maandag 11 december 2023
26.1 C
Paramaribo
9.7 C
Amsterdam
0
(0)

Ex-leerling school in Moscow schoot pupillen en leerkrachten dood.

lees ook ...

Venezuela en Guyana stemmen in met hoog niveau bijeenkomst o...

De Venezolaanse regering heeft voorgesteld een "op hoog niveau" bijeenkomst te houden met buurland Guyana om het conflict rond de grensregio Essequibo te bespreken. Volgens berichten uit Georgetown he...

Een gewapende  ex-leerling in Rusland schoot vandaag 15 mensen dood. Hij vermoorde  leerkrachten en kinderen, en liet ook 24 gewonden achter, voordat hij de hand aan zichzelf sloeg. De man was geheel in het zwart geleed met een rode swastika gedrukt op zijn trui.

Artem Kazantsev, de 34-jarige man schoot eerst twee bewakers dood, voordat hij het vuur opende op studenten en leerkrachten op School nummer 88 in Izhevsk, waar hij ook leerling is geweest. Leerlingen en leerkrachten renden in paniek alle richtingen op. Een jongen sprong van de derde verdieping naar beneden en brak zijn been.

Gebleken is dat de man behandeld werd in een psycho-neurological clinic. Verder is er geen bewijs dat hij met anderen heeft samengewerkt. Hij was gewapend met twee pistolen en een grote hoeveelheid munitie.

Woordvoerder van de Kremlin Dmitry Peskov zei dat  President Vladimir Putin in diepe rouw is gedompeld. Hij noemt dit een terroristische handeling van iemand, die waarschijnlijk neo-fascist is.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Buitenland nieuws »

meest gelezen

HomeBuitenlandEx-leerling school in Moscow schoot pupillen en leerkrachten dood.