Suriname ALTIJD Dichtbij

Buitenland

Frankfurt speelt na vliegende start gelijk tegen Chelsea

Geplaatst

op

door

Eintracht Frankfurt had zichzelf een hele lekkere voetbalavond cadeau kunnen doen. De fans lieten zich van hun beste kant zien, maar na de vroege voorsprong van Frankfurt kwam Chelsea steeds beter in de wedstrijd. De Engelsen maakten vlak voor rust 1-1. Daar werd in de 2e helft niets meer aan veranderd en zo eindigde het duel ook op die stand.
In de 23e minuut maakte diepe spits Luka Jović er 1-0 van voor de thuisploeg. Hij kopte een strakke voorzet knap in de verre hoek. Trainer Adi Hütter zag dat Frankfurt zich staande hield tegen de topclub uit Engeland.

Maurizio Sarri, coach van Chelsea, liet in zijn opstelling zien dat hij de Europa League niet als hoofddoel ziet. Hij liet sterspeler Eden Hazard op de bank beginnen. Toch kwam Chelsea vlak voor rust op 1-1. Pedro schoot in de 45e minuut de gelijkmaker tegen de touwen vanuit een druk bezet strafschopgebied.

Eden Hazard speler van Chelsea

Chelsea domineert
In de 2e helft kreeg de Duitse thuisploeg het steeds lastiger. Chelsea zette meer druk en kwam tot enkele goede kansen, al lukte het nog niet om die ook om te zetten in doelpunten. In de 62e minuut haalde Sarri Willian naar de kant en bracht Eden Hazard in. Sarri wilde het duel blijkbaar zo snel mogelijk beslissen.

Ondanks het overwicht op het veld kwamen de Londenaren niet meer tot scoren. In de 80e minuut kreeg Paciência nog een hele grote kans om toch de 2-1 te maken. Hij kon voor open de doel de bal binnen glijden maar kwam net te laat. Zo moeten de ploegen de punten delen en mogen ze in de return uitvechten wie het ticket naar de finale van de Europa League verdient.

Met een uitdoelpunt in de zak heeft Chelsea in ieder geval de beste papieren.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Buitenland

Ruim 250 gevangenen ontsnapt tijdens ongeregeldheden in West-Papoea

Geplaatst

op

door

Meer dan 250 gevangenen in het door Indonesië bestuurde deel van het eiland Nieuw-Guinea zijn ontsnapt na de ongeregeldheden van maandag, schrijft BBC News woensdag. Duizenden Papoea’s gingen begin deze week de straat op om te demonstreren tegen de Indonesische autoriteiten en werden veel vernielingen aangericht.

Straaten werden in diverse steden geblokkeerd en gebouwen in brand gestoken. Een gevangenis ging deels in vlammen op, waardoor gevangenen kans zagen om te ontsnappen.

Zij zouden vervolgens door demonstranten met stenen zijn bekogeld, aldus lokaal justitiewoordvoerder Marlien Lande.

Nadat 43 studenten waren opgepakt tijdens de viering van de Indonesische Onafhankelijkheidsdag., zij werden ervan beschuldigd een vlaggenmast te hebben omgebogen. Werden er in de regio massale demonstraties georganiseerd. Agenten zouden de studenten ‘apen’ hebben genoemd traangas hebben ingezet.

Hoewel de studenten dezelfde dag zonder aanklacht weer vrijkwamen, werden alsnog in heel het land straten geblokkeerd en voertuigen en gebouwen in brand gestoken. Er woedde ook een brand in het regionale regeringsgebouw in Manokwari, de hoofdstad van West-Papoea.

De West-Papoea’s eisen excuses van de autoriteiten en bescherming voor studenten uit dit gebied die elders in Indonesië studeren. Inmiddels hebben de Indonesische autoriteiten meer agenten naar West-Papoea gestuurd, omdat meer protestacties verwacht worden. Het is niet duidelijk om hoeveel agenten het gaat.

Het eiland Nieuw-Guinea bestaat uit twee delen. Het westen wordt bestuurd door Indonesië en het oosten, dat in 1975 onafhankelijk werd van Australië, vormt de aparte staat Papoea-Nieuw-Guinea.

Het Indonesische deel van het eiland Nieuw-Guinea omvat de provincies Papoea en West-Papoea. Na de Indonesische Onafhankelijkheidsoorlog (1945-1949) werd Indonesië onafhankelijk van het Koninkrijk der Nederlanden. Daarentegen bleef het westen van Nieuw-Guinea nog veertien jaar onder Nederlands bestuur.

In 1963 werd de regio uiteindelijk na bemiddeling van de VN overgedragen aan Indonesië. De officiële annexatie volgde zes jaar later na een omstreden referendum. De afgelopen decennia vinden in de armste regio van Indonesië geregeld opstanden plaats.

Lees verder

Buitenland

Reisbeperking vrouwen Saudi-Arabië opgeheven

Geplaatst

op

door

Saudi-Arabië is begonnen met het opheffen van de reisbeperkingen die golden voor vrouwen in dat land. Tot nu toe mochten volwassen vrouwen alleen met toestemming van de overheid zelfstandig reizen.

De versoepeling van de reisregels was al eerder aangekondigd en vormt onderdeel van een reeks hervormingen die vrouwen meer bewegingsvrijheid moeten geven in het van oorsprong aartsconservatieve islamitische koninkrijk.

Zo werd vorig jaar al het verbod voor vrouwen om een auto te besturen opgeheven.

Lees verder

Meest gelezen

X