zondag 24 september 2023
26.1 C
Paramaribo
13.4 C
Amsterdam
0
(0)

Fabriek in Brazilië voor vliegende taxi’s

lees ook ...

Grenada: An increase in the price of fuel and 100 kg cooking...

On September 18, Grenadians will pay extra at the pump because the cost of gasoline, diesel, and kerosene has increased. While the cost of a 20 lb cylinder of LPG cooking gas has remained constant, th...

In de buurt van São Paulo komt volgens planning binnenkort een fabriek voor vliegende elektrische taxi’s. Embraer de Braziliaanse vliegtuigbouwer wil in samenwerking met dochteronderneming Eve Air Mobility, dit plan uitvoeren, en deze eVTOL-taxi’s al in 2026 inzetten. Deze toestellen zijn vooral bedoeld voor drukke steden om files te beperken.

Het bijzondere aan deze vliegtuigtaxi’s is dat zij verticaal stijgen en landen. Een eVTOLtaxi kan vier tot zes personen vervoeren. Tijdens de eerste vluchten zal er een piloot aan boord zijn, maar het plan houdt ook zelfbesturende vliegtuigen in, die daarna ook ingezet zullen worden. De ritten zullen 50 tot 500 dollar per persoon kosten.

De fabriek wordt opgezet Taubaté. Deze stad ligt op 140 kilometer afstand  van São Paulo. De eerste 2850 vliegende taxi’s zijn volgens ondernemer.nl reeds besteld door 28 klanten uit verschillende landen, die hiervoor 1.5miljard dollars hebben neergeteld. Geïnteresseerden, maar ook luchtvaartmaatschappijen en helikopterbedrijven zijn van de partij.

Het onderzoek en de ontwikkeling van de eVTOL heeft Eve Air Mobility, veel gekost. In New York is het gevolg daarvan voor het bedrijf in het eerste kwartaal van dit jaar, een beursnotering van 25 miljoen dollar aan Nettoverlies.

RTLnieuws meldde op 5 januari van dit jaar, dat tientallen bedrijven reeds werken aan deze elektrische luchttaxi. Luchtvaart nieuws.nl maakte ook bekend op 25 april jongstleden dat de Amerikaanse luchtmacht negen eVTOL toestellen heeft besteld, waarvan twee reeds zijn geleverd.

Bron Foto: Built in

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Buitenland nieuws »

meest gelezen

HomeBuitenlandFabriek in Brazilië voor vliegende taxi's