dinsdag 27 februari 2024
32 C
Paramaribo
6.6 C
Amsterdam
0
(0)

Extreme regen in Australie kost negen mensen het leven

lees ook ...

Nieuwe sancties VS en VK tegen Rusland

Het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten hebben aangekondigd dat ze een nieuw pakket sancties tegen Rusland zullen implementeren. De VS zal sancties opleggen aan 500 be...

In de afgelopen feestdagen hebben negen mensen het leven gelaten als gevolg van extreem weer in het oosten van Australië. Op zowel Eerste als Tweede Kerstdag was er voornamelijk onweer in de staten Victoria, New South Wales en Queensland.

Dit ging gepaard met hagelstenen ter grootte van tennisballen en aanzienlijke hoeveelheden regen. In sommige gebieden werden daken van huizen weggeblazen en tientallen bomen omvergeworpen.

Onder de slachtoffers bevinden zich drie mannen. Zij kwamen om het leven toen een boot met elf mensen aan boord omsloeg in Queensland. In dezelfde staat is ook een negenjarig meisje dood aangetroffen, dat was meegesleurd door de overstromingen.

Twee vrouwen zijn gevonden in een rivier, eveneens meegesleurd door het stijgende water. Een man en een vrouw zijn overleden als gevolg van omgevallen bomen. In Victoria werd een vrouw dood aangetroffen op een ondergelopen camping.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Buitenland nieuws »

meest gelezen

HomeBuitenlandExtreme regen in Australie kost negen mensen het leven