Suriname ALTIJD Dichtbij

Buitenland

Ex-agent fataal politie geweld George Floyd op borgtocht vrij

Geplaatst

op

Img E0f41f9bf3d7 1

De ex-politieman Derek Chauvin die eerder is aangeklaagd voor zware doodslag op  de zwarte Amerikaan George Floyd, is op borgtocht vrijgelaten. Volgens de rechtbank in Minneapolis heeft Derek Chauvin de borgsom van 1 miljoen dollar betaald en is hij nu op voorwaarden in vrijheid gesteld.

Derek Chauvin is de politieagent  die op 25 mei zijn knie op de nek drukte van de geboeide en ongewapende Floyd. George Floyd overleed door dit gewelddadig politie optreden van Derek Chauvin in het ziekenhuis.  Ondanks dat Floyd aangaf dat hij geen adem kreeg door de nekklem van de politieman Derek Chauvin. Al snel verscheen er op het internet een video van dit gewelddadige politie optreden. Deze video werd massaal gedeeld op het internet en wekte een heleboel verontwaardiging. Er werden in diverse steden massale protest acties tegen racisme bij de politie georganiseerd. Mondiaal was er woede en verzet.

Derek Chauvin de hoofdverdachten en de drie andere agenten die bij de aanhouding van Floyd betrokken waren, zijn  ontslagen. De drie anderen, tegen wie de aanklachten minder zwaar zijn, werden al eerder op borgtocht vrijgelaten. De rechtszaak tegen de vier ex-agenten zal in maart beginnen.

 

De ex-agent heeft een commerciële partij ingeschakeld die garant staat voor de borgsom van een miljoen dollar. In de staat Minnesota geldt dat de garantsteller daar tot 10 procent van de borgsom voor mag vragen, 100.000 dollar dus in dit geval.

Culturu.com

1 Reactie
1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
George
donderdag 8 oktober 2020 12:28

Is toch belachelijk dat zo iemand op borgtocht vrij mag komen . Hij hoort gelijk de dooden cel in te gaan wat voor land is AmerikaAdvertentie

Buitenland

Dreigende olieramp voor Zuid-Amerika

Geplaatst

op

20201022 041930

Tussen Venezuela en Trinidad dobbert al een jaar of twee in de golf van Paria een half gekantelde Venezuelaanse olietanker, (de Nabarima) die op zinken lijkt te staan. De Burger Defensie Commissie (CDC)van Guyana werkt samen met de Caribische Crisis Rampen Management Autoriteit om de olietanker nauw in het oog te houden

De CDC  laat weten dat een olielek effect kan hebben op vele landen in het het westelijk halfrond. Als het nodig is zal Guyana’s ‘Nationale Onvoorziene Olielek Plan’ geactiveerd worden. Het comité zal de taak krijgen onderzoek te doen naar en analyses te maken van de situatie alsook met de broodnodige acties klaar te staan om elk verkeerd effect op Guyana te keren.

Trinidad and Tobago hebben een onderzoeksteam gestuurd naar de omgeving van de gekantelde olietanker. De regering van Trinidad wil informatie van Venezuela over de tanker die naar verluidt 1.3 miljoen barrels olie in zijn tank heeft. Het weglekken van de olie zal een milieuramp veroorzaken in één van de meest bio-diverse regio ‘s van de wereld waar ook Suriname toe behoort.–  culturu.com

Lees verder

Buitenland

Guyanese bedrijven krijgen financiering van agentschappen VS

Geplaatst

op

President Ali 2

Guyanese bedrijven krijgen US$ 200 miljard van verschillende agentschappen in de Verenigde Staten (VS). In de komende jaren verwacht Guyana een goede ontwikkeling zeker op het gebied van olie. Een brug tussen Suriname en Guyana is een van de zaken die opgepakt zal worden. Hiernaast zal er ook ontwikkeling worden gebracht in een diepzeehaven en een nieuwe Demerara- havenbrug over de Demerara rivier. Het land gelooft in vaste inkomsten die zullen voortvloeien uit de olie en gassector van Guyana.

Het land is momenteel bezig hard te werken aan een betere ontwikkeling. Ook heeft de VS een vertegenwoordiging van personen van zeg agentschappen gestuurd voor gesprekken met het land. De ontmoeting is gepland voor morgen, waarbij de zes agentschappen de locale Private Commission zullen ontmoeten. De delegatie zal bestaan uit; Department of Treasury, de Export- Import Bank of the United States, de US International Development Finance Corporation, het Department of State, het Department of National Security en het Department of Homeland Security.

Naast de ontmoeting met de Private Sector Commission en andere commerciële belanghebbenden zal de delegatie ook Guyana’s president Irfaan Ali ontmoeten. Het zal een tweedaagse bezoek zijn.

Culturu.com

Lees verder

Meest gelezen