakje.

Eugénie Le Sommer schoot vanaf de 11 meter Frankrijk naar de overwinning. Frankrijk wint hierdoor met 2-1 af met Noorwegen, op papier de sterkste tegenstander in de poule.

Frankrijk speelde tegen Noorwegen beter maar had toch moeite om het net te vinden van de tegenstander. Noorwegen wist hun defensie onder druk toch staande te houden.

Echter begin van de tweede helft was het Valérie Gauvin die scoorde voor Frankrijk uit een goed opgezette aanval. De voorsprong was niet voor lang, want Wendie Renard schoot kort daarna in eigen doel.

Uiteindelijk was het een toegewezen penalty na een beslissing van de VAR welke de doorslag zal geven. Eugenie Sommer wist de penalty vanaf de 11 meter te benutten. Hierdoor won Frankrijk de wedstrijd met 2-1 van Noorwegen.

Eerder werd Zuid-Korea met 4-0 aan de kant gezet. De Fransen hebben nu 6 punten, Noorwegen heeft er 3.

In de ander poule wedstrijd heeft Duitsland met 1-0 gewonnen van Spanje, door deze overwinning hebben ook een grote stap gemaakt naar de achtste finales.

In Poule A, heeft Nigeria met efficiënter spel 2-0 gewonnen van Zuid Korea.

Eugenie le Sommer scorend voor Frankrijk
Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Buitenland

Zorgen om zware blessure James bij Colombiaans elftal

Geplaatst

op

door

De Colombiaanse voetballer James Rodriguez van Real Madrid heeft mogelijk een zware knieblessure opgelopen. De 28-jarige spelmaker raakte donderdag in Miami geblesseerd tijdens een training van de nationale ploeg, die op Amerikaanse bodem een oefeninterland speelt tegen Peru. De vrees bestaat dat James z’n kruisbanden heeft gescheurd, maar een exacte diagnose ontbreekt nog.

James blonk uit op het WK van 2014 in Brazilië, waar hij met zes treffers de topscorer werd. Zijn tweede doelpunt in de achtste finales tegen Uruguay (2-0) leverde hem de Puskás Award op, voor de mooiste goal ter wereld van dat jaar. James verhuisde na het WK van AS Monaco naar Real Madrid, maar hij kon de hooggespannen verwachtingen in de Spaanse hoofdstad nooit helemaal waarmaken. De Colombiaan is na twee seizoenen op huurbasis bij Bayern München nu terug in Madrid. In zeven competitieduels tekende hij dit seizoen voor één doelpunt.

ANP

Lees verder

Buitenland

Ronaldo laat Portugal juichen

Geplaatst

op

door

Mede dankzij drie doelpunten van Cristiano Ronaldo heeft Portugal riant zicht op deelname aan het EK van 2020. De titelverdediger versloeg in Faro Litouwen met 6-0.

Ronaldo opende in de zevende minuut de score door een strafschop te benutten. Een kwartier later zorgde de aanvaller van Juventus ook voor de 2-0. Kort na rust vergrootte Pizzi de marge. Niet veel later gevolgd door doelpunten van Gonçalo Paciência en Bernardo Silva: 5-0. Uiteraard kon Ronaldo niet achter blijven. In de 65e minuut trof hij nogmaals doel.

Achter het reeds geplaatste Oekraïne bezetten de Portugezen de tweede plaats in groep B met 14 punten. Servië, met Ajacied Dusan Tadic, won van Luxemburg (3-2) en volgt op 1 punt. De Serven ontvangen in de laatste speelronde Oekraïne, terwijl Portugal een uitwedstrijd tegoed heeft tegen Luxemburg.

ANP

Lees verder

Meest gelezen

X